Κώστας Νικολακόπουλος

Θα ήταν λύση για τον Ολυμπιακό ο Κέβιν Μιραλάς;…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος προσπαθεί μέσα από το sport-fm.gr να απαντήσει σε ένα ερώτημα για τον Ολυμπιακό και τον Μιραλάς.

· Πολλοί φίλοι του Ολυμπιακού αναρωτιούνται, μέσα από μηνύματα που έρχονται στο σταθμό, γιατί ο σύλλογος, από την στιγμή που υπάρχει ξεκάθαρη αναζήτηση εξτρέμ, δεν πάει να κλείσει τον Μιραλάς, που «τον ξέρουμε και μας ξέρει» και το καλοκαίρι είναι ελεύθερος.

· Επιπλέον στην «ένσταση» ότι, «μα τον πήραμε πίσω πριν ακριβώς δύο χρόνια και είδαμε ότι δεν έκανε τίποτα, θα κάνει τώρα που είναι δύο χρόνια μεγαλύτερος;», η απάντηση των θαυμαστών του Κέβιν, που παραμένουν πολλοί, είναι ότι, «ναι, αλλά εκείνη τη σεζόν ήταν ο χειρότερος Ολυμπιακός, ήρθε Γενάρη μήνα πάνω σε αλλαγή προπονητή και έτσι όπως ήταν η ομάδα, πώς να έπαιζε κι αυτός».

· Αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, πρέπει να καταγράψουμε ότι ο Βέλγος κυνηγός συμπληρώνει φέτος μία τριετία κακής παρουσίας. Δεν είναι δηλαδή μόνο ότι πρόπερσι είχε στους πρώτους έξι μήνες μηδέν γκολ και δύο ασίστ (στο Γιουρόπα Λιγκ) με την Έβερτον και τους άλλους έξι μήνες δύο γκολ (με Πλατανιά, πέναλτι, και Κέρκυρα) και δύο ασίστ (με Παναιτωλικό) στον Ολυμπιακό. Είναι κι ότι πέρσι στη Φιορεντίνα είχε δύο γκολ και τρεις ασίστ (τις δύο στο Κύπελλο) και φέτος στην βελγική Άντβερπ είχε δύο γκολ (το ένα με πέναλτι) και δύο ασίστ.

· Κοινώς, επί μία τριετία τα στατιστικά του είναι απογοητευτικά. Αλλά ακόμη κι αυτή η πτωτική πορεία του δείχνει ότι ακόμη πιάνει η μπογιά του, αφού φεύγοντας από τον Ολυμπιακό πήγε σε ένα πρωτάθλημα όπως το ιταλικό και σε ένα κλαμπ σαν τη Φιορεντίνα που δεν είναι της πλάκας, ενώ στην επιστροφή του στο Βέλγιο βρήκε ένα φανταστικό συμβόλαιο στην Άντβερπ, ομάδα που φέτος τερμάτισε στην 4η θέση, χάνοντας το Τσάμπιονς Λιγκ για δύο πόντους. Και συμμετοχές είχε πολλές, αυτά τα 2,5 χρόνια του μετά την Έβερτον απόδειξη ότι δεν είχε τραυματισμούς.

· Μοιάζει ο Κέβιν μετά από 5,5 χρόνια στο πολύ σκληρό αγγλικό πρωτάθλημα να έχει χάσει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό από τα χαρακτηριστικά για τα οποία τον αγαπήσαμε και με τα οποία ήταν σε ένα βαθμό ανταγωνιστικός σε επίπεδο Πρέμιερ Λιγκ: την σπιρτάδα του, την έκρηξη του, την ταχύτητα του, την επαφή του με τη φάση, είτε σαν εκτελεστής, είτε σαν δημιουργός. Τα χρόνια περνάνε, τον Οκτώβρη γίνεται 33 ο Μιραλάς και μπορεί η ηλικία αυτή ασφαλώς να μην είναι απαγορευτική, αλλά μέσα από το παιχνίδι του φαίνεται κι αυτή. Εξ ου και προφανώς δεν είναι τυχαίο ότι πλέον έχει πάνω από δύο χρόνια να παίξει στην Εθνική Βελγίου, στην οποία μετράει 60 συμμετοχές.

· Είναι αλήθεια ότι ο Κέβιν ερχόμενος πίσω στον Ολυμπιακό το Γενάρη του 2018 σαν Μεσσίας, δεν δικαίωσε τις προσδοκίες, έστω με τη δικαιολογία της κακής σεζόν όλης της ομάδας, με τον Όσκαρ Γκαρθία στον πάγκο. Επίσης είναι αλήθεια ότι το καλύτερο είναι να φέρνεις Ποντένσε και Βαλμπουενά. Αλλά εξίσου αλήθεια, όμως, είναι ότι από το να φέρνεις τον κάθε Εμενίκε και τον κάθε Εμρέ Μορ είναι πολύ καλύτερο να έχεις έναν παίκτη που αν μη τι άλλο γουστάρει να φοράει την ερυθρόλευκη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x