Κώστας Νικολακόπουλος

Τι είπαν ο Βαλμπουενά για ΠΑΟΚ κι ο Λουτσέσκου για Ολυμπιακό!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr τις δηλώσεις του Βαλμπουενά στη Γαλλία για τον ΠΑΟΚ και του Λουτσέσκου στη Ρουμανία για τον Ολυμπιακό

• Για τον ΠΑΟΚ μίλησε ο Βαλμπουενά, με αφορμή την διπλή μονομαχία του με την πρώην ομάδα του, την Ολιμπίκ Μαρσέιγ, στα προημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ. Και στη συνέντευξή του στη La Provence της Μασσαλίας, ο Γάλλος άσος του Ολυμπιακού διέψευσε την ιδέα της «καλής κλήρωσης» για τους Μαρσεγιέζους.

"Στα προημιτελικά ενός Ευρωπαϊκού Κυπέλλου, δεν υπάρχει καλή κλήρωση. Φυσικά, για την ΟΜ, φαίνεται χαμηλότερος ο αντίπαλος από τη Ρόμα, τη Λέστερ, την PSV ή τη Φέγενορντ, αλλά επαναλαμβάνω, σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης, δεν υπάρχει τίποτα εύκολο. Γνωρίζουν στον ΠΑΟΚ πολύ καλά ότι η ΟΜ είναι ένας ιστορικός σύλλογος, συνηθισμένος στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Άρα θα είναι πολύ καχύποπτοι και δεν θα έχουν τίποτα να χάσουν, γιατί ποτέ δεν φαντάζονταν ότι θα φτάσουν σε αυτό το στάδιο της διοργάνωσης. Είχαν μεγάλα προβλήματα στο ξεκίνημα της σεζόν, άλλαξαν προπονητές. Και ο νέος, ο Ραζβάν Λουτσέσου είναι εξαιρετικός, ξέρει καλά το παιχνίδι. Από τον Ιανουάριο μέχρι την περασμένη Κυριακή (και την ήττα από τον ΠΑΟ), χωρίς να είναι φανταχτεροί στο παιχνίδι τους, ήταν αήττητοι. Και συχνά νικητές».

Σε σχέση με τον Ολυμπιακό, ο Ματιέ σχολίασε:

«Έπρεπε να τους αντιμετωπίσουμε στις 10 Απριλίου εκτός έδρας και ο αγώνας αναβλήθηκε από το ελληνικό πρωτάθλημα για να τους επιτρέψει να προετοιμαστούν καλύτερα. Ποντάρουν τα πάντα στην Ευρώπη. Στο πρωτάθλημα, είμαστε πρώτοι και αυτοί είναι δεύτεροι, αλλά είμαστε 11 βαθμούς μπροστά, οπότε πιστεύουν ότι έχει τελειώσει η υπόθεση. Πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε και στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Αλλά προς το παρόν, ο στόχος τους είναι ξεκάθαρα η Ευρώπη.

Το Γενάρη είχαμε φέρει 1-1 στο γήπεδο του ΠΑΟΚ. Στο πρώτο ημίχρονο κόντρα στον ΠΑΟΚ θα μπορούσαμε να χάνουμε 2-0 ή 3-0. Ήμασταν καλύτεροι στο δεύτερο ημίχρονο, χωρίς να δημιουργήσουμε πολλές ευκαιρίες και τελικά πήραμε την ισοπαλία. Ο ΠΑΟΚ είναι μια μη θεαματική ομάδα, χωρίς μεγάλο όνομα, χωρίς παίκτη που σε εντυπωσιάζει. Αλλά είναι σταθερή ομάδα. Έχουν δύο-τρεις έμπειρους και ποιοτικούς παίκτες, με τα ελαττώματα της ηλικίας τους, δηλαδή λίγο αργούς. Μεμονωμένα, η Μαρσέιγ είναι σαφώς ανώτερη και δεν θα πρέπει να έχει πρόβλημα, αλλά ο ΠΑΟΚ μπορεί να την… μπερδέψει. Ειλικρινά, δεν βλέπω την Μαρσέιγ να αποκλείεται, αλλά το ποδόσφαιρο μερικές φορές είναι απροσδόκητο».

• Από την άλλη, για τον Ολυμπιακό, εμμέσως έστω, μίλησε ο Λουτσέσκου, με αφορμή την ανάδειξη του ως προπονητή του μήνα στην πατρίδα του, στη Ρουμανία. Εκεί, ρωτήθηκε, μεταξύ άλλων από το Gsp, την στιγμή που έλεγε ότι ο ΠΑΟΚ γράφει ιστορία στην Ευρώπη…

-Στο πρωτάθλημα είσαι 11 βαθμούς διαφορά από τον Ολυμπιακό.

«Αυτοί οι βαθμοί από τον Ολυμπιακό σου φαίνονται πολλοί».

-Δεν είναι;

«Είναι, αλλά αυτή την στιγμή τα βλέπουμε ως θετικά τα πράγματα. Η διαφορά στους βαθμούς ήταν ακόμη μεγαλύτερη και σχετίζονταν με το ξεκίνημα της σεζόν. Η αρχή μίας χρονιάς είναι πάντα περίπλοκη, τα πράγματα δεν τακτοποιούνται αμέσως, υπάρχουν νέες ιδέες, νέοι παίκτες, κατανόηση των ιδιοτήτων των παικτών, κατανόηση εκ μέρους τους του συστήματος του παιχνιδιού. Είναι πάρα πολλά. Συμπεριλαμβανομένης της εκπαίδευσης του μετάλλου, της εκπαίδευσης στο παιχνίδι, της πειθαρχίας στο παιχνίδι. Όλα χρειάζονται χρόνο».

Τι είπαν ο Βαλμπουενά για ΠΑΟΚ & ο Λουτσέσκου για Ολυμπιακό

-Και τι άλλαξες όλο αυτό τον καιρό;

«Μπορώ να πω ότι από το β΄γύρο της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος έως τους δύο πρώτους αγώνες των πλέι οφς, έγιναν 15 αγώνες στους οποίους πήρα τέσσερις πόντους περισσότερους από τον Ολυμπιακό. Τώρα, πρέπει να συγκεντρωθούμε και να είμαστε προσεκτικοί. Είμαστε μία αναπτυσσόμενη ομάδα. Είμαστε μόλις στην πρώτη χρονιά, μία χρονιά μετάβασης, στην οποία έχουμε ήδη πετύχει πολλά για τον ΠΑΟΚ».

• Δύο παρατηρήσεις…

Πρώτη, ο Βαλμπουενά μάλλον μπέρδεψε τον ΠΑΟΚ με την…ΑΕΚ, στο κομμάτι της δήλωσης του, ότι ο ΠΑΟΚ είχε μεγάλα προβλήματα στο ξεκίνημα της σεζόν κι άλλαξε προπονητές, αφού ο Λουτσέσκου ήταν από την αρχή της σεζόν στον πάγκο του.

Δεύτερη, ο Λουτσέσκου τα…φούσκωσε λίγο λέγοντας ότι ο ΠΑΟΚ σε ένα διάστημα 15 αγωνιστικών είχε τέσσερις πόντους πάνω από τον Ολυμπιακό. Στην πραγματικότητα είχε τρεις. Ο ΠΑΟΚ με 11 νίκες και τέσσερις ισοπαλίες κι ο Ολυμπιακός με 10 νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και μία ήττα. Και πλέον, βέβαια, ο ΠΑΟΚ έχει δύο πόντους παραπάνω από τον Ολυμπιακό στα 16 τελευταία παιχνίδια τους, αφού έχασε στη Λεωφόρο κι ο Ολυμπιακός έφερε ισοπαλία με την ΑΕΚ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x