Κώστας Νικολακόπουλος

Οι 6 νίκες στο όριο που έχουν δώσει πολλά στον Ολυμπιακό κι η εικόνα των δύο Καμαρά

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για μία μεγάλη ικανότητα του Ολυμπιακού, αλλά και για τον προβληματισμό που έβγαλαν ο Μαντί κι ο Αγκιμπού.

• Νίκη στο όριο λοιπόν για τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Με μία εμφάνιση στο… όριο.

• Ο πρωταθλητισμός, όμως, χρειάζεται και νίκες στο όριο. Καλό ήταν για τον Ολυμπιακό που στα αμέσως προηγούμενα παιχνίδια του στο πρωτάθλημα είχε κερδίσει με δύο και τρία γκολ διαφορά (2-0 τον ΠΑΣ μέσα, 3-1 τον Παναιτωλικό μέσα, 3-0 τον Ιωνικό έξω), αλλά τώρα ήρθε η ώρα που έπρεπε να κερδίσει οριακά.

• Μόνο που κάπως έτσι κάνεις πρωταθλητισμό. Κερδίζοντας 1-0 με γκολ στο 84’ την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη…Κερδίζοντας 2-1 με γκολ στο 91’ τον Βόλο που σε είχε ισοφαρίσει (1-1) στο 88’ μέσα στο Καραϊσκάκη…Κερδίζοντας 2-1 με γκολ στο 84’ στα Γιάννινα τον ΠΑΣ, που επίσης σε είχε ισοφαρίσει (στο 61΄)…

• Κάπως έτσι στέκεσαι όρθιος στην Ευρώπη. Κερδίζοντας στο Καραϊσκάκη 1-0 με γκολ στο 90’ τη Φενέρμπαχτσε και 2-1 με γκολ στο 87’ την Άντβερπ…Η, ακόμη ακόμη κι ισοφαρίζοντας με γκολ στο 87’ τη Λούντογκορετς…

• Κάπως έτσι προχωράς και στο Κύπελλο. Κερδίζοντας στο Καραϊσκάκη 2-1 με γκολ στο 92’ τον Παναιτωλικό για να πας στην παράταση και βάζοντας και το 3-1 στο 115’…

• Μιλάμε για εφτά παιχνίδια στα οποία ο Ολυμπιακός πήρε στα τελευταία λεπτά έξι νίκες (και μία ισοπαλία), με τις έξι νίκες να του έχουν δώσει τη διαφορά στο πρωτάθλημα (αν έμενε στις ισοπαλίες στα τρία ματς θα ήταν τώρα μόλις +3 από τον ΠΑΟΚ), την πρόκριση στα νοκ άουτ του Γιουρόπα Λιγκ (αν έμενε στις ισοπαλίες στα δύο ματς θα τερμάτιζε τελευταίος στον όμιλο!) και την παρουσία στα ημιτελικά (αν έμενε στην ισοπαλία με τον Παναιτωλικό θα είχε αποκλειστεί)…

• Σίγουρα πιστώνεται στον Ολυμπιακό αυτή η ικανότητα να παίρνει αποτελέσματα έστω στο όριο, αλλά μπορούμε να παρατηρήσουμε ότι στη συντριπτική πλειοψηφία αυτό το κάνει όταν παίζει σπίτι του, εκεί που την έχει πατήσει μόνο μία φορά, αλλά επώδυνη, στα τελευταία λεπτά, χάνοντας 1-2 με γκολ στο 91’ από την Άιντραχτ, σε παιχνίδι που και η ισοπαλία να έμενε θα του επέτρεπε να διεκδικήσει την πρώτη θέση του ομίλου από τους Γερμανούς.

• Αντίθετα, μακριά από το Καραϊσκάκη βλέπουμε τον Ολυμπιακό να δυσκολεύεται να φτάνει στο αποτέλεσμα όταν δυσκολεύει το πράγμα, όταν δηλαδή είναι στην ισοπαλία η, όταν χάνει. Κι αυτό είναι ένα κομμάτι στο οποίο θα πρέπει να δουλέψει περισσότερο ο Μαρτίνς κι οι παίκτες του, αφού ούτως η, άλλως η ομάδα εκτός έδρας χάνει σε ένα αρκετά σοβαρό βαθμό από τη δυναμική της.

• Ειδικά, πάντως, για το παιχνίδι με την ΑΕΚ, σε αγωνιστικό επίπεδο, ας σταθούμε στο ότι ο Μαρτίνς ξεκίνησε με την ενδεκάδα που ξεκίνησε το β΄ ημίχρονο εναντίον του Ιωνικού την αμέσως προηγούμενη αγωνιστική στη Νεάπολη! Να θυμηθούμε ότι τότε, με τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ 1-0 στο ημίχρονο, αλλά να υποφέρει από τους γηπεδούχους, ο Μαρτίνς είχε περάσει τον Μπουχαλάκη στο ημίχρονο αντί του Βαλμπουενά, την στιγμή που από το 42’ είχε βγει έξω ο Ροντρίγκες (λόγω τραυματισμού) και είχε μπει ο Μασούρας στη θέση του.

Το άρθρο του Κώστα Νικολακόπουλου

• Είναι φανερό ότι η εικόνα του Ολυμπιακού στο πρώτο μισό του β΄ ημιχρόνου του αγώνα με τον Ιωνικό, διάστημα στο οποίο και μετέτρεψε το σκορ από 1-0 σε 3-0, άρεσε στον Μαρτίνς κι αποφάσισε να παίξει έτσι και με την ΑΕΚ. Το κακό για τον Πορτογάλο προπονητή είναι ότι στο ντέρμπι βρέθηκε σε κακή κατάσταση ο Μαντί Καμαρά, πάνω που τον τελευταίο καιρό έδειχνε κάπως να ανεβαίνει. Μπορεί να μπήκε στη φάση με το δοκάρι και να έβγαλε μία καλή σέντρα στο Μασούρα (στο ακυρωθέν για, καθαρό, οφσάιντ, γκολ), όμως στην ουσία σε όλο το α΄ ημίχρονο, στο οποίο αγωνίστηκε ήταν άφαντος. Κι αυτές τις ελάχιστες φορές που πήρε μπάλες, έκανε πάντα λάθος.

• Πολύ λογική η αλλαγή του Μαντί, έστω κι αν ο Αγκιμπού κι αυτός δεν ήταν στα καλύτερα του. Αν μη τι άλλο, όμως, ήταν «μέσα» στο παιχνίδι. Έκανε πέντε κινήσεις ανασταλτικά και πέρασε κάποιες καλές πάσες μπροστά. Βέβαια, δεν το συζητάμε καν, ότι με τέτοια απόδοση δεν θα μπορέσει να σταθεί την Πέμπτη κατά της Αταλάντα.

• Δεν ξέρω αν δεν του βγήκε το παιχνίδι επειδή ξεκίνησε άσχημα, σουτάροντας στον…αέρα στα πρώτα 45 δευτερόλεπτα, και δη από ίδια θέση στην οποία πάλι στο πρώτο λεπτό είχε σκοράρει κατά της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ! Ξέρω ότι μόλις στο 6ο λεπτό είχε μία κίνηση που έκανε έξαλλο τον Μαρτίνς στον πάγκο, όταν καθυστέρησε πολύ να αποφασίσει τι θα κάνει κινούμενος σαν μέσα αριστερά ελάχιστα έξω από την περιοχή του Τσιντώνα και τελικά αντί να στρώσει την μπάλα στον Μπουχαλάκη, όπως ήταν εξόφθαλμο να κάνει, χάλασε την καλή επίθεση του Ολυμπιακού δίνοντας την μπάλα σε αντίπαλο και δίνοντας τη δυνατότητα στην ΑΕΚ να βγάλει την καλύτερη της αντεπίθεση στο α΄ ημίχρονο.

Το άρθρο του Κώστα Νικολακόπουλου

• Είχε μεγάλη έλλειψη διάρκειας στην απόδοση του ο Αγκιμπού, καθώς ναι μεν λίγο μετά, σε άλλη επίθεση του Ολυμπιακού, έδωσε την πάσα στον Μπουχαλάκη, που απείλησε με σουτ από τα πλάγια, αλλά στη συνέχεια χάλασε κι άλλη καλή επίθεση της ομάδας του, με πολύ κακή πάσα στον Τικίνιο, επαναλαμβάνοντας κάτι που έχουμε ξαναδεί: μία μπαλιά στον χώρο, χωρίς να έχει την παραμικρή συνεννόηση με τον συμπαίκτη του. Ήταν μία κρύο μία ζέστη ο μικρός, που στη συνέχεια έκλεψε κι έβγαλε καλή πάσα μπροστά στον Τικίνιο, αλλά τότε εκείνος απέτυχε να κερδίσει την μπάλα.

• Η ουσία είναι ότι με τέτοια εικόνα από πλευράς του μικρού Καμαρά, ο Ολυμπιακός θα έχει πρόβλημα κόντρα στην Αταλάντα, ενώ με τέτοια εικόνα από πλευράς του μεγάλου Καμαρά θα είναι σαν να παίζει με 10 παίκτες. Το πρόβλημα της ομάδας στο β΄ ημίχρονο με τις αντεπιθέσεις της ΑΕΚ δεν νομίζω ότι προήλθε από την απουσία του Μαντί από τον άξονα, αλλά από μία κακή επιλογή του Μπουχαλάκη, από τον οποίο έκλεψαν την μπάλα μέσα από τα πόδια του, καθώς κι από την κακή συνεργασία του δυο φορές με τον Βαλμπουενά (με ευθύνη περισσότερο του Ματιέ, πάντως) και τον Μασούρα.

Άσχετο: Για μία ακόμη φορά, πριν από ένα αγώνα με τον Ολυμπιακό, βλέπουμε τον Βόλο να διαμαρτύρεται για τη διαιτησία…Και δη για μία φάση που ήταν ο ορισμός της αποβολής με δεύτερη κίτρινη, όπως εξήγησαν όλοι ανεξαιρέτως οι κριτικοί διαιτησίας, οπότε αντιλαμβανόμαστε καλά προς τι οι διαμαρτυρίες… Ο δε Μπαριέντος, που πήρε την κόκκινη και δεν θα παίξει κατά του Ολυμπιακού,, είχε αποβληθεί και φέτος με τον Άρη (με τις μπουνιές στη διακοπή του αγώνα) και πέρυσι με την ΑΕΚ και πρόπερσι (με την Ξάνθη τότε) εναντίον του ΠΑΟ..

Κατά τα άλλα, γύρω από τον ΠΑΟΚ μιλούσαν κι είχαν παράπονα από τον VAR του αγώνα με τον Ατρόμητο, γιατί, λέει, δεν υπέδειξε στο διαιτητή δύο πέναλτι, που δεν τα είχε δει, ο διαιτητής (τα είδε, όμως, ο Κάκος και τα δύο για πέναλτι). Και το ερώτημα είναι, αν ο VAR ήθελε να πάει και καλά κόντρα στον ΠΑΟΚ, δεν θα φώναζε στον διαιτητή να πάει να δει τη φάση με το χέρι του Κρέσπο για πέναλτι;…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x