Κώστας Νικολακόπουλος

Ένας Μασούρας όπως πρέπει για τον Ολυμπιακό και ένα ντόπινγκ κοντρόλ που δεν έγινε ποτέ…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τα… ρολά του γκολκίπερ του ΟΦΗ και για την επιστροφή του Μασούρα στις καλές εμφανίσεις.

•Στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον ΟΦΗ είδαμε και τον γκολκίπερ που είχε την περισσότερη δουλειά στο Καραϊσκάκη στο φετινό πρωτάθλημα!

• Ο Επασί ήταν ο τυχερός-άτυχος, καθώς έκανε εννιά (!) αποκρούσεις, τουλάχιστον σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία της Λίγκας, ξεπερνώντας τον Σαράνοφ, που στο Ολυμπιακός-Λαμία (1-0) είχε οκτώ αποκρούσεις και τον Κότσαρη, που στο Ολυμπιακός-Απόλλωνας (4-1) είχε εφτά αποκρούσεις.

• Τυχερός-άτυχος ο Επασί, γιατί από τη μία κατέβασε τα ρολά και ήταν από τους ήρωες της αγωνιστικές και από την άλλη δύο φορές δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα και η ομάδα του ηττήθηκε. Να προσέξουμε δε ότι και τις δύο φορές ο Καμερουνέζος γκολκίπερ νικήθηκε κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες: την δεύτερη με… αυτογκόλ από κεφαλιά του συμπαίκτη του Ντούρμισαι και την πρώτη με την μπάλα από το σουτ του Ροντρίγκες να βρίσκει πόδι άλλου συμπαίκτη του και να καταλήγει στα δίκτυα αλλάζοντας πορεία έστω λίγο, αλλά αρκετά ώστε να τον δυσκολέψει για να επέμβει.

• Έχει χτίσει τη δική του καλή παράδοση ο Επασί μέσα στο Καραϊσκάκη, καθώς και σε άλλα παιχνίδια κόντρα στον Ολυμπιακό, με τον Λεβαδειακό τότε, είχε αποδειχθεί φύλακας άγγελος της εστίας του, με τους «ερυθρόλευκους», όμως, και τότε να κερδίζουν, 1-0 στις 26 Αυγούστου του 2018 και 2-1 στις 18 Νοεμβρίου του 2017. Και στα δύο εκείνα παιχνίδια είχε χάσει πέναλτι ο Φορτούνης!

• Τέλος πάντων, για τον Ολυμπιακό και στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ αποδείχθηκε πολύ σημαντικό το λεγόμενο γρήγορο γκολ. Μπορεί ο πρωταθλητής να μην άνοιξε αυτή τη φορά το σκορ στο…1ο λεπτό όπως στο 3-1 με τον Παναιτωλικό στο πρωτάθλημα η, στο 6ο λεπτό όπως στο 3-1 με τον Παναιτωλικό για το Κύπελλο η, στο 4ο λεπτό με τον ΠΑΣ, αλλά και το 19ο λεπτό, στο οποίο άνοιξε το σκορ ο Ροντρίγκες καλό ήταν για τους «ερυθρόλευκους», που στην πραγματικότητα μπορούσαν εύκολα και σε αυτό το παιχνίδι να προηγηθούν από το πρώτο κιόλας πεντάλεπτο, όπως ακριβώς είχε συμβεί και στα τρία προαναφερόμενα, πρόσφατα όλα, παιχνίδια τους μέσα στο Καραϊσκάκη.

Το άρθρο του Κώστα Νικολακόπουλου

• Ο Μασούρας ήταν ο παίκτης που βρέθηκε πολύ κοντά στο 1-0, σε εκείνο το τετ α τετ με τον Επασί μόλις στο 5ο λεπτό, αλλά δεν τα κατάφερε να τον νικήσει. Γενικά είναι ο Μασούρας παίκτης που το έχει το γρήγορο γκολ, αν θυμηθούμε ότι άνοιξε το σκορ στο 4’ με τον ΠΑΣ, στο 8’ με τον Απόλλωνα (4-1), στο 15’ με τη Νέφτσι (1-0 εκτός έδρας) και στο 17’ με τον Ιωνικό (1-0 εντός έδρας)! Αλλά την Κυριακή τον νίκησε δύο φορές ο Επασί σε θέσεις για γκολ, ενώ υπήρξε και μία τρίτη φάση στην οποία ήταν έτοιμος να σκοράρει με κεφαλιά ψαράκι από πολύ κοντά, ωστόσο ο Μαρινάκης ως από μηχανής θεός τον πρόλαβε με μία αεροπλανική προσπάθεια και έσωσε την εστία του.

• Κι όσο βλέπαμε το παιχνίδι να παραμένει στο 1-0, παρά την καταφανή ανωτερότητα του Ολυμπιακού, όλο και πήγαινε το μυαλό μας στα καλά αποτελέσματα του ΟΦΗ με τις μεγάλες ομάδες, κυρίως εκτός έδρας (!), με την ομάδα του Νιόπλια να κατάφερνε με… κάποιο τρόπο και παρέμενε ζωντανή μέσα στο Καραϊσκάκη. Και να θυμίσω ότι είχε πάρει 0-0 από τον ΠΑΟ και τον Άρη σε Λεωφόρο και Χαριλάου αντίστοιχα και είχε κερδίσει 2-1 την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ παρότι έχανε 0-1, ενώ και στην Τούμπα ήταν στο 0-0 μέχρι που ο ΠΑΟΚ είχε πάρει πέναλτι-δώρο στο 55’.

• Στον Μασούρα, όμως, να επανέλθω γιατί έβγαλε φρεσκάδα προχθές, κάτι που γενικά φέτος σε αρκετά παιχνίδια του λείπει-κι όταν ο Μασούρας δεν έχει φρεσκάδα δύσκολα είναι καλός και μπορείς να περιμένεις από αυτόν κατά βάση μόνο κάποια φάση η, μία καλή πάσα. Αυτή τη φορά ήταν «γεμάτος» στο παιχνίδι, κι ας έχασε τις δύο-τρεις ευκαιρίες για να σκοράρει. Είχε συμμετοχή σε καλές επιθέσεις της ομάδας, πέρασε ορισμένες καλές πάσες, έκοψε κι έκλεψε μπάλες και μην ξεχνάμε ότι κέρδισε και την αποβολή του Γιαννούλη στο 70ο λεπτό. Θα μπορούσε να είχε κάποιες καλύτερες μπαλιές, όμως γενικά ήταν μία ξεκάθαρα θετική παρουσία. Και εκεί που πήγε να βρει με κεφαλιά τον Ελ Αραμπί στο α΄ ημίχρονο, δεν ήθελε πολύ και για άλλο αυτογκόλ ο ΟΦΗ, με τον Βούρο.

Παρεμπιπτόντως, έχω να κάνω μία παρατήρηση, ειλικρινώς χωρίς να υπονοώ τίποτα και οπωσδήποτε χωρίς να θέλω να μειώσω την αξία της Αταλάντα και το ξεκάθαρα δίκαιο της πρόκριση της: όπως έχω γράψει από τότε που συνέβη, αλλά και πριν δύο-τρεις ημέρες, η ΟΥΕΦΑ μέσα στο Δεκέμβριο είχε ανακοινώσει μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ότι είχε κάνει «συστάσεις» προς τον ιταλικό σύλλογο για παραβάσεις του σε θέματα σε σχέση με ντόπινγκ κοντρόλ. Όταν λοιπόν υπάρχει ένα τέτοιο γεγονός, αν μη τι άλλο περιμένεις από την ΟΥΕΦΑ στα αμέσως επόμενα παιχνίδια της Αταλάντα να υπάρξει αντιντόπινγκ κοντρόλ, μόνο και μόνο για τον… φόβο των Ιουδαίων. Ε λοιπόν, ούτε στο Μπέργκαμο, ούτε στον Πειραιά έγινε ποτέ αντιντόπινγκ κοντρόλ...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x