Κώστας Νικολακόπουλος

Ομάδα και κόσμος του Ολυμπιακού πρέπει να είναι έτοιμοι για ένα ακόμη θρίλερ στο Καραϊσκάκη

Ο Κώστας Νικολακόπουλος προσεγγίζει μέσα από το sport-fm.gr τη ρεβάνς του Ολυμπιακού με τη Μακάμπι.

• Κακά τα ψέματα, υπάρχει αγωνία σε όλη την οικογένεια του Ολυμπιακού ενόψει της αυριανής ρεβάνς με τη Μακάμπι Χάιφα. Βλέπετε, το 1-1 του πρώτου αγώνα αφήνει τα πάντα ανοικτά.

• Τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά εάν ο Ολυμπιακός είχε κρατήσει το υπέρ του 1-0 του πρώτου αγώνα, στο Ισραήλ, καθώς θα του αρκούσε στο Καραϊσκάκη μία ισοπαλία για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ και με οποιαδήποτε ήττα με ένα γκολ διαφορά θα είχε τη δυνατότητα της παράτασης.

• Όπως και να το δούμε, ήταν ζημιά για τον Ολυμπιακό εκείνο το γκολ της Μακάμπι στο 92’. Και μας θύμισε κι άλλες καταστάσεις όχι ευχάριστες για τον Ολυμπιακό, με παθήματα του στα τελευταία λεπτά: την εντός έδρας ήττα 1-2 από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης με γκολ στο 90’…την εκτός έδρας ήττα 1-3 από τον Ερυθρό Αστέρα με γκολ στο 87’ και στο 90’…τις εντός έδρας ήττες 0-1 και 1-3 από την Άρσεναλ με γκολ στο 81’ και στο 80’ και στο 85’ αντίστοιχα…την εντός έδρας ισοπαλία 2-2 με την Ντινάμο Κιέβου με γκολ στο 89’…Κι άμα θέλετε και την αποβολή του Μπα στο 86’ του ισόπαλου 2-2 με τη Λούντογκορετς, που ενδεχομένως στοίχισε τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού στη συνέχεια στα πέναλτι, καθώς έπαιξε 35 λεπτά με παίκτη λιγότερο…

• Γενικά, είναι αλήθεια ότι πάρα πολλά παιχνίδια του Ολυμπιακού στην Ευρώπη με τον Πέδρο Μαρτίνς στον πάγκο έχουν κριθεί με γκολ στα τελευταία λεπτά, ακόμη και ευνοϊκά για τους «ερυθρόλευκους», που έχουν πάρει προκρίσεις με γκολ στο 120’ επί της Άρσεναλ (2-1), στο 90’ επί της Μαρσέιγ (1-0), στο 88’ επί της PSV (1-2), στο 87’ επί του Ερυθρού Αστέρα (1-0), στο 81’ επί της Μίλαν (3-1), αλλά και μόλις πέρυσι στο 87’ επί της Άντβερπ (2-1) και στο 90’ επί της Φενέρμπαχτσε (1-0).

Το άρθρο του Κώστα Νικολακόπουλου

• Μπορούμε να παρατηρήσουμε μάλιστα και κάτι άλλο, ακόμη πιο συγκεκριμένο: στη συντριπτική πλειοψηφία οι αγώνες αυτοί που κρίθηκαν με γκολ στα τελευταία λεπτά ήταν μέσα στο Καραϊσκάκη! Είτε με θετικό, ειτε με αρνητικό τρόπο. Κι επειδή ακριβώς στο Καραϊσκάκη θα γίνει και το αυριανό παιχνίδι…κι επειδή όπως είδαμε στο πρώτο παιχνίδι οι διαφορές μεταξύ των δύο ομάδων ήταν μάλλον μικρές…κι επειδή συνήθως τέτοια παιχνίδια κρίνονται στις λεπτομέρειες…

•Τόσο η ομάδα, όσο κι ο κόσμος του Ολυμπιακού πρέπει να είναι προετοιμασμένοι ότι μπορεί να προκύψει δράμα, θρίλερ κλπ, κλπ αύριο στο φαληρικό γήπεδο! Και πρωτίστως οι παίκτες κι ο προπονητής είναι απαραίτητο να είναι έτοιμοι για μία τέτοια εξέλιξη και να μην λυγίσουν από την πίεση και το άγχος. Τα περισσότερα από αυτά τα παιχνίδια κρίνονται ακριβώς σε μία λεπτομέρεια που μπορεί να έρθει στα τελευταία λεπτά.

• Όπως στη Χάιφα η Μακάμπι ισοφάρισε στο 92’ και είχε στο 95΄ένα φαρμακερό σουτ που μπορούσε να κάνει και το 2-1 υπέρ της… Κι όπως π.χ. στο Λονδίνο ο Ολυμπιακός είχε προηγηθεί στο 120’ με το γκολ του Ελ Αραμπί και στην τελευταία επίθεση της Άρσεναλ ελάχιστα μετά ο Ομπαμεγιάνγκ έχασε απίστευτη ευκαιρία να κάνει το 2-2 και να ακυρώσει μία ιστορική πρόκριση για τον Ολυμπιακό…

Κατά τα άλλα, δεν ξέρω τι γράφουν στο Ισραήλ, αλλά ο Ντόρον Λέιντνερ είναι να έρθει αύριο στην Αθήνα για να υπογράψει στον Ολυμπιακό με μεταγραφή από τη Χάποελ τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x