Κώστας Νικολακόπουλος

Θα ξέρουμε το αποτέλεσμα του Ολυμπιακού στο Μπακού, όταν…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος στέκεται μέσα από το sport-fm.gr στα δεδομένα που μπορεί να μας δώσουν το αποτέλεσμα του Ολυμπιακού απόψε στο Αζερμπαϊτζάν.

• Η αλήθεια είναι ότι μέσα στο 2022 ο Ολυμπιακός μακριά από το Καραϊσκάκη είναι καλύτερος απ΄ ότι μέσα στο Καραϊσκάκη στα ευρωπαϊκά παιχνίδια του!

• Με Αταλάντα έξω έχασε 1-2 (προηγούμενος μάλιστα 0-1) και μέσα συνετρίβη 0-3…Με Μακάμπι έξω έφερε 1-1 ισοφαριζόμενος μάλιστα στο 92’ και μέσα διασύρθηκε με 0-4…Με Σλόβαν μέσα έφερε 1-1 ισοφαρίζοντας στο 86’ κι έξω έφερε 2-2 ισοφαριζόμενος στο 94’ και στο 108’…Με Απόλλωνα Λεμεσού έξω έφερε 1-1 και μέσα επίσης έφερε 1-1, αλλά στην Κύπρο ήταν πολύ καλύτερος και έχασε μεγάλες ευκαιρίες για διπλό…Ακόμη και στη φάση των ομίλων, έξω έχασε 1-2 από τη Ναντ με γκολ στο 93’, ενώ μέσα έφαγε 0-3 κι από την Φράιμπουργκ κι από την Γκαραμπάγκ…

• Υπό αυτές τις συνθήκες, μπορούμε να περιμένουμε κάτι καλύτερο από τον Ολυμπιακό απόψε σε σχέση με το παιχνίδι της προηγούμενης Πέμπτης, με την προϋπόθεση βέβαια ότι το μυαλό της ομάδας θα είναι στο Μπακού κι όχι στο ματς της Δευτέρας με τον ΠΑΟΚ.

• Καθοριστικός παράγοντας του παιχνιδιού θα είναι ξεκάθαρα ποιος θα ανοίξει το σκορ. Αν το κάνει η Γκαραμπάγκ, με βάση τι κάνει ο Ολυμπιακός με τον Μίτσελ σε αυτές τις περιπτώσεις, ούτε για ισοπαλία δεν θα έχουν τύχη οι «ερυθρόλευκοι». Και στα οκτώ παιχνίδια με τον Μίτσελ στον πάγκο, στα οποία προηγήθηκε η άλλη ομάδα, ο Ολυμπιακός έχασε: Βλέπε Λεβάντε-Ολυμπιακός 3-0, Ολυμπιακός-Λεβάντε 0-1, Ολυμπιακός-Παρί Σεν Ζερμέν 1-4, Παρί Σεν Ζερμέν-Ολυμπιακός 2-1, Μάντσεστερ Γουνάιτεντ-Ολυμπιακός 3-0, Μάλμε-Ολυμπιακός 2-0, Γιουβέντους-Ολυμπιακός 3-2 κι Ατλέτικο Μαδρίτης-Ολυμπιακός 4-0.

• Για να είμαστε, όμως, ακριβείς και όχι άδικοι απέναντι στον Μίτσελ: ο Ολυμπιακός παραδοσιακά έχει τεράστια προβλήματα όταν δέχεται πρώτος γκολ στην Ευρώπη και ειδικά στα εκτός έδρας παιχνίδια του, όπως το σημερινό. Μιλάμε για δεκάδες εκτός έδρας παιχνίδια στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, εδώ και χρόνια, τα οποία ο Ολυμπιακός τα χάνει, απλά με το που τρώει πρώτος γκολ!

Το άρθρο του Κώστα Νικολακόπουλου

• Ποιες είναι οι ελάχιστες εκείνες περιπτώσεις στις οποίες πήρε αποτέλεσμα; Πέντε όλες κι όλες σε 15 χρόνια!
18.8.2022 Απόλλων-Λεμεσού-Ολυμπιακός 1-1. Το 1-0 στο 18’, το 1-1 στο 29’.

27.8.2019 Κρασνοντάρ-Ολυμπιακός 1-2. Το 1-0 στο 10’, το 1-1 στο 11’, το 1-2 στο 48’.

3.11.2016 Αστάνα-Ολυμπιακός 1-1. Το 1-0 στο 8’, το 1-1 στο 30’.

24.10.2010 Μονπελιέ-Ολυμπιακός 1-2. Το 1-0 στο 49’, το 1-1 στο 73’, το 1-2 στο 90’.

28.111.2007 Λάτσιο-Ολυμπιακός 1-2. Το 1-0 στο 30’, το 1-1 στο 35’, το 1-2 στο 64’.

• Τι μπορούμε να προσέξουμε: και στα πέντε αυτά παιχνίδια, ο Ολυμπιακός έσωσε το αποτέλεσμα με τον ίδιο τρόπο-ισοφαρίζοντας γρήγορα! Στο Κρασνοντάρ μέσα σε ένα λεπτό, στη Λάτσιο μέσα σε πέντε λεπτά, στη Λεμεσό μέσα σε 11 λεπτά, στην Αστάνα μέσα σε 22 λεπτά και στη Μονπελιέ μέσα σε 24 λεπτά.

• Άλλος τρόπος να πάρει ο Ολυμπιακός αποτέλεσμα εκτός έδρας στην Ευρώπη με τον αντίπαλο του να ανοίγει το σκορ δεν υπάρχει εδώ και 15 χρόνια, από εκείνο το Βέρντερ-Ολυμπιακός 1-3, όταν οι Γερμανοί είχαν προηγηθεί στο 32’ και οι «ερυθρόλευκοι» με επική αντεπίθεση στο β΄ ημίχρονο και μέσα σε 13 λεπτά, από το 73΄έως το 87’, το γύρισαν σε 1-3!

• Έκτοτε, και σε τόσες δεκάδες παιχνίδια, ο Ολυμπιακός άμα φάει πρώτος γκολ μακριά από το Καραϊσκάκη πάντα χάνει (39 παιχνίδια για την ακρίβεια!), πλην των πέντε συγκεκριμένων αγώνων στους οποίους, και στους πέντε, μπόρεσε και ισοφάρισε μέσα σε λίγα λεπτά. Αυτή είναι η πραγματικότητα και δεν μπορούμε να την αγνοήσουμε.

• Τώρα, τι γίνεται άμα προηγηθεί ο Ολυμπιακός μακριά από το Καραϊσκάκη; τα πράγματα είναι ξεκάθαρα πολύ καλύτερα, κρίνοντας πάντοτε από τα αποτελέσματα αυτής της 15ετίας: έχει 22 νίκες, έχει φέρει έξι ισοπαλίες κι έχει χάσει πέντε παιχνίδια. Δηλαδή, στα δύο τρίτα των αγώνων του κερδίζει και στο ένα τρίτο έχει, μοιρασμένα, ισοπαλίες και ήττες.

• Οι περιπτώσεις να φέρει ο Ολυμπιακός 0-0 εκτός έδρας στην Ευρώπη συνιστούν ένα μικρό θαύμα! Είχε μία λευκή ισοπαλία το 2009 στην Ολλανδία με την ΑΖ, μία το καλοκαίρι του 2019 στην Τσεχία με την Βικτόρια Πλίζεν και μία το Σεπτέμβριο του 2020 στην Κύπρο με την Ομόνοια.

Το άρθρο του Κώστα Νικολακόπουλου

• Τέλος πάντων, για να δούμε τι θα δούμε κι απόψε με τον Ολυμπιακό, που μέχρι τώρα σε εκείνες τις περιοχές της πρώην Σοβιετικής Ένωσης έχει πάντα καλά αποτελέσματα, κερδίζοντας 1-0 τη Νέφτσι στο Αζερμπαιτζάν και 2-0 τη Σέριφ στη Μολδαβία, αλλά και φέρνοντας 1-1 με την Αστάνα στο Καζακστάν. Μόνο που όλες αυτές τις ομάδες τις είχε κερδίσει μέσα στο Καραϊσκάκη και την περασμένη εβδομάδα έχασε 0-3 από την Γκαραμπάγκ…

• Παρεμπιπτόντως, σήμερα θα με προβλημάτιζε αν ήμουν στη θέση του Μίτσελ ο Γιάνκοβιτς, που δεν είχε παίξει στο πρώτο ματς και τώρα επανέρχεται. Ο Μαυροβούνιος μεσοεπιθετικός είχε περάσει στα νιάτα του από τον Ολυμπιακό, στον οποίο όμως ποτέ δεν πήρε την ευκαιρία. Συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις οι παίκτες ψάχνουν εκδίκηση…

• Κατά τα άλλα, δείτε τον νεαρό Πολωνό Καρμπόβνικ στην ιδανική ενδεκάδα της Β΄κατηγορίας της Γερμανίας, με την Φορτούνα Ντίσελντορφ, στην οποία είναι βασικός αριστερός μπακ, δανεικός από την Μπράιτον, όπως ήταν πέρυσι δανεικός στον Ολυμπιακό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x