Κώστας Νικολακόπουλος

Όταν ο Ολυμπιακός σε κάθε κρίσιμο ματς στο Καραϊσκάκη είναι 0-1 από τα αποδυτήρια…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος δίνει μέσα από το sport-fm.gr τη δική του οπτική για τον Ολυμπιακό μετά και το χθεσινό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

• Τα πράγματα στο ποδόσφαιρο είναι συνήθως αρκετά απλά. Ας δούμε κάποια πράγματα…

Ολυμπιακός-Μακάμπι 0-1 στο 5ο λεπτό. Τελικό 0-4

Ολυμπιακός-Φράιμπουργκ 0-1 στο 5ο λεπτό, με ευκαιρία των Γερμανών και στα 40 δευτερόλεπτα. Τελικό 0-3

Ολυμπιακός-Γκάραμπαγκ 0-1 στο 5ο λεπτό, με το γκολ εντελώς οριακά οφσάιντ να ακυρώνεται από το VAR, με ευκαιρία των Αζέρων και στο 2ο λεπτό. Τελικό 0-3

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 0-1 στο 8ο λεπτό, με ευκαιρία των Θεσσαλονικιών και στα 36 δευτερόλεπτα και στο στο 2ο λεπτό. Τελικό 1-2

• Όσο ο Ολυμπιακός μπαίνει στα πιο δύσκολα και κρίσιμα παιχνίδια του μέσα στο Καραϊσκάκη με αυτό τον τρόπο, τόσο είναι μαθηματικά απίθανο να κάνει κάτι καλό, όσο και αν μετά τα δίνει όλα. Δεν είναι που δεν είναι καλά η ομάδα ψυχολογικά, γίνεται ακόμη πιο δύσκολο το έργο της, όταν τρέχει και κυνηγάει τον αντίπαλο της και δη δεχόμενος γκολ από τα αποδυτήρια. Με αυτό τον τρόπο, αφενός μεν ο Ολυμπιακός γεμίζει ακόμη περισσότερο άγχος και πίεση, η δε άλλη ομάδα γεμίζει αυτοπεποίθηση, παίρνει ψυχολογία, γιγαντώνεται.

• Κι είναι πραγματικά ακατανόητο πώς στον Ολυμπιακό κάνουν το ίδιο και το ίδιο λάθος: ξεκινάει το παιχνίδι κι αντί να πάρουν οι δικοί του παίκτες την μπάλα, αφήνουν στον αντίπαλο να πάρει τον έλεγχο του παιχνιδιού. Κι όταν επιτίθεται ο άλλος κι εσύ αμύνεσαι, τι συμβαίνει; Θα παραχωρήσεις ένα κόρνερ, θα κάνεις ένα φάουλ, θα δώσεις στον άλλο τη δυνατότητα να έχει μία τελική.

• Ας θυμηθούμε καλύτερα τα παραπάνω παιχνίδια…

Ολυμπιακός-Μακάμπι το 0-1 με απευθείας εκτέλεση φάουλ

Ολυμπιακός-Φράιμπουργκ το 0-1 με κεφαλιά από εκτέλεση φάουλ

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ το 0-1 με κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ.

Και τα τρία γκολ που έφαγε ο Ολυμπιακός στα πέντε-δέκα πρώτα λεπτά σε αυτές τις τρεις ήττες του, τα έφαγε με τον ίδιο τρόπο-δίνοντας στημένες φάσεις! και τις τρεις από αριστερά, από την πλευρά του Ρέαμπτσιουκ, χωρίς ο ίδιος ο Μολδαβός να κάνει κανένα φάουλ και χωρίς να παραχωρήσει κόρνερ!

Το άρθρο του Κώστα Νικολακόπουλου

• Αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος του Ολυμπιακού μέσα στο Καραϊσκάκη: αντί να ορμήσει από το ξεκίνημα του παιχνιδιού και να εκμεταλλευθεί τον παράγοντα έδρα, μπαίνει παθητικά, παίζει στο δικό του μισό γήπεδο περισσότερο αμυνόμενος παρά επιτιθέμενος. Κι έτσι βρίσκεται πίσω στο σκορ και μετά τρέχει και δεν φτάνει: τα δίνει όλα για να ισοφαρίσει, προσπαθεί πολύ και αναπόφευκτα κουράζεται κι ο αντίπαλος κάποια στιγμή στο παιχνίδι τον βρίσκει μπόσιμο και του την φέρνει.

• Ο Ολυμπιακός στα β΄ ημίχρονο βγαίνει όλος μπροστά, αφήνει χώρους και δεν είναι δύσκολο μία καλή ομάδα να του βάλει και τρία και τέσσερα γκολ. Εδώ αυτός, ο φετινός ΠΑΟΚ, που μόνο κάτι σπουδαίο δεν είναι, θα μπορούσε να κάνει χθες και το 3-1 στην περίπτωση του πέναλτι. Κι ένα ματς για 3-1 να έληγε 1-3! Διότι ο Ολυμπιακός έχει το μειονέκτημα όχι μόνο να χάνει τα πιο εύκολα γκολ, αλλά να δίνει και γκολ από το πουθενά. Χθες ο ΠΑΟΚ είχε μία καθαρή ευκαιρία, το 2-1 και τελικά έβαλε δύο γκολ και μέσω VAR δεν κέρδισε τελικά πέναλτι! Το ένα γκολ ήταν αυτογκόλ και το πέναλτι ήταν σε φάση που δεν υπήρχε τίποτα.

• Εάν δεν το αλλάξει αυτό το πράγμα ο Ολυμπιακός, δεν θα έχει σωτηρία αγωνιστική. Όταν αποτυγχάνεις να αξιοποιήσεις τον παράγοντα έδρα, αποκλείεται να μπορείς να επιτύχεις τους στόχους σου. Ο Ολυμπιακός με τον Βόλο παίζει στο Καραϊσκάκη κι από το 29’ είναι πίσω στο σκορ και κυνηγάει. Όσο συνεχίζεται αυτό το σκηνικό, τόσο ο Ολυμπιακός θα χάνει μέσα στο σπίτι του και όσο και να τα δίνουν όλα οι παίκτες του, στο τέλος θα αποδοκιμάζονται γιατί θα έχουν χάσει και ξαναχάσει και ξαναχάσει και στη βαθμολογία η διαφορά από την κορυφή θα αυξάνεται και θα αυξάνεται.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x