Κώστας Νικολακόπουλος

Το εφιαλτικό 5λεπτο του Ολυμπιακού και το χούι του Βόλου!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος συνδέει μέσα από το sport-fm.gr το ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ και τη σημερινή επίσκεψη του στο Βόλο.

• Τα καλύτερα μαθήματα τα παίρνει μία ομάδα στις νίκες της, αρκεί να τις αξιολογήσει σωστά. Το ίδιο ισχύει και για τον Ολυμπιακό και το εντυπωσιακό τρίποντο με το 3-1 επί της ΑΕΚ στη Φιλαδέλφεια.

• Θέλω να πιστεύω ότι ενόψει πλέι οφς ο Μίτσελ κι οι συνεργάτες του, προπάντων δε οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, έχουν αναλύσει σωστά το παιχνίδι-η, αν δεν το έχουν κάνει ακόμη, θα το κάνουν στη διακοπή του πρωταθλήματος για δύο εβδομάδες λόγω Εθνικών ομάδων.

• Κατά την γνώμη μου το πλέον επώδυνο για τον Ολυμπιακό ήταν ο τρόπος με τον οποίο μπήκε στον αγώνα με την ΑΕΚ. Τα τέσσερα-πέντε πρώτα λεπτά ήταν ένας εφιάλτης για τον Ολυμπιακό! Με την μπάλα να παίζεται στην κυριολεξία στο ένα τρίτο του δικού του γηπέδου. Με τους παίκτες του (βλέπε για πιο συγκεκριμένα τους Σαμασέκου, Μπιέλ, Φορτούνη) να χάνουν την μπάλα μέσα από τα πόδια τους από τους παίκτες της ΑΕΚ, να χάνουν τις κεφαλιές (βλέπε Ρόντινεϊ), να χάνουν τις μάχες (βλέπε πάλι Φορτούνης), να μην έχουν καθαρό μυαλό (βλέπε έξοδο Πασχαλάκη, ενώ πηδούσαν ο Μπα με τον Πινέδα, με διαφορά ύψους ένα κεφάλι) και με μία λέξη να έχουν ισοπεδωθεί από τους γηπεδούχους.

• Δυστυχώς αυτή η λέξη ταιριάζει για τον τρόπο με τον οποίο μπήκαν οι «ερυθρόλευκοι» στο παιχνίδι, χωρίς να είναι επαρκής η δικαιολογία ότι όντως ο Ιταλός διαιτητής «έσπρωχνε» την ΑΕΚ, με συνέπεια αυτοί να διαμαρτύρονται συνεχώς. Θα χαρακτήριζα επαρκή τη δικαιολογία εάν δεν το ξαναείχαμε δει αυτό στον Ολυμπιακό σε ντέρμπι. Η αλήθεια όμως είναι ότι το έχουμε ξαναδεί και μία και δύο φορές. Για την ακρίβεια και στην Τούμπα και στο Χαριλάου, αλλά και πάλι στη Φιλαδέλφεια.

Το εφιαλτικό 5λεπτο του Ολυμπιακού και το χούι του Βόλου!

• Στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός (0-0) ο ΠΑΟΚ είχε τέσσερις ευκαιρίες (όχι απλά τελικές) στο πρώτο πεντάλεπτο!…Στο Άρης-Ολυμπιακός (0-1) του Κυπέλλου ο Άρης είχε τρεις ευκαιρίες στα τέσσερα πρώτα λεπτά!...Και στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός (3-0) του Κυπέλλου ο Ολυμπιακός δεν ήταν ανάλογα κακός, αλλά η ΑΕΚ μπόρεσε κι άνοιξε το σκορ μόλις στο 3ο λεπτό!..

• Επειδή δεν πρέπει να κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας, όταν κάτι γίνεται ξανά και ξανά σε τέσσερα σημαντικά παιχνίδια, όλα μακριά από το Καραϊσκάκη, σημαίνει ότι 1000% δεν είναι τυχαίο η, συγκυριακό. Υπάρχει πρόβλημα, στο οποίο ο Μίτσελ και οι παίκτες του Ολυμπιακού πολύ απλά δεν έχουν βρει λύση. Και αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, εκ τύχης δεν το έχουν πληρώσει στις τρεις περιπτώσεις, από τις τέσσερις στις οποίες μπήκαν λες και είχαν μείνει στα αποδυτήρια.

• Πώς μου ήρθε και σήμερα Κυριακή γράφω για ό,τι έγινε την περασμένη Κυριακή; Μα ακριβώς ενόψει της έναρξη των πλέι οφς κι ακόμη ειδικότερα ενόψει του αγώνα του Ολυμπιακού στο Βόλο. Γιατί το λεγόμενο πρώτο γκολ παίζει τεράστια σημασία στους αγώνες του Βόλου-κι ας μην τον υποτιμάμε και λέμε μόνο, «την ομάδα μας να κοιτάξουμε και δεν μας ενδιαφέρει ο αντίπαλος». Ο Βόλος είναι στην ίδια βαθμολογική θέση με τον Άρη…

Το εφιαλτικό 5λεπτο του Ολυμπιακού και το χούι του Βόλου!

• Να θυμίσω λοιπόν ότι ο Βόλος όταν άνοιξε το σκορ με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη πήρε τελικά την ισοπαλία 1-1…Κι όταν άνοιξε το σκορ με την ΑΕΚ στη Ριζούπολη την κέρδισε 1-0…Αντίθετα, όταν ο Βόλος έφαγε πρώτος γκολ στα άλλα έξι παιχνίδια του με τους μεγάλους υπέστη έξι ήττες, κάποιες και με μεγάλο σκορ.

• Επιπλέον πέρυσι ο Βόλος όταν άνοιξε αυτός το σκορ τελικά έφερε ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (4-4!) και κέρδισε εντός έδρας τον ΠΑΟ (3-1), κι εκτός έδρας την ΑΕΚ (2-1), ενώ όταν έφαγε πρώτος γκολ έχασε κι από την ΑΕΚ εντός έδρας (1-3) κι από τον Ολυμπιακό εντός (0-1) κι εκτός (1-2) έδρας κι από τον ΠΑΟ εκτός έδρας (1-5) κι από τον ΠΑΟΚ εντός έδρας (0-4).

• Έχει αυτό το…χούι, ας το πούμε έτσι ο Βόλος: άμα σου βάλει πρώτος γκολ γίνεται πάρα πολύ επικίνδυνος, έως ανίκητος! Αντίθετα, όταν του βάλεις πρώτος γκολ γίνεται ξεκάθαρα πιο ευάλωτος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x