Κώστας Νικολακόπουλος

Το ρόστερ των 50 παικτών του Ολυμπιακού!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος κάνει μέσα από το sport-fm.gr καταμέτρηση του ευρύτερου ρόστερ των 50 παικτών του Ολυμπιακού!

· Ο Ολυμπιακός… παραδοσιακά έχει κάθε σεζόν, εδώ και χρόνια, ένα ρόστερ περίπου 50 ποδοσφαιριστών. Το ίδιο ισχύει και φέτος!

· Μιλάμε φυσικά για παίκτες που είναι αυτή την στιγμή στο Ρέντη (31 στον αριθμό), αλλά και τους δανεικούς που έχουν δοθεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (19).

· Αν θέλουμε να…χαρτογραφήσουμε το ρόστερ του Ολυμπιακού, με την ευρύτερη έννοια του είναι διαμορφωμένο κάπως έτσι…

Σα, Τζολάκης, Κρίστινσον, Σιαμπάνης (Άρης), Καραργύρης

Ραφίνια, Ντέργκερ, Ι. Μασούρας (Γκόρνικ), Νίκολιτς (Χανιά), Χολέμπας, Βινάγκρε, Κούτρης (Φορτούνα), Φ. Καμαρά (Χανιά)

Σεμέδο, Μπα, Σισέ, Αβραάμ, Μεριά (Ρίζεσπορ), Μάρκοβιτς (Παρτίζαν), Ευαγγέλου (Γκόρνικ)

Εμβιλά, Πέπε, Μπουχαλάκης, Μ. Καμαρά, Τιάγκο Σίλβα, Ανδρούτσος, Σουρλής, Καφού (Νότιγχαμ), Κωστή (Λάρισα), Ξενιτίδης (Ζενές Ες), Κεϊτά (Αζαξιό)

Βαλμπουενά, Φορτούνης, Λοβέρα, Φέκκας (Χανιά)

Μπρούμα, Γ. Μασούρας, Ραντζέλοβιτς, Μπρούνο, Βρουσάϊ, Τσούμιτς (Χιχόν), Νικόλιας (Λάρισα), Μαρίνος (Λεβαδειακός)

Ελ Αραμπί, Χασάν, Σουντανί, Κάϊπερς, Σολδάνο (Μπόκα Τζούνιορς), Ντουρμισάϊ (Λάρισα), Βοϊλης (Ζενές Ες)

· Στους 19 δανεικούς βάζουμε και τον Σιαμπάνη, που έχει υπογράψει ως ελεύθερος στον Άρη, ως παράδειγμα. Γιατί ο Ολυμπιακός, όπως κι ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ, σχεδόν πάντα όταν δίνουν έναν παίκτη ως ελεύθερο, κρατάνε ένα μεγάλο κομμάτι από τα δικαιώματα του. Είτε σαν συνιδιοκτησία, είτε με υψηλό ποσοστά μεταπώλησης (π.χ. 50%, όπως έχει με τον Ίγκορ Σίλβα Καριόκα στην Όσιγιεκ) κλπ. Κάπως έτσι θα έχει κάνει κι ο Ολυμπιακός και με τον Γκοτζαμανίδη (ελεύθερος στη Λάρισα) και τον Μαρτίνη (ελεύθερος στον Άρη). Παρεμπιπτόντως, ακόμη κι ο Τιάγκο Σίλβα είναι συνιδιοκτησία (50-50) με τη Νότιγχαμ.

· Τέλος πάντων, ο Ολυμπιακός για μία ακόμη φορά τους περισσότερους δανεικούς του (μία ολόκληρη ενδεκάδα) επέλεξε να τους δώσει δανεικούς στο εξωτερικό. Από τη Β΄ Ισπανίας, τη Β΄ Γερμανίας, τη Β΄ Αγγλίας και τη Β΄ Γαλλίας, έως την Αργεντινή και την Τουρκία κι από την Πολωνία και τη Σερβία έως το Λουξεμβούργο!

Άσχετο: Χθες στο Πορτογαλία-Νορβηγία (4-1) για τα προκριματικά του ΓΙΟΥΡΟ Κ21 ετών ήταν στον πάγκο της Πορτογαλίας ο Βινάγκρε και στην ενδεκάδα της Νορβηγίας ο επίσης αριστερός μπακ Μπιόρκαν, τον οποίο είχε εξετάσει ο Ολυμπιακός πριν κλείσει τον Βινάγκρε. Ο Μπιόρκαν έπαιξε στο α΄ ημίχρονο κι έγινε αλλαγή στο 46’. Πώς έμεινε στον πάγκο ο Βινάγκρε; Πολύ απλά παίζει βασικός ο 18χρονος Νούνο Μέντες, που θεωρείται ο νέος μεγάλος αστέρας της Πορτογαλίας σε αυτή τη θέση. Ήδη βασικός στην Σπόρτινγκ από το φινάλε της περσινής σεζόν και στο ξεκίνημα της φετινής.

Βεβαίως, το πολύ ευχάριστο για τον Ολυμπιακό από την προχθεσινή βραδιά ήταν πρώτον το ντεμπούτο και του Μπα στην Εθνική Σενεγάλης (μία ημέρα μετά το ντεμπούτο του Σεμέδο στην Εθνική Πορτογαλίας!) και δεύτερον ότι ο Ελ Αραμπί έχει βρει για τα καλά τη ρέντα του, καθώς παρότι έπαιξε μόλις 15 λεπτά στο τέλος σκόραρε και στο φιλικό Μαρόκο-Σενεγάλη (3-1), δηλαδή κόντρα στον…Μπα, αλλά και στον Σισέ, που είχε μπει αλλαγή από το 56'.

Κάπως έτσι, ο Αραμπί στα τέσσερα από τα πέντε τελευταία παιχνίδια του έχει βάλει γκολ: και στο Ολυμπιακός-Ομόνοια 2-0 (το δεύτερο) και στο Ολυμπιακός-Παναιτωλικός 2-0 (το πρώτο) και στο ΠΑΣ-Ολυμπιακός 1-1 (το μοναδικό) και τώρα στο Μαρόκο-Σενεγάλη 3-1 (το τρίτο)! Μάλιστα, στα δύο από τα τέσσερα παιχνίδια στα οποία σκόραρε, μπήκε σαν αλλαγή (χθες, αλλά και με την Ομόνοια), ενώ στο μοναδικό που δεν έχει πετύχει γκολ από την τελευταία πεντάδα των αγώνων του είναι το 0-0 στην Κύπρο με την Ομόνοια.

Παρεμπιπτόντως, το παιχνίδι με τον Ατρόμητο για την 5η αγωνιστική θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο στο Καραϊσκάκη, στις 8.30μμ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x