Κώστας Νικολακόπουλος

Το τρένο του Ολυμπιακού με το 8 στα 8, έκανε +8 και +13 το -1 και το +1!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος εξηγεί στο sport-fm.gr πώς ο Ολυμπιακός μετέτρεψε την οριακή διαφορά που είχε από τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ στο τωρινό σαφές προβάδισμα τίτλου.

Ο Κώστας Νικολακόπουλος εξηγεί στο sport-fm.gr πώς ο Ολυμπιακός μετέτρεψε την οριακή διαφορά που είχε από τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ στο τωρινό σαφές προβάδισμα τίτλου.

• Τεράστια υπόθεση για τον Ολυμπιακό να μπορεί να κάνει αυτό ακριβώς που σημείωνα χθες το πρωί: να σηκώνει κεφάλι στο πρωτάθλημα μετά τις ήττες του στην Ευρώπη. Με το χθεσινό 1-0 επί του Άρη, ο απολογισμός γράφει 16 νίκες και δύο ισοπαλίες (με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ) στα αμέσως επόμενα από ευρωπαϊκή ήττα του παιχνίδια πρωταθλήματος-μέσα στις 16 νίκες, τρεις επί του Άρη, δύο επί του ΠΑΟΚ και μία επί της ΑΕΚ.

• Ο Άρης πήγε χθες να κάνει μέσα στο Καραϊσκάκη αυτό που ξέρει να κάνει, να ψάξει ένα γρήγορο γκολ. Το έκανε στα πρώτα δέκα λεπτά, αλλά δεν του έκατσε παρότι ο Ολυμπιακός δεν έβγαζε σε αυτό το διάστημα ασφάλεια αμυντικά, όπως δυστυχώς συμβαίνει κατά ένα απίστευτο τρόπο στο ξεκίνημα όλων των τελευταίων αγώνων του. Όπως επίσης επισήμανα χθες, αν ο Άρης σου ανοίξει το σκορ, δεν του το γυρίζεις. Με τη διαφορά ότι το ίδιο ισχύει και με τον Ολυμπιακό-το έκανε ο Σισέ και ήταν αρκετό, έστω κι αν στο τέλος βγήκε η κόπωση από το ευρωπαϊκό ματς με την Άντβερπ.

• Ο Μαρτίνς επέλεξε να ακολουθήσει την πεπατημένη και να εμπιστευθεί την…γνωστή ενδεκάδα του, στην οποία εσχάτως έχει, δίκαια, ενσωματωθεί κι ο Ρόνι Λόπες. Ο Πέδρο ξεκίνησε με βασικούς και τους τρεις που είχε βάλει αλλαγές την Πέμπτη στο Βέλγιο (Ελ Αραμπί, Μασούρα, Αγκιμπού) και μάλλον καλά έκανε, έστω κι αν κανείς τους δεν είναι στην καλή του φόρμα-βλέπεις όμως και τι άλλες λύσεις έχεις κι ανάλογα πράττεις…

• Εντέλει, και ξέροντας ότι η μπάλα είναι άτιμο πράγμα, όλα κρίθηκαν από το…κεφάλι του Σισέ, που με την Άντβερπ το είχε βάλει…στραβά και είχε βοηθήσει καταλυτικά στο να πάει η μπάλα στα δίκτυα του Βατσλίκ! Μέσα σε οκτώ ημέρες ο σέντερ μπακ του Ολυμπιακού έβαλε τέσσερα γκολ! Τρία υπέρ του Ολυμπιακού (με τα δύο στον ΟΦΗ) κι ένα εις βάρος! Χθες μάλιστα ήταν ένα αντρίκειο γκολ, με τον «βράχο» αν σηκώνεται πιο ψηλά από τον Τσέχο Μπράμπετς και να καρφώνει την μπάλα, την στιγμή που ένας δε΄τυερος παίκτης του Άρη, ο Γκανέα, τον σπρώχνει στον αέρα, χωρίς ο Σισέ να καταλαβαίνει τίποτα!

• Σίγουρα βοήθησε τους «ερυθρόλευκους» η επιθετική εικόνα του Άρη, που είχε πέντε ανούσιες τελικές. Στο ποδόσφαιρο, όμως, υπάρχουν αυτά-ο Ολυμπιακός στο Βέλγιο ήταν ακριβώς το ίδιο ακίνδυνος! Εκτός κι αν…έκατσε κι αυτός να χάσει από την Άντβερπ, όπως δήθεν έκατσε να χάσει ο Άρης χθες, κατά πως λένε οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού, που βεβαίως δεν μπορούν να κερδίσουν τον Άρη, η, για να τον κερδίσουμε χρειάζονται διαιτησίες 100-0 υπέρ τους…

Το τρένο του Ολυμπιακού με το 8 στα 8, έκανε +8 και +13

• Μέσα στο πλαίσιο του…φιλικού χαρακτήρα του αγώνα ήταν τα…37 φάουλ (18-19), οι πέντε κίτρινες και ο χαμός που έγινε στο 93’ μεταξύ Λαλά-Ματίγια…Εντάξει, καταλαβαίνουμε ότι οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού έχουν πολλά προβλήματα, εσωτερικής φύσεως, να λύσουν. Αλλά με το να προσπαθούν τόσο απεγνωσμένα να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο τους με τα και καλά φιλικά παιχνίδια του Ολυμπιακού με τον Άρη, νομίζω ότι παραδέχονται ως ξεκάθαρη την αδυναμία τους να αντιμετωπίσουν τα δικά τους θέματα.

• Δεν απείλησε, λέει, ο Άρης τον Ολυμπιακό. Δηλαδή πρώτη φορά μέσα στο Καραϊσκάκη βλέπουμε ομάδα να μην μπορεί να απειλήσει τον Ολυμπιακό; η Σλόβαν, ναι ντε η Σλόβαν την οποία ο ΠΑΟΚ απέτυχε να την κερδίσει και στα δύο μεταξύ τους παιχνίδια στο Κόνφερενς Λιγκ, είχε παίξει στο Καραϊσκάκη τον Αύγουστο. Ξέρετε ποιες ήταν οι τελικές; 17-1 υπέρ του Ολυμπιακού. Με τη μοναδική τελική της πρωταθλήτριας Σλοβακίας στο 85’…

• Κάπως έτσι ο Ολυμπιακός συμπλήρωσε οκτώ νίκες στη σειρά στο πρωτάθλημα, μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες, μετά από εκείνο το 0-0 με τον Παναθηναϊκό, που ήταν ασφαλώς πάνω απ΄ όλα αποτέλεσμα του θριαμβευτικού 3-0 στην Πόλη επί της Φενέρμπαχτσε. Με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν «αδειάσει» από την ιστορική νίκη μέσα στην Τουρκία. Τότε, 5η αγωνιστική, η βαθμολογία ήταν ΠΑΟΚ 12, Ολυμπιακός 11, ΑΕΚ 10 βαθμούς, με ΠΑΟΚ κι ΑΕΚ μόλις να έχουν κάνει τα διπλά σε ΟΦΗ και Παναιτωλικό.

• Έκτοτε, ο πρωταθλητής Ελλάδας πήρε στη σειρά τα παιχνίδια με ΠΑΣ έξω, ΠΑΟΚ μέσα, Παναιτωλικό έξω, Ιωνικό μέσα, ΑΕΚ έξω, Βόλο μέσα, ΟΦΗ έξω, Άρη μέσα! Παρότι ενδιάμεσα έπαιζε τέσσερα ευρωπαϊκά παιχνίδια, τα δύο με την Άιντραχτ και τα άλλα δύο με τη Φενέρ μέσα και την Άντβερπ έξω. Την ίδια στιγμή που ο ΠΑΟΚ στην ίδια οκτάδα αγώνων είχε τέσσερις ήττες και μία ισοπαλία, η δε ΑΕΚ αλλάζοντας προπονητή είχε στο ίδιο διάστημα μία ήττα και δύο ισοπαλίες. Προ Γιαννίκη ήταν δηλαδή στο -1 από τον Ολυμπιακό και με Γιαννίκη πήγε στο -8.

Άσχετο: Σήμερα στην Ιταλία η Tuttosport απονέμει στο Nuvola Lavazza του Τορίνο τα βραβεία των καλύτερων της χρονιάς (Golden boy) του 2021. Η παρουσία του Ολυμπιακού εξέχουσα, δια της γενικής διευθύντριας του συλλόγου Λίνας Σουλούκου, όπως βλέπουμε από το σχετικό αφιέρωμα σήμερα της ιταλικής εφημερίδας.

Το τρένο του Ολυμπιακού με το 8 στα 8, έκανε +8 και +13

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x