Κώστας Νικολακόπουλος

Τώρα, αλλάζουν όλα για τον Ολυμπιακό!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr την πραγματικότητα για τον Ολυμπιακό

• Τελειώνουν οι αγώνες των Εθνικών ομάδων κι από σήμερα ο Ολυμπιακός ουσιαστικά ξεκινάει την προετοιμασία του για το πρώτο παιχνίδι, το Σάββατο με τον Βόλο στο Καραϊσκάκη, ενός δεύτερου μεγάλου κύκλου αγώνων, πρωταθλήματος και Τσάμπιονς Λιγκ.

• Ποιο είναι το μόνο σίγουρο; Ότι πρέπει να ξεχάσουμε όλοι μας τι συνέβη στον πρώτο κύκλο, γιατί πολύ απλά τώρα τα πράγματα θα είναι εντελώς διαφορετικά για τον Ολυμπιακό, από κάθε άποψη, απ΄ όποια πλευρά κι αν το δούμε.

• Κατ΄ αρχάς, οι αντίπαλοι θα είναι πιο ισχυροί. Άλλο Μπάγερν, Τότεναμ, ακόμη κι Ερυθρός Αστέρας (δεύτερη σερί σεζόν στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ) κι άλλο Κράσνονταρ, Μπασάκσεχιρ και Βικτόρια Πλζεν. Κι άλλο ντέρμπι και Άρης κι Ατρόμητος, δηλαδή οι άλλες πέντε ομάδες της πρώτης εξάδας του περσινού πρωταθλήματος κι άλλο Αστέρας και Λάρισα.

• Κατά δεύτερον, πλέον ο Ολυμπιακός θα δίνει τις περισσότερες φορές τρία παιχνίδια την εβδομάδα, ενώ με τους Τσέχους και τους Τούρκους έπαιζε μόνο μεσοβδόμαδα χωρίς παιχνίδια πρωταθλήματος τα ενδιάμεσα Σαββατοκύριακα. Κι είναι άλλο να μπορείς να επικεντρωθείς σε δύο παιχνίδια την εβδομάδα κι άλλο να έχεις και τρίτο, ανάμεσα στα άλλα δύο. Άρα, υπάρχει πλέον σε μεγαλύτερο βαθμό ο παράγοντας κόπωση, σωματική και ψυχολογική.

• Και τρίτον, ο Ολυμπιακός αναπόφευκτα δεν θα έχει την πολυτέλεια, γιατί πολυτέλεια είναι στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, να παίζει ουσιαστικά με την ίδια ενδεκάδα, όπως συνέβη στα έξι ευρωπαϊκά παιχνίδια του το καλοκαίρι, αλλά και στο πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι του για το πρωτάθλημα, στη Λάρισα. Έβγαλε ο Μαρτίνς εφτά πολύ σημαντικά και δύσκολα παιχνίδια με τους ίδιους 11, άντε 10 παίκτες από παιχνίδι σε παιχνίδι. Και να ξέρετε κάτι: ανεξάρτητα τι βγαίνουν και δηλώνουν οι προπονητές, αν μπορούσαν την ίδια ενδεκάδα θα έβαζαν σε κάθε παιχνίδι που λέει ο λόγος, όσο η ομάδα «τραβάει»!

• Όμως, είναι αναπόφευκτο πλέον να βγαίνουν τραυματισμοί. Ο Ολυμπιακός μέχρι και τις προάλλες είχε μόνο την θλάση του Αβραάμ στο πρώτο του παιχνίδι, στην Τσεχία. Αντίθετα, βλέπαμε και την Πλζεν (Τσέρμακ) και την Μπασάκ (Μαχμούτ Τεκντεμίρ) και την Κράσνονταρ (Καμπελά, Σουλεϊμάνοφ) να χάνουν βασικούς τους παίκτες από τραυματισμούς, ακόμη και κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών τους με τον Ολυμπιακό.

• Αλλά σιγά σιγά αρχίζουν και έρχονται τραυματισμοί και στον Ολυμπιακό: Ο Γκερέρο βγήκε νοκ άουτ από την προθέρμανση της ρεβάνς με την Κράσνονταρ…Ο Σεμέδο στο ίδιο παιχνίδι τραυματίστηκε στο γόνατο κι έκανε επέμβαση…

• Θα υπάρξουν και τιμωρίες από κάρτες-παρεμπιπτόντως, ευτυχώς σβήνουν οι κίτρινες από τα έξι προκριματικά και δεν μετράνε στη φάση των ομίλων γιατί ο Ολυμπιακός θα είχε στο όριο τόσο τον Σεμέδο, όσο και τον Τσιμίκα.

• Κοινώς, για τον Ολυμπιακό τα πράγματα ήταν δύσκολα το καλοκαίρι, αλλά θα είναι ακόμη πιο δύσκολα το φθινόπωρο. Και η μόνη επιλογή είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία του για να αντιμετωπίσει το ακόμη πιο δύσκολο…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x