sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Γκιμπς - Γουάιτ: Η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της Νότιγχαμ «δείχνει» το δρόμο της παραμονής!

Ο Μόργκαν Γκιμπς - Γουάιτ αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο στη δύσκολη μάχη της «σωτηρίας» που δίνει η Νότιγχαμ Φόρεστ κάνοντας απόσβεση των 50 εκατομμυρίων που δόθηκαν για την αγορά του.

Ήταν 19 Αυγούστου του 2022 όταν η Νότιγχαμ Φόρεστ έκανε επίσημη την απόκτηση του Μόργκαν Γκιμπς – Γουάιτ. Η ομάδα του Βαγγέλη Μαρινάκη κατέβαλε τότε το ποσό των 50 εκατομμυρίων ευρώ στους Γουλβς, για να τον φέρει από το «Μολινό» στο «Σίτι Γκράουντ». Επρόκειτο για την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του συλλόγου.

Στο ελληνικό κοινό έκανε αίσθηση το κόστος, αφού μεγάλο μέρος του αγνοούσε την ύπαρξη του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή. Μόνο όσοι ασχολούνταν με το Football Manager θα τον είχαν αναζητήσει και θα γνώριζαν το potential του.



Ο 22χρονος τότε Άγγλος προερχόταν από μία εξαιρετική σεζόν στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ με 13 γκολ και 10 ασίστ σε 40 συμμετοχές. Την άνοδο από την Championship στη μεγάλη κατηγορία δεν την πανηγύρισε, όμως ο Στιβ Κούπερ που τον είχε ξεχωρίσει, του έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστεί στην Premier League με τη φανέλα της Νότιγχαμ. Ήταν διακαής πόθος του πρώην προπονητή της «Φόρεστ» και ο ισχυρός άνδρας της ομάδας ικανοποίησε την επιθυμία του.

Οι νεοφώτιστοι έπρεπε άλλωστε να αλλάξουν ριζικά το ρόστερ προκειμένου να είναι ανταγωνιστικοί απέναντι σε ιστορικούς συλλόγους, αλλά και ομάδες με εμπειρία στα «σαλόνια». Ανάμεσα στις 20 μεταγραφές εκείνου του καλοκαιριού αυτή του Γκιμπς – Γουάιτ ήταν η πιο «άσημη». Αβονίγι, Μπολί, Νάβας και Ρέναν Λόντι ήταν τα μεγάλα ονόματα που φόρεσαν τα κόκκινα και προκάλεσαν… θόρυβο.



Στην ουσία όμως, κανείς από αυτούς δεν είχε τέτοια επιρροή στο παιχνίδι του Κούπερ όσο ο πρώην παίκτης των «λύκων». Παρά το νεαρό της ηλικίας και την ελάχιστη εμπειρία από το κορυφαίο πρωτάθλημα στον κόσμο μέτρησε πέντε γκολ και οκτώ ασίστ σε 37 αγώνες, με τις γενικότερες εξαιρετικές εμφανίσεις του να συμβάλλουν στην επίτευξη του μεγάλου στόχου. Την παραμονή στην κατηγορία.

Ο Γκιμπς – Γουάιτ αξιοποιήθηκε στο χώρο του κέντρου, μα περισσότερο στις θέσεις πίσω από τον επιθετικό. Τοποθετείται κοντά στην αντίπαλη περιοχή και με κινήσεις παράλληλα στην εστία του αντίπαλου κίπερ ζητάει μπάλα, ανοίγει χώρους και απλοποιεί το παιχνίδι σε μία ομάδα που δεδομένα κάθε σωστή ενέργεια μετράει. Όπως κάθε λανθασμένη μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική.

Η φετινή σεζόν ξεκίνησε νωθρά για τον επιτελικό μέσο. Παρασύρθηκε από τις κάκιστες εμφανίσεις της Νότιγχαμ που την έβαλαν από νωρίς σε δυσχερή θέση, κράτησε όμως σταθερή την απόδοσή του. Και το τελευταίο δίμηνο ανεβάζει συνεχώς ρυθμό. Από τις αρχές Φεβρουαρίου κατέγραψε τέσσερις ασίστ και δύο γκολ σε οκτώ αγώνες, βάζοντας την υπογραφή του στη μεγάλη νίκη επί της Νιούκαστλ και αυτή επί της Φούλαμ.



Εν τη απουσία του Αβονίγι που είναι ο θεωρητικά βασικός σέντερ φορ του Νούνο Εσπίριτο, ο Γκιμπς – Γουάιτ έχει αναπτύξει μία δυνατή αγωνιστική σχέση με τον Κρις Γουντ. Ο μεν «σερβίρει», ο δε ολοκληρώνει ιδανικά τις φάσεις. Όπως στην ισοπαλία με την Κρίσταλ Πάλας. Άψογη σέντρα του πρώτου και ασύλληπτη γυριστή κεφαλιά του δεύτερου.

Στο «καυτό» πρώτο ημίχρονο επί της Φούλαμ, ο Γουάιτ κάνει απίθανη κάθετα πάσα στον Χάντσον – Οντόι πριν αυτός ανοίξει το σκορ, ενώ πλασάρει υποδειγματικά τον Λένο για το 3-0. Είναι δεδομένο ότι βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα και πάνω σε αυτόν βασίζουν όλες τις ελπίδες τους οι φίλοι της Νότιγχαμ. Έχει δεθεί μαζί τους και θα κάνει τα πάντα για να την κρατήσει στην Premier League. Ακολουθούν επτά «τελικοί», τρεις εκ των οποίων με αντιπάλους τις Τότεναμ, Σίτι και Τσέλσι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x