sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ο Ιωαννίδης είναι ο… Ολισαντέμπε 19 χρόνια μετά!

Ο Παναθηναϊκός πήρε ακόμη ένα αγχωτικό «τρίποντο», απέναντι στον Ατρόμητο αυτήν τη φορά, με τον Φώτη Ιωαννίδη να βγάζει τα κάστανα από τη φωτιά και να αρχίζει να θυμίζει… Εμμάνουελ Ολισαντέμπε!

Ο Παναθηναϊκός παρέμεινε… αεράτος στην κορυφή της Super League μετά και το νικηφόρο 2-0 απέναντι στον Ατρόμητο.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήταν ασταμάτητη στον πρώτο γύρο, κάνοντας το 12/13, και τα όνειρα για πρωτάθλημα… καλά κρατούν!

Ωστόσο, ο πρωταγωνιστής των τριών τελευταίων ματς είναι αδιαμφισβήτητα ο Φώτης Ιωαννίδης. Ο νεαρός στράικερ του «τριφυλλιού» πέτυχε το δεύτερο διαδοχικό γκολ για την ομάδα του μετά από εκείνο στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό και σε συνδυασμό με το κερδισμένο πέναλτι στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αρχίζει να θυμίζει έναν άλλον ήρωα του παρελθόντος, που συνέβαλε τα μέγιστα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος της σεζόν 2003-04. Τον Εμμάνουελ Ολισαντέμπε!




Όταν «σίγησε» η Τούμπα


25 Απριλίου 2004. O Παναθηναϊκός, ως πρωτοπόρος στο πρωτάθλημα της Α' Εθνικής, ταξιδεύει στην Τούμπα για να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής. Η ομάδα του Γιτζάκ Σουμ, βρέθηκε μόλις στο 7ο λεπτό με την πλάτη στον τοίχο, καθώς ο Εμπενίζερ Χάγκαν μετά από ασίστ του Λουκά Καραδήμου, άνοιξε το σκορ με το 1-0 υπέρ του «δικεφάλου του Βορρά» να μένει μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, ο πρώτος σκόρερ των «πράσινων» εκείνη τη σεζόν, Δημήτρης Παπαδόπουλος, ισοφάρισε σε 1-1, ξεκινώντας το ματς από την αρχή. Τα λεπτά κυλούσαν βασανιστικά και ο Σουμ, περνά στο ματς τον Εμμάνουελ Ολισαντέμπε, στη θέση του Μιχάλη Κωνσταντίνου στο 76'.

Το ματς είναι αρκετά κλειστό, ώσπου στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Νιγηριανοπολωνός, με… ψυχρό αίμα εκτελεί τον Κυριάκο Τοχούρογλου κάνοντας το 2-1 για τον Παναθηναϊκό στη δυσκολότερη έξοδό του μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος και με τρία ματς να απομένουν ως το τέλος. Μάλιστα, ο αγαπημένος «Μανωλάκης» των φίλων του Παναθηναϊκού, είχε πράξει κάτι παρόμοιο στην αναμέτρηση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου απέναντι στην ΑΕΚ, δίνοντας την πρόκριση στην ομάδα του.


Απόδραση από τον Κορυδαλλό


Έχοντας μεσολαβήσει η εμφατική νίκη με 5-1 επί του Ακράτητου στη Λεωφόρο για την 28η αγωνιστική, ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε τη Προοδευτική στον Κορυδαλλό. Oι «πράσινοι» πήραν προβάδισμα με το εξαιρετικό γκολ του Έκι Γκονζάλες στο 15' έπειτα από άψογη σέντρα του Γιούρκα Σεϊταρίδη, με τον νεαρό τότε Βασίλη Σπέρτο να ισοφαρίζει λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος, ο Γιτζάκ Σουμ προχώρησε σε αλλαγές, με τον Εμμάνουελ Ολισαντέμπε να περνά στο γήπεδο στο 82' στη θέση του Γιαν Μικάελσεν. Η… γκέλα ήταν πολύ κοντά και ο Παναθηναϊκός αναζητούσε λύσεις.

Το χρονόμετρο γράφει 82'. Βαθιά μπαλιά από την άμυνα, κεφαλιά του Μιχάλη Κωνσταντίνου, η μπάλα στα πόδια του Ολισαντέμπε, που με δυνατό διαγώνιο σουτ κάνει το 2-1 για τους «πράσινους» και τους λυτρώνει για δεύτερη φορά στο πρωτάθλημα σε… νεκρό χρόνο.


«Μανωλάκη εεε»


22 Μαΐου 2004. Οι φίλοι του Παναθηναϊκού κάνουν… απόβαση στον Πύργο Ηλείας για να βρεθούν κοντά στην ομάδα τους που αντιμετωπίζει τον Πανηλειακό για την 30η και τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, με τους «πράσινους» να θέλουν μόνο τη νίκη για να στεφθούν ξανά πρωταθλητές.

Η μια ευκαιρία διαδέχεται την άλλη, με την μπάλα να μοιάζει… μαγεμένη και να μην μπαίνει στα δίχτυα. Ε και; Το έργο είχε επαναληφθεί άλλες δύο φορές. Ο Σουμ, βγάζει τον Ζοέλ Επαλέ και περνά στο ματς τον Εμμάνουελ Ολισαντέμπε.

Στο 76ο λεπτό, ο φορ του Παναθηναϊκού, κατεβάζει την μπάλα, προσποιείται και σουτάρει στην κλειστή γωνία του Κουτσόπουλου, κάνοντας το 0-1 και χαρίζοντας το πρωτάθλημα στο «τριφύλλι».

Ο ήρωας Ολισαντέμπε γίνεται σύνθημα στα χείλη των οπαδών του Παναθηναϊκού, το οποίο, ωστόσο, δεν μπορεί να γραφτεί…



Επιμέλεια: Γιώργος Ζαχαρίου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x