sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ο Χολέμπας επιστρέφει στο… λιμάνι του!

Ο «δράστης» γυρίζει πάντα στον τόπο του… εγκλήματος και ο Χοσέ Χολέμπας επιστρέφει στην ομάδα της καρδιάς του, τον Ολυμπιακό!

Ο Πέδρο Μαρτίνς ετοιμάζει ήδη τη νέα σεζόν του Ολυμπιακού και μέσα σε αυτή θα προσθέσει έναν παλιό… γνώριμο, ο οποίος αγαπήθηκε και καθιερώθηκε για 4 χρόνια στην ομάδα του Πειραιά. Τον Χοσέ Χολέμπας!

Ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα στο χορτάρι σε ηλικία 7 ετών, όταν αγωνίστηκε στην τοπική ομάδα Σίντρινγκ. Συνέχισε στην Κλάινβαλντσταντ και την Τεουτόνια Όμπερναου.

Το 2002 και για τρια χρόνια αγωνίστηκε στην ερασιτεχνική Ασάφενμπουργκ Νταμ, ενώ μετέπειτα ξεχώρισε και ως εξτρέμ όταν φόρεσε την φανέλα της Βικτόρια Καλ. Μέχρι να τον… αρπάξει ο Ολυμπιακός το 2010, αγωνίστηκε στη δεύτερη ομάδα της Μόναχο και ύστερα στην πρώτη.



Ο Χοσέ Χολέμπας είχε ήδη ξεχωρίσει και οι «ερυθρόλευκοι» τον ήθελαν στον Πειραιά. Έτσι και έγινε όταν φόρεσε τα ερυθρόλευκα το 2010 μέχρι το 2014 έναντι 900 χιλ. ευρώ. Προσωπική επιλογή του Έβαλντ Λίνεν, ο οποίος δεν στέριωσε στο... λιμάνι σε αντίθεση με τον Χολέμπας.

Στην τετραετία του με τα ερυθρόλευκα, ο Χολέμπας... απογειώθηκε! Παρότι στην αρχή υπήρχαν αμφιβολίες γι' αυτόν, ο μεγαλομένος στη Γερμανία Χολέμπας άρχισε να δείχνει την ποιότητά του. Ένα μπακ με πολλές επιθετικές αρετές και... γερμανική φιλοσοφία, μόνιμα να παίζει από το κέντρο και μπροστά και ορισμένες φορές να παραμελεί τα αμυντικά του καθήκοντα.



Μεγάλες εμφανίσεις στο Champions League, εξαιρετικά ματς και εντός της Ελλάδας, με τον Χολέμπας να κατακτά τέσσερα πρωταθλήματα σε ισάριθμα χρόνια και δύο Κύπελλα. Διεθνής παράλληλα με την Εθνική Ελλάδος, καταγράφοντας 38 εμφανίσεις και σκοράροντας 1 τέρμα. Έπαιξε σε 135 αγώνες με τους Πειραιώτες, σκόραρε 10 τέρματα και μοίρασε 22 ασίστ, παίρνοντας παράλληλα 24 κίτρινες και μία κόκκινη κάρτα! Ποδοσφαιριστής που δεν έδωσε δικαιώματα με τη συμπεριφορά του, ούτε προκάλεσε.



Το 2014 και για μια σεζόν φοράει την φανέλα της Ρόμα, συναντώντας εκεί τον Βασίλη Τοροσίδη και τον Κώστα Μανωλά. Μια μετακίνηση που έκανε τους Ρωμαίους να βγάλουν ένα εκατομμύριο ευρώ από τα ταμεία τους, ενώ από το 2015 μέχρι πριν λίγο διάστημα… μάγευε στην Γουότφορντ. Ο αγγλικός σύλλογος πλήρωσε 2,5 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει από τη Ρόμα, με τον Χολέμπας να μην κλείνει ιδανικά την παρουσία του στη Γουότφορντ, αφού απο τον Γενάρη και μετά έπαιξε ελάχιστα. Κατά την αποχώρησή του μάλιστα, άφησε και μομφές για τον τρόπο που τον αντιμετώπισαν! Πλέον, όμως, ήρθε η ώρα να επιστρέψει στο λιμάνι του!



Μπορεί ο Χοσέ Χολέμπας να είναι 36 ετών και ίσως «κριθεί» από κάποιους, ωστόσο όπως έκανε από πέρυσι και ο Ματιέ Βαλμπουενά, είναι έτοιμος να… βάλει τα γυαλιά σε όλους!

Επιμέλεια: Αναστασία Βοσνάκη

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x