F1

Ο Χόρνερ εξήγησε γιατί δεν άφησε τον Φερστάπεν να ολοκληρώσει τον τελευταίο του γύρο

Τα ελάχιστα καύσιμα που είχαν μείνει στο μονοθέσιό του, ήταν ο λόγος που ο Φερστάπεν αποσύρθηκε στα pits, ενώ διεκδικούσε την pole στις κατατακτήριες της Σιγκαπούρης.

Από την 8η θέση θα εκκινήσει στο αυριανό (2/10) Grand Prix της Σιγκαπούρης ο Μαξ Φερστάπεν, ο οποίος κλήθηκε να αποσυρθεί στα pits στον τελευταίο γύρο των κατατακτήριων και ενώ διεκδικούσε την pole position.

Όπως εξήγησε σε δηλώσεις του ο διευθυντής της Red Bull, Κρίστιαν Χόρνερ, η απόφαση αυτή πάρθηκε λόγω των λιγοστών καυσίμων που είχαν μείνει στο μονοθέσιο του Ολλανδού πιλότου, αφού σε αν συνέχιζε δεν θα επαρκούσαν για τον έλεγχο της FIA.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κρίστιαν Χόρνερ:

«Νομίζω ότι ήταν λάθος υπολογισμός από μέρους μας. Βάλαμε στο αυτοκίνητο καύσιμα για πέντε γύρους, και επειδή η πίστα βελτιωνόταν τόσο γρήγορα μας δόθηκε ένας επιπλέον γύρος. Οπότε βρισκόταν σε ιδανική θέση».

«Όμως, προφανώς είναι απαραίτητο να δοθεί ένα δείγμα καυσίμων, κι έτσι είναι η πιο δύσκολη απόφαση στον κόσμο όταν είναι δυόμισι δευτερόλεπτα ταχύτερος από τον προηγούμενο γύρο του. Αν δεν δόσεις στο τέλος δείγμα καυσίμου εκκινείς τον αγώνα από τα πιτς».

«Πάντως, το αυτοκίνητο εμφάνισε σπουδαία ταχύτητα, και από τον Πέρεζ είδαμε μια φαινομενική επίδοση. Κάναμε λίγο δύσκολα τα πράγματα για τους εαυτούς μας με την όγδοη θέση εκκίνησης του Φερστάπεν, αλλά θα δώσουμε ό,τι έχουμε, και είναι εφικτές οι προσπεράσεις με αυτά τα αυτοκίνητα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x