sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Από Κορνεγιά μέχρι Κρόουλι: Οι 7 «μπόμπες» σε Κύπελλο Αγγλίας και Ισπανίας

Τα νοκ άουτ σε FA Cup και Copa del Rey έφεραν αποκλεισμούς-σοκ για αρκετές ομάδες της πρώτης κατηγορίας στις δύο χώρες.

Κύπελλο και εκπλήξεις είναι έννοιες, κατά κάποιον τρόπο, ταυτόσημες και αυτό επιβεβαιώθηκε περίτρανα τις τελευταίες ημέρες, σε Αγγλία και Ισπανία.

Ο 3ος γύρος του FA Cup και ο 2ος του Copa del Rey έφεραν πρόωρους αποκλεισμούς για ομάδες όπως η Λιντς, η Γουέστ Μπρομ αλλά και η Ατλέτικο Μαδρίτης, με ομάδες χαμηλότερων κατηγοριών να βλέπουν τα ονόματά τους να γίνονται πρωτοσέλιδα σε μερικά από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά Μέσα.

Ας δούμε λοιπόν τις σημαντικότερες... μπόμπες της προηγούμενης εβδομάδας, έχοντας κατά νου πως το βράδυ της Δευτέρας η Γουέστ Χαμ αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Στόκπορτ της 5ης κατηγορίας - οπότε υπάρχει χρόνος και για νέα έκπληξη...

Κρόουλι-Λιντς 3-0

Ο Μαρσέλο Μπιέλσα εξηγούσε πριν την αναμέτρηση της Λιντς τους λόγους που θα απέφευγε το εκτεταμένο ροτέισον στο «People’s Pension Stadium», αναφέροντας πως «οφείλουμε να τους αντιμετωπίσουμε ως ίσους». Εντέλει, ο Αργεντινός τεχνικός είδε την ομάδα του να γίνεται... παιχνιδάκι απέναντι στον σύλλογο της League Two, ο οποίος ταπείνωσε με 3-0 τα «παγώνια»! Μάλιστα, σκόρερ χρίστηκε και ο κυπριακής καταγωγής Νικ Τσάρουλα, ο οποίος έχει εκπροσωπήσει την εθνική ομάδα της Κύπρου σε επίπεδο Κ-21.



Μπλάκπουλ-Γουέστ Μπρομ 2-2 (3-2 πέν.)

Σε αντίθεση με την τριάρα της Κρόουλι εις βάρος της Λιντς, στο Λάνκασαϊρ έσπασαν καρδιές μέχρι να εξασφαλίσει το εισιτήριο για τον 4ο γύρο του FA Cup η Μπλάκπουλ. Η ομάδα της League One προηγήθηκε δις απέναντι στη Γουέστ Μπρομ αλλά ισοφαρίστηκε ισάριθμες φορές, με αποτέλεσμα να χρειαστεί παράταση. Τίποτα δεν άλλαξε στο έξτρα ημίωρο, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να οδηγηθούν στα πέναλτι. Εκεί οι γηπεδούχοι ευστόχησαν τρεις φορές έναντι δύο των «μπάγκις», με αποτέλεσμα το εισιτήριο να πάει στην «Πουλ».



Τσόρλι-Ντέρμπι Κάουντι 2-0

Η Τσόρλι της 6ης κατηγορίας θα αποτελέσει τη μοναδική ομάδα εκτός EFL που θα συμμετάσχει στο 4ο γύρο του Κυπέλλου, χάρη στο ιστορικό 2-0 επί της Ντέρμπι Κάουντι. Βέβαια, εδώ επιβάλλεται να αναφερθεί πως τα «κριάρια» αγωνίστηκαν με παίκτες από την ομάδα Νέων, καθώς όλη η πρώτη, συμπεριλαμβανομένου του τεχνικού επιτελείου και του Γουέιν Ρούνεϊ, τέθηκε σε καραντίνα λόγω κορωνοϊού.



Κορνεγιά-Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0

Σε γήπεδο που θύμιζε... 5x5 από μακριά, η Κορνεγιά της Γ’ κατηγορίας έγραψε ιστορία πετώντας εκτός Copa del Rey την πρωτοπόρο της La Liga, Ατλέτικο Μαδρίτης – η πρώτη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο από ομάδα της Segunda B μετά από 16 χρόνια. Ένα γκολ στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης έδωσε στην καταλανική ομάδα μία τεράστια πρόκριση, ενώ στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει την συντοπίτισσα Μπαρτσελόνα. Στις τάξεις του συλλόγου εντοπίζεται και ο Αυστραλός ελληνικής καταγωγής Θύμιος Καρουτάς, ο οποίος βρέθηκε στον πάγκο για όλη τη διάρκεια του αγώνα.



Αλκογιάνο-Ουέσκα 2-1

Σύμφωνοι, η Ουέσκα δεν αποτελεί δα και πρώτο όνομα, ωστόσο δεν παύει να είναι σύλλογος που μετέχει στη La Liga. Συνεπώς το να αποκλειστεί από μία ομάδα που έχει να παίξει στη μεγάλη κατηγορία από το μακρινό 1951 (!) αποτελεί έκπληξη, με τους Βαλενθιάνους να ετοιμάζονται για να παίξουν με τη Ρεάλ Μαδρίτης στον επόμενο γύρο.



Ίμπιθα-Θέλτα 5-2

Μπορεί η Ίμπιθα να αποτελεί ονειρεμένο τουριστικό προορισμό για τους περισσότερους, ωστόσο για την ομάδα της Θέλτα εξελίχθηκε σε εφιάλτη. Το σκορ είχε φτάσει στο 4-0 στο 61ο λεπτό, με τους Γαλιθιάνους να καταφέρνουν να το μαζέψουν κάπως αλλά να δέχονται και πέμπτο γκολ στις καθυστερήσεις και να καταγράφουν μία από τις πιο ταπεινωτικές ήττες της ιστορίας τους.



Κόρδοβα-Χετάφε 1-0

Την Κόρδοβα την είδαμε σχετικά πρόσφατα στα σαλόνια της La Liga, όπου έπαιξε την σεζόν 2014/15 τερματίζοντας τελευταία, ωστόσο έκτοτε την έχει πάρει η κάτω βόλτα, με αποτέλεσμα να αγωνίζεται πλέον στην 3η κατηγορία. Ωστόσο αυτό δεν την πτόησε να πετάξει εκτός διοργάνωσης τη Χετάφε, η οποία αποκλείστηκε για δεύτερη σερί χρονιά από σύλλογο της Segunda B. To 2020, ήταν η Μπανταλόνα...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x