Την εκμετάλλευση των Ολυμπιονικών με θέσεις στα σχολεία πρότεινε ο Νίκος Κακλαμανάκης μέσω του NovaΣΠΟΡ FM 94.6. «Εάν η Πολιτεία θεωρεί τους Ολυμπιονίκες σύμβολα τότε θα πρέπει να τους εκμεταλλευθεί με άλλον τρόπο. Το να τους παίρνει και να τους βάζει στα γραφεία δεν κάνει τίποτα. Θα είναι καλό να τους βάζει στα σχολεία να αποτελέσουν πρότυπα για τα παιδιά», τόνισε.

Οι σημαντικότερες δηλώσεις του στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6

-Εάν του λείπουν οι αγώνες;
«Οι αγώνες δεν μου λείπουν. Ο χώρος και πάλι όχι γιατί είμαι κάθε ημέρα στη θάλασσα. Χαίρομαι τον αθλητισμό και την κορούλα μου. Χαίρομαι πράγματα που δεν μπορούσα τόσο καιρό».

-Για το άθλημα
«Έχει περάσει μια δύσκολη περίοδο. Πιθανότατα θα γίνει μια αντικατάσταση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θα δούμε τι θα γίνει στο μέλλον. Από την άλλη έχουμε μια καλή ομάδα ιστιοπλόων στην Ελλάδα. Φλερτάρουμε μετάλλια παγκοσμίως και πάλι παρά την κρίση. Ελπίζουμε ότι θα υπάρξει μια στήριξη για να καλυφθούν οι ανάγκες. Η Πολιτεία πρέπει να βοηθήσει στον εξοπλισμό και τα ταξίδια».

-Για την κατάσταση στο άθλημα και στην Ελλάδα:
«Δεν είναι εύκολο να αλλάξει κάτι. Έχουν έρθει άτομα στο άθλημα. Όταν μια κοινωνία που βρίσκεται το πιο χαμηλό σημείο είναι καλό να κρατήσει τα σύμβολά της. Εάν η πολιτεία θεωρεί του ολυμπιονίκες σύμβολα τότε θα πρέπει να τους εκμεταλλευτεί με άλλο τρόπο. Το να πάρει τους ολυμπιονίκες και να τους βάζει στα γραφεία… θα είναι καλό να τους βάζει στα σχολεία να αποτελέσουν πρότυπα για τα παιδιά».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του ΣΠΟΡ FM στο youtube