sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Οι πιο hot της Μπουντεσλίγκα - Πρωταγωνιστούν Ριμπερί, Ντε Μπλάσις

Το sport-fm.gr επιχειρεί μια στατιστική αποτύπωση των παικτών που διακρίνονται μετά τις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές στην Γερμανία, με τον πρώην άσο του Αστέρα να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η Μπάγερν έχει πραγματοποιήσει το τέλειο ξεκίνημα, με τον Φρανκ Ριμπερί να έχει πάρει τη μπαγκέτα του μαέστρου και να καθοδηγεί την ομάδα του Αντσελότι, αλλά και τον Λεβαντόφσκι να μετράει ήδη πέντε τέρματα στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές. Αυτοί οι δύο ποδοσφαιριστές άλλωστε είναι κι εκείνοι που προηγούνται στη λίστα του kicker που βαθμολογεί με βάση τα γκολ και τις ασίστ τις ομάδες, αλλά και σε ατομικό επίπεδο τους ποδοσφαιριστές.

Tου Κώστα Μιαούλη

Ο Ριμπερί έχει προλάβει ήδη να σημειώσει δύο γκολ και να μοιράσει τέσσερις τελικές στην πρώτη τετράδα αγώνων στην Μπουντεσλίγκα. Ο Λεβαντόφσκι που έχει αναλάβει τον τομέα του σκοραρίσματος έχει πέντε τέρματα και μία ασίστ, οπότε οι δύο παίκτες προηγούνται με έξι πόντους στην αξιολόγηση του γερμανικού περιοδικού με βάση τα γκολ και τις ασίστ.

Ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές που συνθέτουν την πρώτη τετράδα βρίσκεται και ένας πρώην δικός μας. Ο λόγος για τον Πάμπλο Ντε Μπλάσις που ήδη έχει αφήσει το αποτύπωμα του στην φετινή Μπουντεσλίγκα με τις εξαιρετικές εμφανίσεις που πραγματοποιεί με τη φανέλα της Μάιντς που βρίσκεται στην 8η θέση του πίνακα, έχοντας όμως βγάλει δύσκολο πρόγραμμα με τρεις εκτός έδρας αναμετρήσεις στα τέσσερα πρώτα ματς. Ο βραχύσωμος Αργεντινός μεσοεπιθετικός, με τρία τέρματα και δύο ασίστ έχει ήδη πέντε πόντους σε αυτή την άτυπη αξιολόγηση που κάνουν οι Γερμανοί, τους ίδιους που έχει και ο πιο φορμαρισμένος παίκτης της Ντόρτμουντ μέχρι στιγμής, ο Γκονζάλο Κάστρο.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Μπάγερ Λεβερκούζεν έχει μοιράσει ήδη τρεις ασίστ για τους συμπαίκτες του και έχει σημειώσει δύο γκολ και αποτελεί τον ιθύνοντα νου της ομάδας του Τούχελ. Καλή εκκίνηση στο πρωτάθλημα για την ομάδα της Βεστφαλίας έχει πραγματοποιήσει και ο Ομπαμεγιάνγκ με τέσσερα γκολ. Όσο για την κίνηση που αναμενόταν από νωρίς πως θα έπιανε τόπο για τη Ντόρτμουντ ήταν ο Ράφαελ Γκερέιρο, με τον διεθνή Πορτογάλο να μετράει ήδη στο πρωτάθλημα 1 γκολ και 3 ασίστ. Θυμίζουμε πως η ομάδα της Βεστφαλίας δαπάντησε 12εκ ευρώ το καλοκαίρι για να τον κάνει δικό της από τη Λοριάν.

Από τις τρεις ομάδες που πρωταγωνιστούν –πιθανότατα και κάπως απροσδόκητα – είναι εντυπωσιακό πως δεν υπάρχει κάποιος με πολύ υψηλές επιδόσεις σε γκολ ή ασίστ ή και στα δύο από την Χέρτα. Για την Κολωνία εκείνος που σίγουρα επωμίζεται το μεγάλο βάρος και βρίσκεται μέσα στους πέντε πιο παραγωγικούς από γκολ και ασίστ είναι ο Γάλλος Άντονι Μοντεστέ με πέντε πόντους (4 γκολ+1 ασίστ).

Με τη σειρά της η Λειψία έχει δύο ποδοσφαιριστές που ήδη έχουν πάει πολύ καλά και σε ατομικό επίπεδο. Ο φορ της νεοφώτιστης, Τίμο Βέρνερ μετράει ήδη τρία γκολ και μία ασίστ, ενώ και ο Σουηδός διεθνής μέσος, Εμίλ Φόρσμπεργκ μετράει ένα τέρμα και δύο ασίστ.

Σε συνολική εικόνα η Μπάγερν με τη Ντόρτμουντ έχουν σχηματίσει ήδη εντυπωσιακούς αριθμούς. Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι μετράει ήδη 14 τέρματα και 12 ασίστ, ενώ η Ντόρτμουντ μετράει μόλις ένα τέρμα λιγότερο από την μεγάλη αντίπαλο της, αλλά τον ίδιο αριθμό ασίστ. Στα 10 γκολ με 8 ασίστ βρίσκεται η Μάιντς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x