Χάντμπολ

Οι προσπάθειες της ΟΧΕ για επανεκκίνηση του χάντμπολ

Η ΟΧΕ ανακοίνωσε την Τετάρτη τις ενέργειες και τις κινήσεις που έκανε τις τελευταίες μέρες, ώστε να βοηθήσει τους αθλητές και τις ομάδες χάντμπολ, να επιστρέψουν στην ενεργό δράση.

Οι θέσεις της ΟΧΕ, αναφορικά με την αναστολή των δραστηριοτήτων του ερασιτεχνικού αθλητισμού, έχουν εκφραστεί δημόσια, μέσω της ανακοίνωσης στις 3 του μήνα, αλλά και μέσω επιστολής την επόμενη μέρα προς τους Υφυπουργούς Αθλητισμού, Πολιτικής Προστασίας- Διαχείρισης Κρίσεων και τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ.κ. Αυγενάκη, Χαρδαλιά και Μαυρωτά αντίστοιχα.

Σε αυτές, ζητήθηκε εξαίρεση από τα μέτρα της Handball Premier και της Α1 χάντμπολ γυναικών, ενώ έγινε ειδική μνεία στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις των Εθνικών ομάδων, των Διομήδη Άργους, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και η ανάγκη να επιστρέψουν όλοι σε αγωνιστικούς ρυθμούς.

Μάλιστα, οι επιστολές που αφορούν τα ευρωπαϊκά παιχνίδια της Εθνικής γυναικών και των σωματείων, τροποποιήθηκαν και απεστάλησαν ξανά.

Η ΟΧΕ, πριν διατυπώσει επισήμως τις θέσεις της, είχε επικοινωνήσει, μέσω του προέδρου της ΔΕΠ, Τάσου Χειβιδόπουλου, με όλους τους εκπροσώπους σωματείων των δύο μεγάλων κατηγοριών, οι οποίοι σαφέστατα ήταν υπέρ της συνέχισης των πρωταθλημάτων τους, ωστόσο εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους σχετικά με τις δαπάνες που χρειάζονται, ώστε να διενεργούνται κάθε εβδομάδα τεστ για κορωνοϊό.

Για τις θέσεις αυτές, έχουν ενημερωθεί τόσο ο ΠΣΑΧ, όσο και ο ΣΥΠΧΕ.

Η ΟΧΕ θεωρεί πως και τα σωματεία που συμμετέχουν στα μεγάλα πρωταθλήματα τήρησαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα που εγκρίθηκαν από ΓΓΑ-ΕΟΔΥ.

Για αυτόν το λόγο, η ΟΧΕ ζητάει την οικονομική στήριξη των σωματείων, από πλευράς του κράτους, αναφορικά με το κόστος εφαρμογής των τεστ, όπως έπραξε και η EHF, στέλνοντας rapid tests στις ομοσπονδίες-μέλη της για τις εθνικές ομάδες, ενόψει των προκριματικών του ΕURO 2022.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x