sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Οι σέντερ που «ψήλωσαν» στον Ολυμπιακό

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ έγινε παίκτης της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και προστέθηκε στη λίστα των σέντερ, οι οποίοι εκτόξευσαν την καριέρα τους μέσω του Ολυμπιακού.

Πήρε… ύψος και ο Μιλουτίνοφ στον Ολυμπιακό.

Ο πρώην πλέον άσος των Πειραιωτών αποτελεί παίκτη της ΤΣΣΚΑ Μόσχας από το μεσημέρι της Τρίτης.

Ο Σέρβος, έπειτα από πέντε χρόνια παρουσίας στον λιμάνι εγκαταλείπει τη χώρα μας για την «ομάδα του στρατού».

Κατ’ αυτόν τον τρόπο εντάχθηκε σε αυτούς, οι οποίοι αποχώρησαν από τους «ερυθρόλευκους» για να φορέσουν τη φανέλα της εν λόγω ομάδας.

Παράλληλα, ο 25χρονος σέντερ κατέχει εξέχουσα θέση στη λίστα των παικτών, οι οποίοι αγωνίζονται στην συγκεκριμένη θέση και το πέρασμά τους από τον Ολυμπιακό εκτόξευσε τόσο την αξία τους, όσο και την καριέρα τους και το sport-fm.gr σας τους παρουσιάζει.


Ντράγκαν Τάρλατς
Ήρθε στη χώρα μας το 1992 από τον Ερυθρό Αστέρα και έμεινε στον Ολυμπιακό για οκτώ συναπτά έτη. Το όνομά του είναι άρρηκτα δεμένο με τα επιτυχημένα χρόνια των «ερυθρολεύκων» της δεκαετίας του ’90, με τους οποίους κατέκτησε πέντε συνεχόμενα πρωταθλήματα και δύο κύπελλα. Φυσικά, ήταν μέλος της ομάδας που κατέκτησε το triple crown το 1997. Οι εντυπωσιακές του εμφανίσεις ανάγκασαν τους Σικάγο Μπουλς να κάνουν χρήση των δικαιωμάτων που είχανε, καθώς τον είχαν επιλέξει στο ντραφτ του 1995 και να τον εντάξουν στο σύνολό τους. Έπειτα από ένα χρόνο στην Αμερική γύρισε στην «γηραιά ήπειρο» για λογαριασμό της Ρεάλ Μαδρίτης και έκλεισε την καριέρα του στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας.


Αλεξέι Ζεβροσένκο
Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα από τον Ολυμπιακό το 1995. Ήταν και αυτός στην ομάδα όταν κατέκτησε το πρώτο της ευρωπαϊκό το 1997. Έφυγε από τον Πειραιά το 2000 για να παίξει στο Περιστέρι και επέστρεψε. Το 2002 τον απέκτησε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Στους Μοσχοβίτες αγωνίστηκε για επτά χρόνια, αποτελώντας μία πολύ καλή δευτερεύουσα λύση για τη θέση «5» και κατέκτησε δύο φορές την Ευρωλίγκα, το 2006 και το 2008. Την ίδια περίοδο ήταν και στην εθνική ομάδα της Ρωσίας, όντας ένας από τους οποίους πήραν το χρυσό μετάλλιο στο Eurobasket του 2007.


Κάιλ Χάινς
Είναι ένα από τα πρόσωπα των ημερών, καθώς εγκατέλειψε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας μετά από επτά χρόνια για να ενταχθεί στην Αρμάνι Μιλάνο των υψηλών βλέψεων της επόμενης σεζόν. Είναι μέλος της καλύτερης ομάδας της δεκαετίας, διάστημα στο οποίο κατέκτησε τέσσερις φορές την κορυφή της Ευρώπης. Ενδεχομένως, να μην είχε συμβεί τίποτα από αυτά αν το 2011 δεν έμπαινε στη ζωή του, ο Ολυμπιακός. Μια διετία στον Πειραιά, ήταν αρκετή για να γίνει ευρέως γνωστός στη μπασκετική κοινότητα, όντας εκπρόσωπος ενός νέου είδους σέντερ με ύψος που δεν ξεπερνάει τα δύο μέτρα. Τα τελευταία χρόνια αποτελεί έναν από τους κορυφαίους στη θέση «5» στην Ευρωλίγκα και οποιαδήποτε ομάδα θα τον ήθελε στο δυναμικό της.


Μπράιαντ Ντάνστον
Η αλήθεια είναι ό,τι για πρώτη στη χώρα μας ήρθε το 2010 για λογαριασμό του Άρη, αλλά έφυγε νωρίς. Το 2013 έφυγε από την Βαρέζε, καθώς τον εμπιστεύτηκε ο πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός. Με τους «ερυθρόλευκους» αναδείχθηκε δύο συνεχόμενες φορές καλύτερος αμυντικός της Ευρωλίγκας και έπαιξε στον τελικό της διοργάνωσης το 2015. Στο τέλος εκείνης της σεζόν τον απέκτησε η Εφές με αυξημένες αποδοχές. Από τότε δεν έχει φύγει από την ομάδα και σήμερα είναι ο αρχηγός ενός τρομερού συνόλου που έχει δημιουργήσει ο Εργκίν Αταμάν.


Οθέλο Χάντερ
Το 2014 ήρθε στον Πειραιά από τη Σιένα. Στον Ολυμπιακό έμεινε για δύο χρόνια, στη δεύτερη παρουσία του στην Ελλάδα, καθώς το 2010 πέρασε από τον Ηλυσιακό. Με τους «ερυθρόλευκους» κατέκτησε δύο πρωταθλήματα και συμμετείχε σε ένα Final Four. Την τελευταία του σεζόν στο λιμάνι πετύχαινε 9,4 πόντους μέσο όρο και μάζευε έξι ριμπάουντ, αναγκάζοντας μεγαλύτερους συλλόγους να ενδιαφερθούν για την περίπτωσή του. Τα επόμενα χρόνια τον βρήκαν σε Μαδρίτη και Μόσχα φορώντας τη φανέλα των δύο, κατά τεκμήριο, μεγαλύτερων ομάδων της Ευρώπης. Το περασμένο καλοκαίρι ο άλλοτε προπονητής του στον Ολυμπιακό, Γιάννης Σφαιρόπουλος, τον πήρε μαζί του στην Μακάμπι.


Κεμ Μπιρτς
Οι εμφανίσεις του στην Τουρκία με τη φανέλα της Ουσάκ Σπορτίφ, ανάγκασαν τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να τον φέρει στον Ολυμπιακό το 2016. Με τους «ερυθρόλευκους» έπαιξε στον τελικό του 2017 απέναντι στη Φενέρμπαχτσε και δεν επηρεάστηκε καθόλου από την έλλειψη εμπειρίας, όντας πρωτάρης στην Ευρωλίγκα. Μία σεζόν στον Πειραιά ήταν αρκετή για να πραγματοποιηθεί ο στόχος του NBA, καθώς από το 2017 έχει μετακομίσει στο Ορλάντο για λογαριασμό των Μάτζικ.


Επιμέλεια: Νίκος Μπιντέλας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x