sport-fm.gr ΘΕΜΑ

«Πλάτη», απουσία, έκρηξη και… Χάμες: Τα συμπεράσματα από την εμφάνιση του Ολυμπιακού κόντρα στην ΑΕΚ

Ο Ολυμπιακός έμεινε στο 0-0 απέναντι στην ΑΕΚ και το sportfm.gr καταγράφει τα συμπεράσματα από την εικόνα των «ερυθρολεύκων» στο ντέρμπι.

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να πάρει το πρώτο του ντέρμπι στη φετινή σεζόν, μένοντας στο 0-0 με την ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» για τη 13η αγωνιστική και τελευταία του πρώτου γύρου στη Super League.

Οι Πειραιώτες είχαν θέματα στο πρώτο μέρος, γλίτωσαν και στο δεύτερο ημίχρονο ανέβηκαν, αλλά ένα εκρηκτικό τέταρτο δεν έφτανε, με τη διακοπή λόγω καπνογόνων να κόβει τον ρυθμό τους. Ο Χάμες μπήκε στο κλίμα του ντέρμπι, όχι τόσο και ο Μίτσελ που άργησε με τις αλλαγές του και το τελικό αποτέλεσμα έβγαλε κερδισμένο τον… Παναθηναϊκό.

Το sportfm.gr καταγράφει τα συμπεράσματα από την εικόνα του Ολυμπιακού στο ματς!

Ανταπεξήλθε στο πρέσινγκ, έφαγε φάσεις στην πλάτη: Διάθεση να δώσει μπάλα και χώρο στην ΑΕΚ θέλησε στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν υποψιασμένοι και γνώριζαν πως με αυτό τον τρόπο θα αποφύγουν το έντονο πρέσινγκ των «κιτρινόμαυρων», ενώ όσες φορές προσπάθησαν να το κάνουν, οι αμυντικοί του Ολυμπιακού και ο Πασχαλάκης δεν ρίσκαραν με ενδεχόμενο build-up.

Γενικότερα, η ομάδα του Μίτσελ ανταπεξήλθε στο σήμα κατατεθέν της ΑΕΚ, αλλά την ίδια ώρα βρέθηκε εκτεθειμένη ορισμένες φορές στην πλάτη της. Διότι η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα στόχευσε ξεκάθαρα τα στόπερ του Ολυμπιακού, ρίχνοντας πάνω τους τον ταχυδυναμικό Λιβάι Γκαρσία. Κάπως έτσι, με τον Γκατσίνοβιτς να έχει τον ρόλο του δημιουργού και τους Πινέδα, Αραούχο να αναχαιτίζουν αρκετές κατοχές, η Ένωση έφτιαξε τρεις πολύ καλές φάσεις με πανομοιότυπο τρόπο. Χτυπώντας στην ταχύτητα, αλλά σπαταλώντας τις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν (16’, 19’, 37’).

Ολυμπιακός-ΑΕΚ: Τα συμπεράσματα από τους ερυθρόλευκους

Η απουσία φαντασίας και δημιουργίας: Σε πλήρη συνδυασμό με την προηγούμενη… βούλα, έρχεται και αυτή η σημείωση. Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να δημιουργήσει εύκολα, ενώ ήταν ξεκάθαρο πως του έλειπε το καθαρό μυαλό και η φαντασία όταν ήθελε να φτιάξει. Στο 17’ μετά την καταπληκτική μπαλιά του Χουάνγκ, ο Μασούρας έχασε την ευκαιρία να φτιάξει κάτι καλό για τους συμπαίκτες του στην κόντρα. Παράλληλα, ο Κορέατης είχε άλλες δύο έξυπνες μπαλιές-τρύπες στο πρώτο μέρος αλλά κόπηκαν αμφότερες από τον Μουκουντί. Ο Χάμες ήταν εγκλωβισμένος αφού πάνω του έπεφτε ένας και δύο παίκτες κάθε φορά που ο Κολομβιανός είχε την μπάλα στα πόδια του, παίζοντας με τα νεύρα του και περιορίζοντάς τον.

Η μοναδική παραγωγική φάση που προήλθε από δημιουργία του εγκεφάλου Χουάνγκ, ήρθε στο 21ο λεπτό όταν έκανε απίθανη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας και ο Μπακαμπού σπατάλησε το τετ-α-τετ. Είχε υποδειχτεί, βέβαια, σε θέση οφσάιντ, σε μια οριακή φάση. Ας το έβαζε ο Κονγκολέζος και… βλέπαμε τι θα αποφάσιζε το VAR.

Το εκρηκτικό τέταρτο και η διακοπή: Ο Ολυμπιακός… εμφανίστηκε στο δεύτερο μέρος και ήταν εξαιρετικός στο πρώτο τέταρτο. Η ομάδα του Μίτσελ μπήκε στον αγωνιστικό χώρο, πήρε τις πρώτες μπάλες και κέρδιζε διαρκώς μέτρα στο γήπεδο. Πίεσε ψηλά τα στόπερ της ΑΕΚ, υποχρέωσε τον Βίντα σε ορισμένα «παιδικά», για την εμπειρία και την ποιότητά του, λάθη και απείλησε με Μασούρα και Εμβιλά. Βρήκε και γκολ με τον Χάμες αλλά δεν μέτρησε για οφσάιντ στον Μασούρα, δείχνοντας πως έχει το μομέντουμ για να προηγηθεί. Ωστόσο, η εξάλεπτη διακοπή λόγω των καπνογόνων… έριξε τον Ολυμπιακό και τον ρυθμό του.

Ολυμπιακός-ΑΕΚ: Τα συμπεράσματα από τους ερυθρόλευκους

Κάτι που ουσιαστικά βοήθησε και την ΑΕΚ αφού με την επανέναρξη (67’) ο Λιβάι είδε τον Πασχαλάκη σε πλάγιο τετ-α-τετ να διώχνει σε κόρνερ, ενώ δύο λεπτά μετά ο (κατά τα άλλα εξαιρετικός) Ντόη λίγο έλειψε να βγάλει τετ-α-τετ τον Πινέδα αλλά ο Πασχαλάκης τον πρόλαβε. Η τελευταία φάση για τους «ερυθρόλευκους» ήρθε στο 74ο λεπτό και ήταν η μεγαλύτερη του αγώνα. Με τον Σωκράτη και τον Γκάρι να μην σκοράρουν εξ επαφής σε φαινομενικά εύκολη φάση. Όλα μπαίνουν και όλα χάνονται, όμως…

Ο Χάμες μπήκε 100% στο κλίμα ενός ακόμη ντέρμπι: Αν ένας ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού έχει πάρει πολύ καλό βαθμό για τις εμφανίσεις του στα τέσσερα ντέρμπι, αυτός είναι ο Χάμες Ροντρίγκες. Ο Κολομβιανός μπήκε ανέτοιμος στο ματς με τον Άρη στο «Κλ. Βικελίδης» και «γλύκανε» το παιχνίδι της ομάδας του.

Απέναντι στον ΠΑΟΚ ήταν σαν τη… μύγα μεσ’ στο γάλα αλλά αντικαταστάθηκε νωρίς, ενώ κόντρα στον Παναθηναϊκό έκανε μεστή εμφάνιση και η μπάλα περνούσε διαρκώς από τα πόδια του. Με την ΑΕΚ, ο Χάμες πήρε πρωτοβουλίες, πάλεψε, μόχθησε, έμπαινε δυνατά σε μονομαχίες, ακόμη και διαμαρτυρόταν έντονα. Το ζούσε στο… κόκκινο, ήξερε πως είναι ένα ματς υψίστης σημασίας για την ομάδα του και τον κόσμο της. Όταν η μπάλα «έκαιγε» φανέρωσε την ποιότητά του με το τρομερά ψύχραιμο πλασέ του για το γκολ, που εν τέλει δεν μέτρησε. Μετά τη διακοπή, θα είναι ακόμη καλύτερος!

Ολυμπιακός-ΑΕΚ: Τα συμπεράσματα από τους ερυθρόλευκους

Άργησαν οι αλλαγές από τον Μίτσελ: Ο Ισπανός τεχνικός κατέβασε τον Ολυμπιακό με… συνταγή Λεωφόρου αλλά στο πρώτο μέρος η ομάδα του δεν ήταν καλή. Στο δεύτερο οι «ερυθρόλευκοι» ανέβηκαν, ποντάροντας και στην κούραση της ΑΕΚ από το διαρκές πρέσινγκ και μέχρι το 75’ είχαν πολύ καλό πρόσωπο. Μετά, όμως… τίποτα! Διότι ο Μίτσελ άργησε να φρεσκάρει την ομάδα του.

Μπορεί η αλλαγή του Γκάρι να ήρθε στο 60’, αλλά ίσως να έπρεπε να βγει ο Μπιέλ αντί του Μασούρα. Και στη συνέχεια, οι επόμενες κινήσεις ήρθαν αργά, πολύ αργά. Οι Ελ Αραμπί, Βρουσάι μπήκαν στο 82’ και με τις καθυστερήσεις πρόλαβαν να παίξουν ένα εικοσάλεπτο, αλλά το ματς εκείνη τη στιγμή είχε σβήσει και η ΑΕΚ είχε πιο καθαρό μυαλό, κρατώντας τον Ολυμπιακό μακριά από την περιοχή του Αθανασιάδη. Την ίδια ώρα, οι Φορτούνης, Αγκιμπού έπαιξαν σκάρτα 13 λεπτά και δεν κατάφεραν να έχουν πολλές επαφές με την μπάλα…

Του ξέφυγε ο Παναθηναϊκός, όχι η ΑΕΚ: Σε τελική ανάγνωση, το 0-0 χάλασε και τους δύο αλλά έφτιαξε τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό που ξέφυγε στο +8 από τη δεύτερη ΑΕΚ και στο +12 από τον τρίτο Ολυμπιακό (και ΠΑΟΚ). Οι Πειραιώτες έχουν πλέον συγκάτοικο τον ΠΑΟΚ και αν υπάρχει κάτι σχετικά θετικό μετά το ισόπαλο αποτέλεσμα, είναι πως οι «κιτρινόμαυροι» δεν τους ξέφυγαν στη βαθμολογία. Διότι, πρέπει να θυμίσουμε πως στο φινάλε της σεζόν θα έχει αξία και η δεύτερη θέση, η οποία βγάζει ομάδα στα προκριματικά του Champions League.

O Ολυμπιακός καλείται πλέον σε αυτόν τον ενάμιση μήνα της διακοπής, να χτίσει πάνω στο καλό πρόσωπο των τελευταίων εβδομάδων και εμφανίσεων. Μέσω διάφορων φιλικών που θα γίνουν, με το ξεσκαρτάρισμα του μεγάλου ρόστερ και κάποιες προσθήκες κατά τη διάρκεια του χειμερινού μεταγραφικού παζαριού, οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να μονταριστούν και να φανούν έτοιμοι στην επανέναρξη. Διότι ακόμη έχουν μπροστά τους 23 αγωνιστικές, με... 14 ντέρμπι (σε κανονική διάρκεια και playoffs) αλλά και ένα Κύπελλο να διεκδικήσουν. Ο χρόνος θα δείξει.

Ολυμπιακός-ΑΕΚ: Τα συμπεράσματα από τους ερυθρόλευκους

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x