sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Η διαχείριση από τους πάγκους έκρινε το ματς: Τα σημεία-κλειδιά από το Ολυμπιακός-Άρης!

Ο Ολυμπιακός υπέπεσε σε μεγάλη γκέλα, παραχωρώντας 2-2 στον Άρη και έμεινε στο -3 από την κορυφή.

Παλικάρι ο Άρης, αυτόχειρας ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» πίστεψαν ότι «καθάρισαν» το ματς με τους «κίτρινους» όταν προηγήθηκαν με 2-0 και οι Θεσσαλονικείς τους τιμώρησαν φεύγοντας με το 2-2 από το Φάληρο με τρομερή επιστροφή στην τελική ευθεία.

Μετά τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής των playoffs, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός συγκατοικούν στην κορυφή, με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται, πλέον, στο -3 από τις δύο αθηναϊκές ομάδες μετά την «αυτοκτονία», όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, κόντρα στον Άρη.

-Όταν βάζεις 2 στα 26 θα τιμωρηθείς: Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα κόντρα στον Άρη, αλλά κατάφερε να μην νικήσει. Μετά από ένα εξαιρετικό πρώτο μέρος που προηγούνταν με 1-0, βρήκαν δεύτερο γκολ σε μια καλή εκκίνηση στην επανάληψη και… χαλάρωσαν μετά το ημίωρο και με το σκορ στο 2-0. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν 26 τελικές, οι επτά εκ των οποίων στην εστία αλλά και 11 κόρνερ. Ο Άρης είχε μόλις 6 αλλά με δύο στην εστία! Είχε την ουσία η ομάδα του Τερζή και σε δύο κατεβασιές κατάφερε να… κλέψει τον βαθμό παίρνοντας ένα σημαντικό αποτέλεσμα, τιμωρώντας παράλληλα τους Πειραιώτες για τη φλυαρία τους.

-Γέννησαν και τα… κοκόρια του Τερζή: Ο τεχνικός του Άρη ήταν τρομερά επιδραστικός στο ματς, βάζοντας το χεράκι του για να πάρει η ομάδα του ένα σπουδαίο αποτέλεσμα. Δεν είναι παράλογο να πούμε πως ό,τι και να έκανε ο Τόλης Τερζής του βγήκε, αφού πήρε κάτι από κάθε αλλαγή του. O Ετέμπο συμμάζεψε στον άξονα τους «κίτρινους», ο Ιτούρμπε είχε την οξυδέρκεια να κλέψει από τον Ρέτσο και να σκοράρει, ο Νταμπό έδωσε τρεξίματα και ο Καμάτσο σκόραρε το 2-2! Ο Αμπουμπακάρ Καμαρά μπήκε στο φινάλε και δεν πρόλαβε να φανεί, αλλά ο Άρης είχε πετύχει αυτό που ήθελε. Ασφαλώς και διαχειρίστηκε πολύ καλύτερα το παιχνίδι από τον Μίτσελ, δίνοντας λύσεις στην ομάδα του ακόμη και σε μια στιγμή που κανείς δεν πίστευε πως θα… γυρίσει λόγω της κάκιστης εικόνας των «κίτρινων».

-Χωρίς εξήγηση η αλλαγή του Μίτσελ στην κορυφή της επίθεσης: Ο Μίτσελ σωστά θέλησε να δώσει ανάσες στον Μπακαμπού ενόψει του αγώνα με τον ΠΑΟΚ, αφού ο Κονγκολέζος προερχόταν από μεγάλο ταξίδι και δύο ματς με την εθνική του. Παρόλα αυτά, ο Ισπανός τεχνικός επέλεξε να μην βάλει τον Ελ Αραμπί. Αντ’ αυτού πέρασε τον Μασούρα σε ρόλο φορ, αντί για τον Μπιέλ που έχει παίξει δεκάδες φορές στην Κοπεγχάγη σε αυτή τη θέση! Μια κίνηση που έκανε τους Πειραιώτες να μην έχουν συνοχή στο παιχνίδι τους και να είναι ακίνδυνοι, ενώ είχαν στην κορυφή της επίθεσης έναν ποδοσφαιριστή που δεν ξέρει τη θέση. Όλα αυτά συνέβαλαν για να έρθει τελικά η γκέλα.

-Έχασε βαθμούς, αλλά και παίκτες ο Ολυμπιακός: Πέραν των δύο σημαντικών βαθμών που ουσιαστικά έχασαν οι Πειραιώτες, είχαν και απώλειες. Διότι τόσο Κανός που ήταν τρομερά ορεξάτος, όσο και ο Μπα που αποτελεί τον κορυφαίο αμυντικό του Ολυμπιακού μετά το Μουντιάλ, αποχώρησαν με προβλήματα τραυματισμών και μένει να φανεί πότε θα επιστρέψουν. Αμφότεροι, ήταν και παραμένουν κομβικοί για την ομάδα του Μίτσελ και πρέπει να δούμε πώς θα καλυφτούν τα κενά τους. Διότι αυτό του Μπα ο Ρέτσος όχι απλά δεν κατάφερε να το καλύψει κόντρα στον Άρη, αλλά έκανε κάκιστη εμφάνιση συνολικά. Την ίδια ώρα, πρέπει να υπολογίσουμε και το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Χάμες Ροντρίγκες.

-Ο μονόδρομος των «ερυθρόλευκων» και το… ντοπάρισμα του Άρη: Αυτή η γκέλα αφήνει σε απόσταση μιας νίκης τον Ολυμπιακό από την κορυφή, αλλά ακόμη είναι προφανώς πολύ νωρίς και τίποτα δεν έχει χαθεί. Ωστόσο, είναι μια γκέλα που «χαλάει» τους Πειραιώτες μετά τα συνεχόμενα μεγάλα αποτελέσματα και μπορεί να τους κάνει ζημιά στην ψυχολογία. Παρόλα αυτά, το καλό για τους «ερυθρόλευκους» είναι πως έχουν άμεσα ματς, αυτό με τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης», στο οποίο δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης.

Από την μεριά του ο Άρης πήρε ένα ψυχολογικό μπουστάρισμα ενόψει της συνέχειας. Τόσο για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό στο «Κλ. Βικελίδης» την Τετάρτη, όσο και για τη μάχη της πέμπτης θέσης όπου οι Θεσσαλονικείς στοχεύουν να κατακτήσουν, παίζοντας στα προκριματικά του Europa Conference League τη νέα σεζόν. Ας δούμε, παντως, τον Άρη και στα υπόλοιπα playoffs, γιατί κακή ομάδα δεν έχει και δεν αποκλείεται να κάνει αρκετές ζημιές ακόμα μέσα ή έξω από το «Βικελίδης»…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x