Stoiximan Super League

Ξέρανε τον Ολυμπιακό ο Άρης και… έφτιαξε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό!

Ηρωικός Άρης στο Φάληρο! Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 2-0, αλλά οι «κίτρινοι» έκαναν τρομερή επιστροφή (2-2) και ζημιά στους Πειραιώτες, η οποία προκάλεσε χαμόγελα σε ΑΕΚ-Παναθηναϊκό.

Παλικάρι ο Άρης, αυτόχειρας ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» πίστεψαν ότι «καθάρισαν» το ματς με τους «κίτρινους» όταν προηγήθηκαν με 2-0 και οι Θεσσαλονικείς τους τιμώρησαν φεύγοντας με το 2-2 από το Φάληρο με τρομερή επιστροφή στην τελική ευθεία.

Η ομάδα του Μίτσελ άνοιξε το σκορ στο 36’ με τον Χουάνγκ και πήρε ακόμα πιο ισχυρό προβάδισμα στο 52’ με τον Παπασταθόπουλο, ενώ θα μπορούσε να είχε σημειώσει κι άλλα γκολ νωρίτερα. Στη συνέχεια όμως κατέβασε στροφές, λόγω και του γεγονότος ότι οι αλλαγές του Ισπανού τεχνικού την έβγαλαν εκτός ρυθμού και οι φιλοξενούμενοι το εκμεταλλεύτηκαν.

Ο Ιτούρμπε αξιοποίησε το «δώρο» του Ρέτσου και μείωσε στο 70’, δίνοντας το σύνθημα για αντεπίθεση, ενώ ο συνήθως μοιραίος Καμάτσο (81') έγινε ωραίος για τον Άρη που έκανε ζημιά στους «ερυθρόλευκους».



Στο μυαλό των κόουτς:
Με το γνώριμο 4-2-3-1 ο Ολυμπιακός και τον Μίτσελ να κάνει την έκπληξη, επιλέγοντας τον Κασάμι για το αρχικό σχήμα. Ο Πασχαλάκης ήταν κάτω από τα δοκάρια, Ροντινέι, Μπα, Παπασταθόπουλος και Ρέαμπτσιουκ στην άμυνα. Ο Χουάνγκ είχε τον Ελβετό στο πλευρό του, ενώ Μπιέλ, Φορτούνης και Κανός ήταν η μεσοεπιθετική τριάδα. Στην κορυφή ήταν ο Μπακαμπού.

Με 4-2-3-1 και ο Άρης. Ο Σιαμπάνης διατηρήθηκε κάτω από τα δοκάρια, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς και Πίρσμαν ήταν στην άμυνα. Ντουκουρέ και Νταρίντα στα χαφ, με τους Πάλμα, Ματέο Γκαρσία και Χριστοδουλόπουλο να είναι μεσοεπιθετικά και τον Γκρέι στην κορυφή.

Το ματς
Ο Ολυμπιακός, ο οποίος στα προηγούμενα φετινά εντός έδρας ματς με τον Άρη δεν ξεκίνησε καλά, μπήκε ζεστά αυτήν τη φορά. Με τον Χουάνγκ να είναι ο πρώτος που προσπάθησε να απειλήσει, αλλά το σουτ του βρήκε σε σώματα στο 2’ έπειτα από ελιγμό του Φορτούνη. Στο 4’ οι Πειραιώτες άγγιξαν το γκολ με τον Κανός να κάνει τρομερή προσπάθεια, στο highlight έως τώρα της παρουσίας του στους «ερυθρόλευκους» και ας μην μπήκε γκολ. Ο Ισπανός απέφυγε αρχικά τον Ντουκουρέ με ωραία κίνηση, ενώ ακόμα καλύτερη ήταν η επόμενη, αφού έκανε ποδιά στον Μπράμπετς, με το πλασέ του να στέλνει την μπάλα λίγο έξω. Ενδιάμεσα (3’) ο Πίρσμαν προσπάθησε να βγάλει τον Γκρέι στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού, αλλά το απέτρεψε ο Ροντινέι.

Στο 6’ ήταν η σειρά του Άρη να αγχώσει τον αντίπαλό του, με τον Χριστοδουλόπουλο να κάνει σέντρα-ξυραφιά από τα αριστερά, αλλά ο Μπράμπετς δεν έφτασε στην μπάλα και ο Γκρέι δεν κατάφερε να τη στείλει στα δίχτυα, ενώ από το replay φάνηκε εκτεθειμένος. Οπότε, πιθανόν να υπήρχε παρέμβαση του VAR αν πετύχαινε γκολ ο Άγγλος.

Ο Χουάνγκ δοκίμασε και στο 9’ να σκοράρει και αυτήν τη φορά έπιασε πολύ ωραίο εκτός περιοχής σουτ, αλλά ο Σιαμπάνης ήταν σε ετοιμότητα. Με την πάροδο του χρόνου, ο Ολυμπιακός άρχισε να επισκέπτεται με μεγαλύτερη συχνότητα την περιοχή των «κιτρίνων» και είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι είχαν τις τελικές 9-0 στο πρώτο μισό του α’ ημιχρόνου. Στο 21’ ο Ολυμπιακός φλέρταρε ξανά με το γκολ, με τον Κασάμι να πιάνει την κεφαλιά και τον Σιαμπάνη να διώχνει εντυπωσιακά, ενώ ο Μπιέλ αστόχησε εξ επαφής, αλλά ο βοηθός σήκωσε σημαία για τον Ισπανό.

Πέντε λεπτά μετά, ο πολύ ορεξάτος Ροντινέι τροφοδότησε τον Μπακαμπού στην πλάτη της άμυνας του Άρη, αλλά το τελείωμα του 31χρονου φορ δεν ήταν καλό από λίγο πλάγια θέση. Αυτό ήταν ένα πολύ καλό διάστημα για τον Ολυμπιακό, ο οποίος πολιόρκησε τους φιλοξενούμενους, αλλά ήταν επιπόλαιος στην τελική προσπάθεια, όπως συνέβη με τον Κανός στο 29’, ο οποίος πλάσαρε λίγο μπροστά από το πέναλτι, κάνοντας αδύναμο πλασέ. Στο 35’ ο Άρης παραλίγο να βγάλει παίκτη φάτσα με το γκολ, όταν ο Πασχαλάκης έκανε κακό διώξιμο, με τον Κασάμι να κάνει σωτήρια επέμβαση πριν γίνει πολύ δύσκολη η κατάσταση.

Ολυμπιακός-Άρης 2-2

Στο επόμενο λεπτό ο Ολυμπιακός βρήκε το γκολ με τον Χουάνγκ να πιάνει συρτό σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, με τον Σιαμπάνη, που είχε κάνει αντίθετη κίνηση, να αιφνιδιάζεται και να μην προλαβαίνει καν να πέσει. Μέχρι την ανάπαυλα δεν υπήρξε κάποια μεγάλη φάση, με τον Άρη να κάνει στο 40’ την πρώτη του τελική στο ματς με κεφαλιά του Γκρέι που δεν ανησύχησε ιδιαιτέρως τον Πασχαλάκη, όπως και το εκτός περιοχής πλασέ του Χριστοδουλόπουλου.

Ο Ολυμπιακός μπήκε καλά στο β’ μέρος και πιο δυνατά σε σχέση με το πρώτο, καθώς αυτήν τη φορά βρήκε και γκολ νωρίς. Πίεσε τον Άρη και στα πρώτα λεπτά είχε δοκάρι (για το οποίο ευθύνεται ο Μπράμπετς με την άτσαλη επέμβασή του) στο 50’, αλλά και το τέρμα του Παπασταθόπουλου. Ο Φορτούνης εκτέλεσε κόρνερ στο 52’ και ο Παπασταθόπουλος κυριάρχησε στον αέρα κάνοντας το 2-0.

Ολυμπιακός-Άρης 2-2

Ο Ολυμπιακός πίστεψε κάπου εκεί ότι τα πάντα κρίθηκαν και το ίδιο φάνηκε να κάνει ο Μίτσελ, ο οποίος με τις αρκετές και άστοχες αλλαγές του, μπέρδεψε την ομάδα του. Ο Άρης από την πλευρά του πίστεψε στο comeback, ειδικά μετά το 2-1 το οποίο ήρθε χωρίς ιδρώτα. Αφού ο Ρέτσος έκανε «δώρο» την μπάλα με άτσαλο γύρισμα και ο Ιτούρμπε που επέμεινε παρά το αρχικό «στοπ» του Πασχαλάκη μείωσε στο 70’.

Οι Πειραιώτες δεν είχαν καταλάβει ότι είχαν μπλέξει και σε εκείνο σημείο ήταν που ο 60χρονος τεχνικός έκανε τις τρεις μαζεμένες αλλαγές, όπου μέχρι να προσαρμοστούν στο παιχνίδι ο Άρης είχε κάνει το 2-2. Ο Πίρσμαν κινήθηκε ανενόχλητος στην αντίπαλη περιοχή και ο Καμάτσο που χώθηκε ανάμεσα στα στόπερ του Ολυμπιακού έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Η τελευταία… ζαριά του Ολυμπιακού για το 3-2 ήρθε ουσιαστικά στο 90’+3’, με τον Γκάρι να πιάνει το σουτ και τον Σιαμπάνη να διώχνει, ενώ στη συνέχεια ο Μασούρας έστειλε την μπάλα στον Πίρσμαν. Ο Άρης πίστεψε και σε κάτι καλύτερο βγάζοντας τρομερή κόντρα, αλλά ο Πασχαλάκης έδιωξε προ του Νταμπό.

Ολυμπιακός-Άρης 2-2

Το φιλμ του αγώνα μέσω του sport-fm.gr

MVP: Με την εξέλιξη του ματς ο τίτλος πάει προφανώς στον Καμάτσο που χάρισε τον βαθμό στον Άρη. Από τους «κίτρινους» έκανε καλή δουλειά ο Σιαμπάνης, πραγματοποιώντας αρκετές καλές αποκρούσεις, αν και στο 1-0 δεν μπόρεσε να αντιδράσει καλά. Καλός ήταν και ο Πίρσμαν που έφτιαξε το 2-2, ενώ ο Νταμπό έδωσε άλλη οντότητα στο κέντρο του Άρη με την είσοδό του. Από τον Ολυμπιακό ξεχώρισε ξανά ο Χουάνγκ, ενώ ήταν πολύ καλός και ο Ροντινέι. Πολύ καλή εμφάνιση έκανε ο Κανός, πραγματοποιώντας την καλύτερή του εμφάνισή του με τα ερυθρόλευκα, αλλά στάθηκε άτυχος και βγήκε στο 42'.

Σφυρίχτρα: Δεν μπορούμε να πούμε ότι έκρινε το ματς η διαιτησία, αλλά δεν ήταν μία άψογη διαιτησία, κυρίως λόγω των φάουλ και του πειθαρχικού ελέγχου, όπου δεν τα πήγε καλά ο Πορτογάλος.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Πασχαλάκης - Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Μπα (55’ Ρέτσος), Ρέαμπτσιουκ - Χουάνγκ (74’ Σαμασέκου), Κασάμι - Κανός (42’ Μασούρας), Φορτούνης (73’ Γκάρι), Μπιέλ - Μπακαμπού (74’ Εμβιλά)

Στον πάγκο έμειναν: Τζολάκης, Ραμόν, Ελ Αραμπί, Βαλμπουενά

Άρης (Τόλης Τερζής): Σιαμπάνης - Εμπακατά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν- Ντουκουρέ (75’ Νταμπό), Νταρίντα (57’ Ετέμπο) – Πάλμα (75’ Καμάτσο), Ματέο Γκαρσία (57’ Ιτούρμπε), Χριστοδουλόπουλος - Γκρέι (90’+1’ Καμαρά)

Στον πάγκο των φιλοξενούμενων: Κουέστα, Ενκουλού, Μαζικού, Οντουμπάτζο

Διαιτητής: Βερίσιμο
Βοηθοί: Φελισμπέρτο, Μάνσο
4ος: Μαλούτας
VAR: Σάντος, AVAR: Μεϊντανάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x