sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Οι μεγάλες ευκαιρίες, ο μοιραίος και η «πληγή»: Πέντε σημεία από το μπλόκο του Βόλου στον Ολυμπιακό

Το sport-fm.gr αναλύει τα σημεία-κλειδιά από την ισοπαλία στο Ολυμπιακός-Βόλος.

Τα συμπεράσματα από το 1-1 στο Ολυμπιακός-Βόλος. Το sport-fm.gr αναλύει τα σημεία που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο νέο στραβοπάτημα των Πειραιωτών, που είχαν μεγάλες ευκαιρίες, αλλά όχι και την ουσία απέναντι στην ομάδα της Μαγνησίας.

Το αποτέλεσμα (συνήθως) μετράει: Ο φωτεινός πίνακας δείχνει 1-1. Αυτή είναι η ουσία, αυτή παίζει ρόλο και όχι οι εντυπώσεις για την απόδοση των δύο ομάδων. Ο Ολυμπιακός έχασε άλλους δύο βαθμούς σε τέσσερα παιχνίδια πρωταθλήματος, ενώ ο Βόλος έμεινε όρθιος στο Φάληρο. Το σκορ θυμούνται οι περισσότεροι και όχι τις χαμένες ευκαιρίες. Η ομάδα του Κορμπεράν μπορεί να μην… πετάει, αλλά σε αυτήν την κατάσταση που είναι είχε τρία δοκάρια, με το ένα από αυτά να είναι απίθανη ευκαιρία (σουτ του Ντε λα Φουέντε), ενώ υπάρχει και μια τεράστια φάση με τον Βαλμπουενά στο 54’. Στο τέλος της ημέρας βλέπει ότι έχει κάνει νέο στραβοπάτημα με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί κι άλλο από την κορυφή, ενώ βάσει απόδοσης άξιζε κάτι καλύτερο από το παιχνίδι.



Έκανε ξανά ζημιά ο Βόλος: Από τη μια βλέπεις ότι ο Ολυμπιακός στους 12 βαθμούς που έχει διεκδικήσει έως τώρα στο πρωτάθλημα, έχει χάσει τους τέσσερις. Από την άλλη ο Βόλος στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια του, την έχει… χαλάσει ήδη στους Πειραιώτες και στην ΑΕΚ. Έκοψε τρεις βαθμούς στην Ένωση και δύο στους «ερυθρόλευκους». Δείχνοντας ότι και φέτος αν μη τι άλλο έχει τα φόντα για να βγάλει και πάλι το… λάδι στους μεγάλους. Το τι μπορεί να καταφέρει και αν μπορεί να κάνει κάτι καλύτερο από πέρυσι γενικότερα στη βαθμολογία δεν το ξέρουμε. Όμως οι μεγάλοι φαίνεται ότι θα περάσουν δύσκολα απέναντί του.

Σταθερή «πληγή» ο Ρέαμπτσιουκ: Μια από τα ίδια (χάλια) για τον Μολδαβό. Οι αδυναμίες του στο δημιουργικό κομμάτι ήταν δεδομένες από την περυσινή σεζόν, αλλά τουλάχιστον παρουσιαζόταν σταθερός και αξιόπιστος αμυντικά. Φέτος δεν το έχει ούτε αυτό, αφού είναι πολύ ευάλωτος, ενώ το μόνο ελαφρυντικό που έχει είναι ότι πιθανόν να έχει ξεμείνει από δυνάμεις. Αν και αυτό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως κάτι φυσιολογικό για έναν 24χρονο παίκτη στο ξεκίνημα της σεζόν. Δέχεται πλέον αρκετές φάσεις σε κάθε παιχνίδι, ενώ από την πλευρά του έχει «χτυπηθεί» ο Ολυμπιακός στα δύο τελευταία γκολ που έχει δεχθεί και μάλιστα σε φάση καρμπόν. Κάνει πίσω βήματα στην πλαγιοκόπηση του Μπλας στο 2-1 της Ναντ. Κάνει ακριβώς το ίδιο και στο 0-1 του Βόλου (αφού πρώτα από λάθος του χάθηκε η μπάλα), δίνοντας πολύ χώρο στον Φερνάντες που μπουκάρει στην περιοχή ανενόχλητος. Στο 13’, σε μια από τις επιθέσεις του Ολυμπιακού με τις καλύτερες προοπτικές, πάτησε περιοχή με την αντίπαλη άμυνα να είναι ανοργάνωτη, αλλά δεν τη συνέχισε, ενώ με ένα καλό γύρισμα θα μπορούσε να εκτελέσει ο Χουάνγκ, αλλά επέλεξε να πέσει εύκολα. Στα μέσα του πρώτου μέρους, με το σουτ που επιχείρησε (σε κόρνερ του Βαλμπουενά) έστειλε την μπάλα προς το πλάγιο και σίγουρα ο Μαρσέλο θα απορρούσε παρακολουθώντας το παιχνίδι απο τη σουίτα. Πολλές φορές αναζητάς μέσα στο παιχνίδι να δεις τι προσφέρει ο Ρέαμπτσιουκ πλέον.

Ο μοιραίος Ντε Λα Φουέντε: Ο Ολυμπιακός τον απέκτησε για να του δώσει λύσεις στα εξτρέμ, λόγω της λειψανδρίας που υπήρχε ουσιαστικά (ειδικά εκείνη την περίοδο) στους Πειραιώτες σε αυτή τη θέση. Ο Αμερικανός δεν έχει ανταποκριθεί στις προσδοκίες που υπήρχαν προς το πρόσωπό του και μάλιστα σήμερα ήταν και μοιραίος. Χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 88ο λεπτό, έχοντας πιάτο την εστία έπειτα από ωραία μπαλιά του Μπιέλ, ενώ είχε τον χώρο και τον χρόνο για να βρει εστία. Στο 90’+6’ σε μια απίθανη φάση χάνει το ΑΧΑΣΤΟ και την ευκαιρία να λυτρώσει τους Πειραιώτες, ενώ έχουν σταματήσει αντίπαλοι και συμπαίκτες. Τα είχε όλα… στρωμένα ο δανεικός από τη Μαρσέιγ μεσοεπιθετικός, αλλά με έναν τρόπο που δεν κατάλαβε κανείς έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Η ομάδα του το πλήρωσε με την απώλεια δύο βαθμών.

Θετικότατος Μπόουλερ: Από τα λίγα κέρδη της ημέρας για τον Ολυμπιακό. Ο Άγγλος έχει λίγες ημέρες στην ομάδα, πραγματοποίησε τη δεύτερη συμμετοχή του στα ερυθρόλευκα, την πρώτη του ως βασικός και το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα. Παρότι είχε αρκετά ελαφρυντικά και σίγουρα περισσότερα από τον Ντε λα Φουέντε, είχε πολύ καλή παρουσία, δείχνοντας ότι μπορεί να βοηθήσει ώστε λυθεί το πρόβλημα των Πειραιωτών στα εξτρέμ. Ειδικά από τη στιγμή που συνεχίζει να είναι μπλοκαρισμένος ο Μασούρας και να χαλάει τις επιθέσεις του Ολυμπιακού. Έκανε πολλές μπούκες και το μοναδικό μελανό σημείο ήταν ουσιαστικά η σέντρα-σουτ στο 6’. Αν είχε κάνει καλύτερο γύρισμα, θα μπορούσε άνετα να γίνει το 1-0 για την ομάδα του. Έχει τα φόντα να εμφανιστεί καλύτερος με την πάροδο του χρόνου και να αποτελέσει σημαντικό γρανάζι για τους «ερυθρόλευκους».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x