sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Η Φράιμπουργκ που έμοιαζε με… Σίτι και ο ανήμπορος Ολυμπιακός: Τα πέντε συμπεράσματα από το Φάληρο

Η καθηλωτική Φράιμπουργκ δεν άφησε τον τραγικό Ολυμπιακό να πάρει ανάσα μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκης». Διαβάστε τα σημεία-κλειδιά από την ήττα των Πειραιωτών από τη γερμανική ομάδα.

Τα συμπεράσματα από την ήττα του Ολυμπιακού από τη Φράιμπουργκ. Οι Πειραιώτες ήταν αποκαρδιωτικοί κόντρα στον γερμανικό σύλλογο και αναμενόμενα γνώρισαν την ήττα με 3-0 (ενώ φλέρταραν με ακόμα πιο βαρύ σκορ) στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Απέναντι στα… ρομπότ του Στράιχ η ομάδα του Κορμπεράν δεν μπόρεσε να παρουσιαστεί ανταγωνιστική σε κανένα σημείο του αγώνα και το sport-fm.gr αναλύει τα σημεία-κλειδιά της βραδιάς στο Φάληρο.

* Γερμανική… κατοχή: Κακά τα ψέματα, η Φράιμπουργκ είχε τον πρώτο λόγο και πριν την έναρξη του αγώνα. Μιλάμε για μια ομάδα με τρομερή χημεία (ίδιος προπονητής από το 2011), τρομερά καλοδουλεμένη, η οποία αυτήν την περίοδο βρίσκεται στη 2η θέση της Bundesliga. Πέρυσι στο… τσακ δεν βγήκε στο Champions League. Την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός ψάχνεται, είχε μόλις δύο νίκες (με ΠΑΣ Γιάννινα και Ιωνικό) πριν την αποψινή σέντρα σε έντεκα επίσημους αγώνες. Τρέχοντας σερί 10 αγώνων (11 πλέον) χωρίς νίκη στην Ευρώπη και γενικώς αγωνιστικά είναι μπερδεμένος. Επιπλέον, θέλει ένα καλό αποτέλεσμα για να βρει και ψυχολογία. Σε ό,τι αφορά το τελευταίο κομμάτι φρόντισε να κάνει ακόμη πιο δύσκολη την κατάσταση ο αντίπαλος από την αρχή.



Η ομάδα του Στράιχ μπήκε με αφηνιασμένη στον αγωνιστικό χώρο και βρήκε γκολ μόλις στο 5ο λεπτό, αφού σε ένα ακόμη παιχνίδι η ελληνική ομάδα αντυιμετώπισε τρομερά προβλήματα αμυντικά. Ο Γκρίφο εκτέλεσε έξυπνα φάουλ λίγο έξω από την περιοχή και ο Χέφλερ ξεχάστηκε εντελώς από την άμυνα του Ολυμπιακού και δεν το… συγχώρησε. Οι Γερμανοί ως γνωστόν δεν… σταματάνε ποτέ και αυτό έκανε η Φράιμπουργκ, αφού οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατάφεραν να αντιδράσουν, να βρουν τρόπο να περιορίσουν (στο μέτρο του δυνατού) τον αντίπαλό τους. Το πρώτο ημίχρονο έληξε με δύο γκολ, αλλά στην πραγματικότητα η απόσταση των δύο ομάδων ήταν μεγαλύτερη. Για την ακρίβεια χαοτική. Αφού, κάθε επίσκεψη των φιλοξενούμενων στην περιοχή του Ολυμπιακού μύριζε γκολ, ενώ στον χώρο του κέντρο είχε χαθεί εντελώς ο έλεγχος.





* Δεν έβγαλε ποτέ αντίδραση: Στην πραγματικότητα ο Ολυμπιακός σε όσα προαναφέραμε δεν κατάφερε να βρει απαντήσεις. Σίγουρα όχι στο πρώτο μέρος, στο οποίο κρίθηκαν ουσιαστικά τα πάντα, παρότι το σκορ «κλείδωσε» στο 0-2 μόνο, ήταν… θεατής και είχε μόνο μια φάση για να μειώσει. Ο σταθερά ανεπαρκής Χουάνγκ Ουί Τζό έκανε κακό κοντρόλ μπαίνοντας στην περιοχή με αποτέλεσμα να κλειστεί από τον αντίπαλο τερματοφύλακα (Φλέκεν) και να μην εκτελέσει καλά στη μοναδική καλή στιγμή της ομάδας του. Όπως και στο δεύτερο εμφανίστηκε ουσιαστικά όταν κατέβασαν στροφές οι φιλοξενούμενοι μετά το 0-3. Δίχως να παρουσιάσει κάτι ιδιαίτερο και πάλι.



* Για να γυρίσει ο… ήλιος θέλει δουλειά πολλή: Ο Ολυμπιακός έκανε το τελευταίο διάστημα δύο μεταγραφικά «μπαμ» με την απόκτηση των Μαρσέλο και Χάμες, όπως και αρκετές ποιοτικές προσθήκες (βλ. Μπιέλ) και ασφαλώς είναι δικαιολογημένος ο ντόρος και ο ενθουσιασμός που προκάλεσαν. Αυτό το γεγονός δεν αρκεί από μόνο του για να γυρίσει το… χαρτί ως δια μαγείας και να παρουσιάσει μια κανονική ομάδα ο πρωταθλητής Ελλάδας. Αφενός δεν τους έχουμε δει με τα ερυθρόλευκα ακόμα και θα χρειαστεί λίγος καιρός ακόμα, αφετέρου με την εντελώς προβληματική εικόνα που παρουσιάζει ο εντελώς ασύνδετος σε όλες τις γραμμές (στα περισσότερά παιχνίδια του) Ολυμπιακός, ένας κούκος (δύο ή τρεις) δεν μπορεί να του φέρει την Άνοιξη με το καλημέρα. Απαιτείται σκληρή δουλειά, ισορροπία και μπόλικη υπομονή.

* Δεν μπορεί να είναι σίγουρος ούτε για την τέταρτη θέση: Έμοιαζε με υπερβολή πριν την έναρξη της φάσης των ομίλων, αλλά ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να νιώθει ότι έχει στο τσεπάκι ούτε καν την 4η θέση. Ήρθε να το επιβεβαιώσει η νίκη της Καραμπάχ επί της Ναντ, η οποία φέρνει τον Ολυμπιακό μόνο τελευταίο στον 7ο όμιλο του Europa League. Ασφαλώς δεν μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τη Φράιμπουργκ ούτε για αστείο, ενώ υστερεί και έναντι της Ναντ με το 2-1 στην πρεμιέρα. Ο πιο αδύναμος κρίκος θεωρητικά είναι η Καραμπάχ, αλλά το εντυπωσιακό 3-0 επί των «καναρινιών» δεν ήταν καλό μαντάτο για τους «ερυθρόλευκους», που θα πρέπει να κάνουν μεγάλη προσπάθεια και για το εισιτήριο που οδηγεί στο Conference League με τα τωρινά δεδομένα. Τόσο σε βαθμολογικό επίπεδο, όσο και στο καθαρά αγωνιστικό.



* Χάλασε τη γιορτή η Φράιμπουργκ: Το pre game της αναμέτρησης έμοιαζε με φιέστα στο «Γ. Καραϊσκάκης», το οποίο έβαλε τα καλά του για να υποδεχθεί έναν εξαιρετικό παίκτη όπως ο Χάμες, ενώ πρόσφατα είχε καλωσορίσει τον σπουδαίο Μαρσέλο. Οι Πειραιώτες ανακοίνωσαν τον Κολομβιανό άσο πριν το πρώτο σφύριγμα, αλλά (δίχως να μειώνεται η επένδυση που έγινε) η συνέχεια επί χόρτου ήταν εντελώς διαφορετική. Συνήθως η τελευταία γεύση είναι αυτή που μένει και ήταν πολύ πικρή για τους «ερυθρόλευκους», που γνώρισαν μια βαριά ήττα με το τιμητικό (βάσει εικόνας) 0-3 από τη Φράιμπουργκ. Πραγματοποιώντας μια από τις πλέον κακές εντός έδρας εμφανίσεις τους στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια, μαζί με το 2-3 επί της Σπόρτινγκ Λισαβόνας επί Μπέσνικ Χάσι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x