sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ο λυτρωτής Ελ Αραμπί και ο καθοριστικός Πασχαλάκης: Τα 5 σημεία του Ολυμπιακός-ΟΦΗ

Τα σημεία-κλειδιά από τη νίκη του Ολυμπιακού κόντρα στον ΟΦΗ, όπως τα ξεχωρίσαμε στο sport-fm.gr.

Ο Ολυμπιακός λίγο έλειψε να πληρώσει με εντός έδρας «γκέλα» τις πολλές ευκαιρίες που σπατάλησε στην αναμέτρηση με τον μαχητικότατο ΟΦΗ, ο οποίος προηγήθηκε στο 18’, ωστόσο τελικά κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να πάρει ένα σημαντικότατο τρίποντο στο κυνήγι της κορυφής.

Πρωταγωνιστής για τους «ερυθρόλευκους» ο Ελ Αραμπί που πέτυχε το γκολ της ανατροπής δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, ενώ ο Πασχαλάκης φώναξε βροντερό «παρών» στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, με δύο μεγάλες επεμβάσεις που γλύτωσαν την ομάδα του Μίτσελ από την ισοφάριση.



Τα πέντε σημεία που ξεχώρισε το sport-fm.gr από την αναμέτρηση του «Καραϊσκάκης»:

Οι πολλές ευκαιρίες που σπατάλησε ο Ολυμπιακός: Οι γηπεδούχοι μπήκαν νωθροί στην αναμέτρηση και βρέθηκαν να κυνηγούν στο σκορ μετά το γκολ του Ντίκο στο 18’, ανεβάζοντας ρυθμό στη συνέχεια και φτάνοντας στην ισοφάριση στο 40’, με τον Μπακαμπού. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός πίεσε πολύ έντονα την άμυνα των Κρητικών και απειλούσε συνεχώς την εστία του Μανδά, δημιουργώντας με μεγάλη συχνότητα πολύ μεγάλες ευκαιρίες, τις οποίες όμως οι επιθετικοί του σπαταλούσαν τη μία μετά την άλλη. Τελικά, χρειάστηκε να μπει ως αλλαγή ο Ελ Αραμπί για να «λύσει τον γόρδιο δεσμό» για τους Πειραιώτες, χαρίζοντάς τους τη νίκη με το γκολ που πέτυχε στο 76’. Αναμφίβολα, οι πολλές χαμένες ευκαιρίες αποτελούν... θέμα για τον Μίτσελ, ο οποίος είδε την ομάδα του να φτιάχνει 24 τελικές, αλλά να μην «κλειδώνει» το τρίποντο.

Ολυμπιακός-ΟΦΗ: Τα 5 σημεία του αγώνα

Σκόραρε στην πρώτη του επαφή με την μπάλα και λύτρωσε τον Ολυμπιακό ο Ελ Αραμπί: Ο Μαροκινός επιθετικός επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά πως αποτελεί την πιο αξιόπιστη λύση της ομάδας του όσον αφορά το σκοράρισμα. Πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή στο 75’ και χρειάστηκε μόλις μερικά δευτερόλεπτα για να βρεθεί στο σωστό σημείο τη σωστή στιγμή και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του ΟΦΗ, ανακουφίζοντας τον κόσμο που βρέθηκε στο «Καραϊσκάκης» και χαρίζοντας το σημαντικότατο τρίποντο στην ομάδα του.

Ολυμπιακός-ΟΦΗ: Τα 5 σημεία του αγώνα

Ήρωας Πασχαλάκης, φώναξε παρών όταν τον χρειάστηκε η ομάδα του: Ίδιο μερίδιο… ευθύνης για τη νίκη του Ολυμπιακού έχει και ο Πασχαλάκης, ο οποίος παρά το γεγονός ότι ήταν απλώς θεατής στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, φώναξε βροντερό «παρών» όταν τον χρειάστηκε η ομάδα του, στα τελευταία λεπτά. Αρχικά στο 83’ βγήκε νικητής σε τετ-α-τετ με τον Γκρόνινγκ, μετά από λάθος πάσα του Εμβιλά, ενώ στο 90’ είχε απάντηση και στην προσπάθεια του Μπάκιτς, ο οποίος βρέθηκε απέναντί του από πολύ πλεονεκτική θέση. Έτσι, γλύτωσε τον Ολυμπιακό από… έμφραγμα, πιστοποιώντας ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση.

Ολυμπιακός-ΟΦΗ: Τα 5 σημεία του αγώνα

Η ηγετική εμφάνιση του «μαέστρου» Χάμες: Μπορεί να μην σκόραρε, αλλά ο Χάμες αποτέλεσε ίσως τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού στην αναμέτρηση με τον ΟΦΗ. Ο Κολομβιανός ήταν ο «μαέστρος» για την ομάδα του και αποτέλεσε τον... κινητήριο μοχλό της, δημιουργώντας συνεχώς για τους συμπαίκτες του. Στο 40’ έδωσε την ασίστ στον Μπακαμπού για το γκολ της ισοφάρισης με ιδανικά εκτελεσμένο φάουλ, ενώ και στο δεύτερο ημίχρονο πρωταγωνίστησε, μέχρι να αντικατασταθεί στο 85’.

Ολυμπιακός-ΟΦΗ: Τα 5 σημεία του αγώνα

Η απίθανη εμφάνιση του Μανδά δεν ήταν αρκετή για τον ΟΦΗ: Οι Κρητικοί βρέθηκαν κοντά στο να φύγουν με θετικό αποτέλεσμα από τον Πειραιά και αν τελικά το κατάφερναν, θα ήταν εξαιτίας του τερματοφύλακά τους. Ο Μανδάς πραγματοποίησε φανταστική εμφάνιση με εντυπωσιακές και πολύ δύσκολες επεμβάσεις, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 9 αποκρούσεις και αναγκάζοντας τον Μίτσελ να μιλήσει με πολύ καλά λόγια για εκείνον μετά τη λήξη του αγώνα. Η ομάδα του μπορεί τελικά να ηττήθηκε, αλλά ο 21χρονος γκολκίπερ έκανε μια εμφάνιση που θα θυμάται για πολύ καιρό!

Ολυμπιακός-ΟΦΗ: Τα 5 σημεία του αγώνα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x