sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ολυμπιακός-Πάμπλο Γκαρσία… ιστορία και αμαρτία

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ και το sport-fm.gr ξετυλίγει το κουβάρι της σχέσης… οργής του Πάμπλο Γκαρσία με τους «ερυθρόλευκους».

Πρωτογνωρίστηκαν σε ένα Ρεάλ Μαδρίτης-Ολυμπιακός (2-1) για το Champions League το 2005 και τίποτα τότε δεν προμήνυε τι θα ακολουθούσε. Οι «ερυθρόλευκοι» και ο Πάμπλο Γκαρσία έχουν τη δική τους «βεντέτα», που πλέον πάνω από δέκα χρόνια και… τι δεν περιλαμβάνει. Από γροθιές και μπουκάλια, μέχρι χειρονομίες, καυστικές δηλώσεις και «beef» στα social media.

Το sport-fm.gr κάνει μια αναδρομή στη σχέση οργής Ολυμπιακού και Πάμπλο Γκαρσία και θυμάται τα περιστατικά που άναψαν τα αίματα στις επισκέψεις του Ουρουγουανού με τον ΠΑΟΚ στην Αθήνα.

Ντιόγκο-Γκαρσία… πυγμαχία

16 Νοεμβρίου 2008, ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ και μια κόντρα με... μέλλον μόλις άρχιζε. Στο 41’ ο Πάμπλο Γκαρσία με άπερκατ που θα ζήλευε και ο Μάικ Τάισον χτύπησε στα πλευρά τον Ντιόγκο. Με διαιτητή τον Κάκο και το VAR να μην υπάρχει τότε ούτε σαν σκέψη, η γροθιά δεν τιμωρήθηκε.



Τρίτο ημίχρονο... 12 χρόνια μετά

Το trash talking και τα δυναμικά μαρκαρίσματα των δύο συνεχίστηκαν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, αλλά ο Βραζιλιάνος, που μαζί με τον Πατσατζόγλου πέτυχαν τα γκολ της νίκης με 2-0, πήρε τη ρεβάνς μετά το τελευταίο σφύριγμα. Τότε ανταπέδωσε την μπουνιά και αφαίρεσε κάποια δόντια από το χαμόγελο του Ουρουγουανού.

Η κόντρα αναβίωσε τον περασμένο Απρίλιο, όταν ο Πάμπλο Γκαρσία ευχήθηκε στον ΠΑΟΚ για τα γενέθλιά του με τη φωτογραφία από το επεισόδιο με τον Ντιόγκο. Ο τελευταίος από τη μακρινή Ταϊλάνδη που συνέχιζε τότε την καριέρα του δεν άφησε αναπάντητη ούτε αυτή την πρόκληση. «Πάμπλο, πες στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ για τα δύο δόντια που σου έβγαλα και για τους τίτλους που κατέκτησα εν αντιθέσει με εσένα», σχολίασε. Ο Γκαρσία, φυσικά, δεν «μάσησε» και απάντησε: «Βραζιλιάνε, ξέρεις πολύ καλά ότι αυτά τα Κύπελλα είναι βρώμικα. Και σε χτύπησα σαν άνδρας, όχι από πίσω σαν κότα. Κι όποτε θες, ακόμα βρίσκομαι Θεσσαλονίκη».



Χορεύοντας στη βροχή… από μπουκάλια

12 Μαΐου 2010… Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ αναμετρώνται για τα playoffs με τους φιλοξενούμενους να αγκαλιάζουν την πρωτιά με το γκολ του Βλάνταν Ίβιτς. Στο φινάλε Πάμπλο Γκαρσία και Μπρούνο Τσιρίλο πανηγυρίζουν αγκαλιασμένοι, αλλά καθ’ οδόν για τη φυσούνα υπάρχει μεγάλη ένταση και βροχή από μπουκάλια. Ο Ουρουγουανός δεν καταλαβαίνει τίποτα και το γιορτάζει με την ψυχή του.



Αμόκ και «διάλογος» με την κερκίδα

21 Νοεμβρίου 2010… Ο Ολυμπιακός συντρίβει με 3-0 τον ΠΑΟΚ με δύο γκολ του Κέβιν Μιραλάς και ένα του Ντένις Ρόμενταλ και ο Πάμπλο Γκαρσία είναι σε αμόκ. Ανοίγει διάλογο με την κερκίδα, απαντά με χειρονομίες στις ύβρεις και όταν επιχειρεί στις καθυστερήσεις να σκοράρει από το κέντρο με αποτυχία, αντιμετωπίζει τον χλευασμό.



Η χειρονομία σε αγώνα Κ20

23 Οκτωβρίου 2016… Ο Πάμπλο Γκαρσία, παλαίμαχος πλέον αλλά όχι ακόμη προπονητής της πρώτης ομάδας, κάνει το «αγροτικό» του στην Κ20. Ο Ολυμπιακός επικρατεί 2-0 του ΠΑΟΚ στου Ρέντη με δύο ασίστ του Βρουσάι σε Ανδρούτσο και Ξενιτίδη (όλοι τους μέλη της ανδρικής ομάδας πλέον) και ο Ουρουγουανός, «τσιτωμένος» από το σκορ και όσα άκουγε από την εξέδρα σε όλο το ματς, αποχαιρετά τους φίλους των γηπεδούχων με χειρονομία.



Δεν μένει εκεί και σε δηλώσεις του μετά το ματς στέλνει την… αγάπη του. «Και ένα… φιλιά για τους φίλους μου που ήρθαν στην κερκίδα εκεί. Ένα φιλιά για όλους!», είχε δηλώσει με τα σπαστά ελληνικά του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x