sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Μπαρτζώκας εναντίον Ράντονιτς: Τι λέει το παρελθόν για τις μάχες τους;

Γιώργος Μπαρτζώκας και Ντέγιαν Ράντονιτς ετοιμάζονται να μονομαχήσουν ξανά στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός και στο sport-fm.gr θυμάται τι έγινε τις προηγούμενες 11 «μάχες» τους!

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός ή αλλιώς... Γιώργος Μπαρτζώκας-Ντέγιαν Ράντονιτς! Το δεύτερο ντέρμπι «αιωνίων» έφτασε και οι δύο προπονητές ετοιμάζονται για τη δική τους άτυπη μονομαχία. Ο Έλληνας και ο Μαυροβούνιος τεχνικός, θα κοντραριστούν για 12η φορά στην καριέρα τους, με το σκορ να είναι στο 6-5 υπέρ του προπονητή των Πειραιωτών!

Φυσικά αυτό δεν έχει γίνει μόνο με τους «ερυθρόλευκους» και τους «πράσινους», οι αναμετρήσεις τους έγιναν με τη βοήθεια Ερυθρού Αστέρα, Μπάγερν Μονάχου, Χίμκι, Μπαρτσελόνα και Λοκομοτίβ Κουμπάν!

Οι διαφορές στο εγχείρημα που επιχειρούν φέτος


Από τη μια, ο Έλληνας προπονητής είχε την «πολυτέλεια» να έχει χτίσει μια άκρως δυνατή και ταυτόχρονα εντυπωσιακή ομάδα, που κατάφερε να κρατήσει τον βασικό της κορμό και να εξελίξει το μπάσκετ που παίζει. Φυσικά μετά από αυτά οι απαιτήσεις έχουν ανέβει στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο, με τα… ζητούμενα μετά το Super Cup που ήρθε σχετικά άνετα, να είναι το πρωτάθλημα, το κύπελλο και μια ακόμα πρόκριση στο Final Four. Το ξεκίνημα στην Ευρωλίγκα ήταν πραγματικά εντυπωσιακό, με τον Μπαρτζώκα να βλέπει τους «στρατιώτες» του να αποτυπώνουν μέσα στο παρκέ όσα τους ζητούσε, με εντυπωσιακό τρόπο. Τις τελευταίες εβδομάδες μπορεί να έχουν εμφανιστεί κάποια μικρά ερωτηματικά στο σύνολο, ωστόσο παραμένει επικίνδυνος για όλους.

Από την άλλη πλευρά, ο Μαυροβούνιος κόουτς ήρθε και έπεσε κατευθείαν στα βαθιά. Το πρώτο διάστημα το οποίο δεν ήταν και μικρό, έμοιαζε χαοτικό αφού τόσο τα αποτελέσματα όσο και η εικόνα στον αγωνιστικό χώρο ήταν κακή. Η πίεση από τον κόσμο ήταν μεγάλη, όμως όσο περνάει ο καιρός η εικόνα είναι φανερό ότι γίνεται καλύτερη. Η προσθήκη του Μπέικον έχει βοηθήσει τρομερά τον Ράντονιτς, που δεν είδε όσα λογικά περίμενε από άλλους παίκτες. Η σεζόν για το «τριφύλλι» μπορεί να είναι «περίεργη», ωστόσο δεν μπορεί κανένας να πει ότι στόχος δεν είναι οι τίτλοι. Ο Ολυμπιακός είναι ξεκάθαρο το φαβορί, όμως αυτό μπορεί λειτουργήσει ακόμα και θετικά για τους εκλεκτούς του προπονητή των «πρασίνων».

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Μπαρτζώκας εναντίον Ράντονιτς

Η πρώτη φορά



Ο Έλληνας προπονητής ήταν ο μεγάλος θριαμβευτής στην πρώτη τους μάχη! Η Λοκομοτίβ Κουμπάν «διέλυσε» με 86-62 τον Ερυθρό Αστέρα και πήρε το εισιτήριο για τους «8» της Euroleague, αλλά και το προβάδισμα για το πλεονέκτημα έδρας.

Με κορυφαίους τους Ράντολφ, Σίνγκλετον (17 πόντους έκαστος) και Ντιλέινι (12 πόντους, 9 ασίστ), οι Ρώσοι «συνέτριψαν» τους Σέρβους και πανηγύρισαν έξαλλα. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα κάλυψε και το +14 (80-66) από το πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι, στον δρόμο για το Final Four.




Το πιο... άκυρο ματς



Ένας Μαυροβούνιος με τους Γερμανούς και ένας Έλληνας με τους Ρώσους! Η Μπάγερν πήρε αυτό που ήθελε και συνέχισε τότε να κάνει δίκαια όνειρα, όπως απέδειξε και με τη σπουδαία νίκη επί της Χίμκι στο Μόναχο (72-65). Η ομάδα του Ράντονιτς κατέθεσε απίστευτη ωριμότητα και με κορυφαίους τους Τζέντοβιτς (14 πόντοι), Λούτσιτς (13 πόντοι), Γιόβιτς (9 πόντοι, 9 ασίστ) έφτασε στην... πηγή.

Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν εξαργύρωσε τη νίκη επί του Παναθηναϊκού που είχε κάνει λίγες μέρες πριν και υποχώρησε στη βαθμολογία. Για τους ηττημένους διασώθηκαν οι Τζένκινς (12 πόντοι), Μάρκοβιτς (10 πόντοι, 4 ασίστ), Τόμας (10 πόντοι, 5 ριμπάουντ), ωστόσο ήταν εμφανής η απουσία του ηγέτη Σβεντ.





Η τελευταία συνάντηση



«Ερυθρόλευκη» κυριαρχία την τελευταία φορά! Ο Ολυμπιακός συνέχισε από εκεί που… σταμάτησε στην περσινή σεζόν και ξεκίνησε τη χρονιά με κούπα, αφού επικράτησε 67-52 του Παναθηναϊκού και κατέκτησε το Super Cup στη Ρόδο!

Κορυφαίοι για τους Πειραιώτες, που έπαιξαν εξαιρετική άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο και πανηγύρισαν την 8η σερί νίκη έναντι του «αιώνιου» αντιπάλου, οι Φαλ (12 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ) και Βεζένκοφ (12 πόντοι, 11 ριμπάουντ).

Από την άλλη, το «τριφύλλι» φάνηκε ανέτοιμο και πλήρωσε την αστοχία του (17/52 εντός παιδιάς), παρότι πάλεψε αρκετά στο πρώτο μέρος. Διασώθηκαν οι Λι (12 πόντοι, 4 ασίστ) και Γουίλιαμς (10 πόντοι), με 0/9 σουτ τελείωσε ο απογοητευτικός Γκριγκόνις.




Αναλυτικά όλα τα ματς μεταξύ τους:

(24/6/16) Λοκομοτίβ Κουμπάν-Ερυθρός Αστέρας 86-62

(29/1/16) Ερυθρός Αστέρας- Λοκομοτίβ Κουμπάν 80-66

(26/10/16) Ερυθρός Αστέρας-Μπαρτσελόνα 76-65

(24/3/17) Μπαρτσελόνα-Ερυθρός Αστέρας 67-54

(24/10/17) Χίμκι-Ερυθρός Αστέρας 85-78

(16/1/18) Ερυθρός Αστέρας-Χίμκι 70-79

(6/8/18) Μπάγερν Μονάχου-Χίμκι 72-65

(5/3/21) Ολυμπιακός-Ερυθρός 94-79

(9/12/21) Ερυθρός Αστέρας-Ολυμπιακός 81-76

(27/01/22) Ολυμπιακός-Ερυθρός 72-76

(2/10/22) Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 52-67

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x