sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Η «ερυθρόλευκη» κυριαρχία στην τρίτη περίοδο και ο X-Factor Κάνααν: Τα σημεία του δεύτερου τελικού

Το sport-fm.gr σας παρουσιάζει τα σημεία από τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού AKTOR στο ΣΕΦ, στον δεύτερο μεταξύ τους τελικό για τη φετινή Stoiximan Basket League.

Ο Ολυμπιακός ήταν ο νικητής και στον δεύτερο τελικό της φετινής Stoiximan Basket League, επικρατώντας 92-86 του Παναθηναϊκού AKTOR στο κατάμεστο ΣΕΦ, κάνοντας το 2-0 και όντας πλέον μόλις μία νίκη μακριά από την κατάκτηση του τίτλου, για τρίτη συνεχόμενη σεζόν!

Παρότι οι «πράσινοι» παρουσιάστηκαν σωστά… διαβασμένοι στο πρώτο ημίχρονο, όταν επέβαλλαν τον ρυθμό τους και βρέθηκαν να προηγούνται μέχρι με διαφορά 8 πόντων (36-28) στη δεύτερη περίοδο, οι Πειραιώτες έβγαλαν αντίδραση στο δεύτερο μισό του αγώνα, επικρατώντας με επί μέρους σκορ 24-16 στο τρίτο δεκάλεπτο και βάζοντας γερές βάσεις για τη νίκη, η οποία τους κάνει grande φαβορί για είναι εκείνοι που θα στεφθούν πρωταθλητές!

Το sport-fm.gr συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει τα σημεία-κλειδιά του δεύτερου τελικού ανάμεσα στους δύο «αιωνίους».

Η «ερυθρόλευκη» κυριαρχία στην τρίτη περίοδο:

Μετά από ένα πρώτο ημίχρονο κατά τη διάρκεια του οποίου ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε πολύ διαβασμένος, ο Ολυμπιακός έβγαλε αντίδραση και μπήκε πολύ πιο συγκεντρωμένος, τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση, στο δεύτερο μισό του δεύτερου τελικού. Με την επιστροφή τους από τα αποδυτήρια, οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν ενέργεια και έχοντας για μεγάλο τους πρωταγωνιστή τον Αϊζάια Κάνααν, έφτιαξαν σερί 12-4 στο πρώτο τρίλεπτο, έβρισκαν συνεχώς λύσεις στις δύο πλευρές του παρκέ και ξέφυγαν στο +7 (50-43), πριν ολοκληρώσουν το τρίτο δεκάλεπτο με υπέρ τους επί μέρους σκορ 24-16. Παρότι ο Παναθηναϊκός έδειξε ότι έχει παλμό στα τελευταία λεπτά της τρίτης περιόδου, μειώνοντας σε 62-55, ήταν προφανές ότι οι «ερυθρόλευκοι» είχαν πάρει το μομέντουμ στο «καυτό ΣΕΦ», έχοντας βάλει παράλληλα τις γερές βάσεις για να φτάσουν τελικά στη νίκη.



Ο Χ-Factor Κάνααν που «πήρε φωτιά» στο δεύτερο ημίχρονο και έβαλε τον Ολυμπιακό στη θέση του οδηγού:

Τι κι αν προερχόταν από μια κακή εμφάνιση στον πρώτο τελικό (με μόλις 4 πόντους σε 16:14 λεπτά συμμετοχής), όντας παράλληλα άποντος στο πρώτο ημίχρονο του δεύτερου τελικού. Γνωστός για το… κρύο αίμα του, ο Αϊζάια Κάνααν μπήκε «αφηνιασμένος» στην τρίτη περίοδο, όντας ο άνθρωπος που έδωσε στον Ολυμπιακό την ώθηση που χρειαζόταν για μπει στη «θέση του οδηγού». Ο βραχύσωμος γκαρντ πέτυχε 11 πόντους (με 2/3 δίποντα, 2/5 τρίποντα και 1/1 βολή) κατά τη διάρκεια του τρίτου δεκαλέπτου, έβαλε για τα καλά στην εξίσωση τον κόσμο των γηπεδούχων και εύκολα μπορεί να χαρακτηριστεί ο X-Faxtor στην αποψινή νίκη της ομάδας του.

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Τα σημεία του δεύτερου τελικού

Οι Μιλουτίνοφ και Γουίλιαμς-Γκος που πρωταγωνίστησαν ξανά για τον Ολυμπιακό:

Νίκολα Μιλουτίνοφ και Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος ήταν εκ των μεγάλων πρωταγωνιστών στο break με το οποίο ξεκίνησε τη σειρά ο Ολυμπιακός, ενώ βοήθησαν και απόψε τα μέγιστα στο να καταφέρουν οι «ερυθρόλευκοι» να κάνουν το 2-0, «αγγίζοντας» πλέον τον τίτλο. Μετά την επιβλητικότατη εμφάνιση του στο ΟΑΚΑ, ο Σέρβος σέντερ έφτασε ξανά μια «ανάσα» από το double-double, ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με 17 πόντους και 9 ριμπάουντ, ενώ πρόλαβε να δώσει και 2 ασίστ, σε σχεδόν 30 λεπτά συμμετοχής. Απόντων των Φαλ και Ράιτ, απέδειξε ξανά ότι δεν έχει το παραμικρό πρόβλημα να… τραβάει μόνος του το κουπί στη ρακέτα του Ολυμπιακού. Δεύτερο μεγάλο ματς μέσα σε διάστημα τριών ημερών έκανε ο Γκος, ο οποίος μετά τους 16 κρίσιμους πόντους που έβαλε την περασμένη Τετάρτη (6/6), έβαλε 19 απόψε στο ΣΕΦ (με 4/7 δίποντα, 2/4 τρίποντα και 5/5 βολές), ολοκληρώνοντας το παιχνίδι ως ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του!





Ο Παναθηναϊκός που πέταξε στα σκουπίδια το πολύ καλό πρώτο του ημίχρονο και πλέον βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο:

Σε αντίθεση με τον πρώτο τελικό του ΟΑΚΑ, το βράδυ της Παρασκευής στο ΣΕΦ ο Παναθηναϊκός μπήκε σαφώς πιο συγκεντρωμένος και… διαβασμένος. Με συνεχόμενες καλές άμυνες και με στοχευμένες επιθέσεις στην άλλη πλευρά του παρκέ, η ομάδα του Εργκίν Αταμάν περνούσε συνεχώς (και επιτυχημένα τις περισσότερες φορές) την μπάλα μέσα στη ρακέτα, δίνοντας στον Λεσόρ την ευκαιρία να βρει γρήγορα ρυθμό και να πληγώσει τους «ερυθρόλευκους». Τελικά, οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν να προηγούνται με +8 (36-28) στην «τελική ευθεία« της δεύτερης περιόδου, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια έχοντας ποσοστά ευστοχίας άνω του 50% (9/16 δίποντα και 6/12 τρίποντα), ενώ παράλληλα είχαν καταφέρει να μπλοκάρουν επιθετικά τους γκαρντ του Ολυμπιακού (Γουόκαπ και Κάνααν δεν έβαλαν ούτε πόντο στα πρώτα 20 λεπτά του αγώνα). Ωστόσο, οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν αυτή την πολύ καλή παρουσία τους, αφού στο δεύτερο ημίχρονο δεν παρουσίασαν την ίδια εικόνα, επέτρεψαν στον αντίπαλό τους να πάρει το μομέντουμ και τελικά γνώρισαν την ήττα, όντας πλέον με την πλάτη στον τοίχο όσον αφορά τη μάχη του τίτλου, αφού θα προσπαθήσουν να καταφέρουν να ανατρέψουν το εις βάρος τους 2-0, κάτι το οποίο δεν έχει συμβεί ποτέ σε τελικό μεταξύ «αιωνίων» (το κατάφερε η ΑΕΚ το 2002 κόντρα στον Ολυμπιακό).

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Τα σημεία του δεύτερου τελικού

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x