sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Τζουλιάν Μπιανκόνε: Ένα αμυντικό πολυεργαλείο 10 εκατομμυρίων ευρώ στα χέρια του Μαρτίνεθ!

O Oλυμπιακός προχώρησε σε κίνηση της τελευταίας στιγμής με τον Τζουλιάν Μπιανκόνε και το sport-fm.gr παρουσιάζει τον πολυθεσίτη αμυντικό που προστέθηκε στη «φαρέτρα» του Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

Παρόλο που φαινόταν πως δεν θα προχωρούσε σε άλλη κίνηση, ο Ολυμπιακός έκανε την έκπληξη και απέκτησε τον Τζουλιάν Μπιανκόνε, Γάλλο πολυθεσίτη μπακ ο οποίος έρχεται στον Πειραιά από τη Νότιγχαμ, όπως και οι Γκουστάβο Σκάρπα, Ομάρ Ρίτσαρντς.

Ο Μπιανκόνε προέρχεται από μία κακή σεζόν όπου δεν πάτησε σχεδόν καθόλου χορτάρι λόγω τραυματισμού, ωστόσο κάθε άλλο παρά τυχαίος παίκτης είναι, κάτι που αποδεικνύεται από το υψηλότατο ποσό των 10 εκατομμυρίων ευρώ που δαπάνησε η Νότιγχαμ πέρυσι το καλοκαίρι για να εξασφαλίσει τις υπηρεσίες του.

Το sport-fm.gr παρουσιάζει, επομένως, τη μέχρι στιγμής καριέρα του 23χρονου καθώς και τα όσα θα προσφέρει στο σύνολο του Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

Τα πρώτα βήματα


O Τζουλιάν Μπιανκόνε γεννήθηκε τo 2000 στη Φρεζύς της Γαλλικής Ριβιέρα. Προέρχεται από πλήρως αθλητική οικογένεια, αφού ο πατέρας του ήταν παίκτης ράγκμπι, η μητέρα του κολυμβήτρια, η αδερφή του ιππεύτρια και ο αδερφός του επίσης ποδοσφαιριστής!

Από όλη αυτή την… πανδαισία αθλημάτων, ο ίδιος επέλεξε όπως και ο αδερφός του το ποδόσφαιρο. Όπως έχει δηλώσει ο ίδιος, ονειρευόταν από πολύ μικρός να γίνει ποδοσφαιριστής και «ζούσε για το παιχνίδι».

Από την ηλικία των 6 χρονών, άρχισε να εξασκεί το άθλημα στην τοπική Μαξιμουά, ενώ λίγο αργότερα εντάχθηκε στην πιο γνωστή ομάδα της γενέτειράς του, τη Φρεζύς. Οι σκάουτερ της Μονακό συνειδητοποίησαν το ταλέντο του, και το 2015 η ομάδα του πριγκιπάτου τον έκανε δικό της, εντάσσοντάς τον στο εξαιρετικό πρόγραμμα των ακαδημιών της.



Η ραγδαία βελτίωσή του οδήγησε τη Μονακό να τον βάλει στην πρώτη ομάδα το 2018. Toν Νοέμβρη του 2018, σε μία αναμέτρηση κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης, ο Τιερί Ανρί, προπονητής των Μονεγάσκων, ξέμεινε από δεξιά μπακ, και αναγκάστηκε να ξεκινήσει τον άπειρο 18χρονο βασικό μέσα στο «καυτό» από 60 χιλιάδες φιλάθλους «Γουάντα Μετροπολιτάνο». Μια χαρά, στάθηκε, πάντως, παρόλο που η ομάδα του γνώρισε την ήττα με 2-0.



Λίγο καιρό αργότερα, ξεκίνησε ως βασικός και στον αγώνα κόντρα στη Λοριάν για τους «8» του γαλλικού League Cup. Μάλιστα, ήταν αυτός που χάρισε τη νίκη πρόκριση στην ομάδα του, με φοβερό γκολ εκτός περιοχής στο 70'. Παρόλα αυτά, έπαιξε μόλις 6 ακόμα παιχνίδια με τη Μονακό, καθώς δόθηκε για δύο χρόνια δανεικός στη Σερκλ Μπριζ.

Οι εξαιρετικές εμφανίσεις στο Βέλγιο και η επιστροφή


Με τη Σερκλ Μπριζ έδειξε για πρώτη φορά σε top επίπεδο τα χαρακτηριστικά του. Παρόλο που ήταν μόλις 19 χρονών, απέκτησε σημαντικό ρόλο στο ροτέισιον της βέλγικης ομάδας, κλέβοντας την παράσταση με τα συνεχή ανεβάσματά του.

Συνολικά, σε 2 χρόνια έκανε 45 εμφανίσεις με 2 γκολ και 3 ασίστ στο Βέλγιο, με αποτέλεσμα η Τρουά να τον αγοράσει από τη Μονακό με 2,5 εκατομμύρια με τη λήξη του δανεισμού του.



Στην Τρουά υπήρξε επίσης βασικός, παίζοντας σε 33 από τους 38 αγώνες της Ligue 1, ενώ μάλιστα βρήκε δίχτυα μία φορά και μοίρασε άλλες δύο ασίστ. Το εντυπωσιακό είναι πως για τη γαλλική ομάδα και δεξιά, και αριστερά, και στα στόπερ, κάτι που χτύπησε τα… καμπανάκια μίας ομάδας της Premier League.

Η Νότιγχαμ και η ατυχία


Εντυπωσιασμένη από τον πολυτάλαντο Γάλλο, η Νότιγχαμ Φόρεστ έβγαλε από τα ταμεία της 10 εκατομμύρια ευρώ το προηγούμενο καλοκαίρι για να τον αποκτήσει. Ο ίδιος πίστεψε ότι θα βρει την ευκαιρία να λάμψει στο κορυφαίο επίπεδο της Premier League, καθώς η Νότιγχαμ είχε μόλις εξασφαλίσει την άνοδο από την Championship.



Γρήγορα, ωστόσο, κατάλαβε ότι τα πράγματα ήταν δύσκολα. Ο Στιβ Κούπερ δεν του έδειξε εμπιστοσύνη, κάτι λογικό αφού το ρόστερ της Νότιγχαμ ήταν αρκετά γεμάτο μετά από ένα καλοκαίρι με πολλές μεταγραφές. Η κατάσταση, όμως, έγινε ακόμη χειρότερη τον Νοέμβρη, όταν η ατυχία του χτύπησε την πόρτα.

Σε ανύποπτη στιγμή στην προπόνηση, ο Μπιανκόνε έπαθε σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο, ο οποίος τον έθεσε στην ουσία εκτός για την υπόλοιπη σεζόν. Παρόλο που δεν ήταν στα πλάνα του, ο Στιβ Κούπερ εκθείασε τον νεαρό Γάλλο: «Είναι ένας παίκτης που μας αρέσει πολύ, ακόμα και αν δεν έχει παίξει ακόμα αρκετά. Είμαστε όλοι απογοητευμένοι για αυτόν».

Έκτοτε, δεν έπαιξε κανένα παιχνίδι για τη Νότιγχαμ, ενώ φέτος, όταν ολοκλήρωσε την αποκατάστασή, του, αγωνίστηκε στην Κ21 των Άγγλων έτσι ώστε να βρει λίγο ρυθμό.

Tι μπορεί να δώσει στον Ολυμπιακό


Ολυμπιακός: Ποιος είναι ο Τζουλιάν Μπιανκόνε

Είναι ξεκάθαρο πως ο Μπιανκόνε αποτελεί ένα στοίχημα για τον Ολυμπιακό. Πρόκειται για έναν παίκτη που όχι πριν άπειρα χρόνια, αλλά πέρυσι, οδήγησε μία ομάδα της Premier League να δαπανήσει 10 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει. Είναι στην υποσχόμενη ηλικία των 23 χρονών και έχει δουλευτεί σε εξαιρετικές ακαδημίες, αυτές της Μονακό, απ' όπου έχουν ξεπηδήσει πολλά από τα σύγχρονα αστέρια του γαλλικού ποδοσφαίρου. Παράλληλα, διαθέτει εμπειρία από πρωταθλήματα υψηλού επιπέδου, όπως το γαλλικό και το βέλγικο, στα οποία η ένταση είναι ασύγκριτα υψηλότερη σε σχέση με το ελληνικό.

Από την άλλη πλευρά, δεν μπορεί να παραβλεφθεί ότι προέρχεται από έναν μεγάλο τραυματισμό στο γόνατο, επομένως η κατάστασή του είναι άγνωστη. Θα χρειαστεί σίγουρα κάποιο διάστημα για να βρει τα πατήματά του, ωστόσο αν βγει η μεταγραφή του θα δώσει πολλή ποιότητα, και το κυριότερο, πολλές λύσεις στα χέρια του Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

Το σημαντικότερο ατού του Μπιανκόνε είναι πως αποτελεί ένα αμυντικό πολυεργαλείο. Η κυριότερή του θέση είναι αυτή του δεξιού μπακ, ωστόσο έχει κληθεί να αγωνιστεί σε πολλαπλούς αγώνες στην καριέρα του τόσο στην άλλη πλευρά, όσο και στο κέντρο της άμυνας. Αυτό δίνει στον Ισπανό τεχνικό του Ολυμπιακού έναν δεύτερο πολυθεσίτη στα μπακ, αφού σε αμφότερα τα άκρα μπορεί να αγωνιστεί και ο Κίνι. Αν προστεθούν στο «μείγμα» αυτό και οι Ροντινέι, Ομάρ Ρίτσαρντς και Φρανσίσκο Ορτέγκα, γίνεται κατανοητό ότι οι Πειραιώτες αποκτούν πληρότητα στις θέσεις των μπακ που αποτέλεσαν τις περασμένες σεζόν μεγάλη πληγή.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x