sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ποιος είπε ότι ο Μόουζες Ράιτ δεν βάζει τρίποντα;

Ο Μόουζες Ράιτ έκρινε το ματς του Ολυμπιακού με τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι με ένα τρίποντο. Και… ναι, ο Αμερικανός ψηλός ξέρει να βάζει ΚΑΙ τρίποντα.

Ένα τρίποντο του Μόουζες Ράιτ 24,7’’ πριν το τέλος αποδείχτηκε καθοριστικό για να πάρει ο Ολυμπιακός τη νίκη στην Stark Arena απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα (86-89) και να εξασφαλίσει την απευθείας πρόκριση στα playoffs διατηρώντας παράλληλα και ελπίδες ακόμη και για πλεονέκτημα έδρας. Πολλοί μπορεί να παραξενεύτηκαν βλέποντας τον 25χρονο σέντερ να επιχειρεί και κυρίως να ευστοχεί πίσω από τα 6,75μ., ωστόσο το μακρινό σουτ δεν είναι κάτι… νέο στο ρεπερτόριο του «Μωυσή».



Στο κολέγιο Georgia Tech, όπου ενίοτε έπαιζε και στο «4», ο Ράιτ συνήθιζε να εκτελεί από μακριά. Στην τετραετία του εκεί είχε 26/113 (26%), αλλά η πρόοδός του χρόνο με το χρόνο ήταν εντυπωσιακή. Από τα 2/31 (6,5%) το 2017/18, ανέβηκε την επόμενη σεζόν στα 5/24 (20,8%), αμέσως μετά στα 7/29 (24,1%) και στην τελευταία του χρονιά στο NCAA, το 2020/21, είχε το αξιόλογο 12/29 (41,4%).

Στο ΝΒΑ, στις μόλις τέσσερις εμφανίσεις με Κλίπερς και Μάβερικς είχε μόνο ένα εκτελεσμένο (και άστοχο) τρίποντο, αλλά στην G League που πέρασε περισσότερο χρόνο, του’ δωσε και κατάλαβε. Εκεί ο Ράιτ είχε 32/81 (39,5%) σε 29 εμφανίσεις, δηλαδή εκτελούσε σχεδόν τρία τρίποντα ανά αγώνα έχοντας πολύ καλό ποσοστό.

Στα 55 παιχνίδια που έπαιξε στην Κίνα με δύο διαφορετικές ομάδες είδε τις επιδόσεις του να πέφτουν έχοντας 25/107 (23,3%) παρότι εκτελούσε σχεδόν δύο τρίποντα ανά αγώνα. Στα πέντε παιχνίδια που πρόλαβε να παίξει στην Τουρκία με τη Μερκεζεφέντι, πριν τον… ανακαλύψει ο Ολυμπιακός, είχε συνολικά 3/12 τρίποντα (25%).

Πλέον, με τους «ερυθρόλευκους» στα 20 παιχνίδια που έχει παίξει δεν έχει επιχειρήσει τρίποντο σε πρωτάθλημα (7 εμφανίσεις) και Κύπελλο (3 συμμετοχές), αλλά στα 10 ματς Ευρωλίγκας που έχει λάβει μέρος έχει, με το χθεσινό, 2/3 τρίποντα. Είχε αστοχήσει σε ένα κόντρα στη Βιλερμπάν, αλλά ευστόχησε σε ένα απέναντι στην Παρτιζάν, στις δύο προηγούμενες αγωνιστικές.

Είναι φανερό, λοιπόν, πως το χθεσινό τρίποντο του Μόουζες Ράιτ δεν… έτυχε. Είναι κάτι που υπάρχει στο ρεπερτόριό του και το οποίο δουλεύει από μικρή ηλικία, αλλά και κάτι που πλέον έχει την άδεια από τον Γιώργο Μπαρτζώκα να δοκιμάζει.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x