sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ολυμπιακός: Ζουλιάν Φουρνιέ… εμπιστευτικό

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Ζουλιάν Φουρνιέ, για να αναλάβει το πόστο του αθλητικού διευθυντή των πρωταθλητών της Super League. Το sport-fm.gr σκιαγραφεί τον 48χρονο Γάλλο.

Το θερμόμετρο βαράει «κόκκινο», αλλά οι μεταγραφικές εξελίξεις στον Ολυμπιακό δεν σταματούν. Πέρα όλων των υπολοίπων, οι «ερυθρόλευκοι», τρέχουν για να καλύψουν το κενό της φυγής του Φρανσουά Μοδέστο. Ένα από τα ονόματα που αποδεδειγμένα εξετάζονται, είναι ο Ζουλιάν Φουρνιέ.

Το βιογραφικό του 48χρονου μόνο τυχαίο δεν είναι. Από το 2005 έως το 2009, υπήρξε γενικός γραμματέας αλλά και πρόεδρος για ένα φεγγάρι, της Στρασμπούρ, αποτελώντας τον νεότερο σε αυτή τη θέση στην ιστορία του συλλόγου, σε ηλικία 35 ετών .

Επόμενο σταθμός η Νις, όπου αποτέλεσε τον «πρωτεργάτη», στις επιτυχίες του συλλόγου. Αρχικά, για το διάστημα 2011-2019, διετέλεσε χρέη CEO και έπειτα ήταν ο Διευθυντής ποδοσφαίρου.

Οι σπουδαιότερες μεταγραφές στην «εποχή» του και ο τρόπος προσέγγισης των παικτών


Κατά την παραμονή του, ο σύλλογος της Νίκαιας «γιγαντώθηκε», με τον ίδιο να εμπλέκεται σε ορισμένα, εκ των σπουδαιότερων μεταγραφικών deal. Τρανό παράδειγμα Κάσπερ Ντόλμπεργκ, που αποτελεί παίκτη με ρεκόρ μεταγραφής για την ομάδα ή των πασίγνωστων Λοΐκ Ρεμί, Άντι Ντελόρ και Σεντ Μαξιμέν, με τον τελευταίο να διαπρέπει στην Premier League.

Ολυμπιακός: Ζουλιάν Φουρνιέ… εμπιστευτικό

Ο ίδιος έχει αναφερθεί για τον τρόπο που του αρέσει να «πλησιάζει» ποδοσφαιριστές: «Βάζω φαντασία αλλά τελικά είναι πολύ απλό. Μου αρέσει να κινούμαι και να δείχνω προσωπικά το ενδιαφέρον του συλλόγου στους παίκτες, με συναντήσεις στο δικό τους περιβάλλον. Προσπαθώ να πηγαίνω στα σπίτια τους και αν δεν γίνεται αυτό σε κάποιο πριβέ δωμάτιο ξενοδοχείου. Όταν ψάχνω νεαρούς παίκτες προσπαθώ να βλέπω και τους γονείς. Πέρα από τον ατζέντη, θέλω να μιλάω και με τα μέλη της οικογένειας, γιατί με βοηθάει να καταλάβω σε τι περιβάλλον μεγάλωσαν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Τζάστιν Κλάιφερτ, στον οποίο δείξαμε το ενδιαφέρον μας πολύ νωρίς. Αρχικά η Νις δεν μίλησε πολύ μαζί του, παρότι είχε παίξει εναντίον μας. Προερχόταν από τρεις συλλόγους, με τους οποίους είχε αγωνιστεί στο Champions League και μάλλον έψαχνε κάτι καλό. Τον έφερα να δει το προπονητικό μας κέντρο στο περιθώριο ενός αγώνα της ομάδας μας, με τη Ρεμς. Του έδειξα τις εγκαταστάσεις και είχα μια συνομιλία μαζί του υπό άκρα μυστικότητα. Εκείνη τη στιγμή μάλιστα, δεν μπορούσα να του πω ποιον θα έχουμε προπονητή. Του είπα να με εμπιστευτεί, αφού θα έχουμε κάποιον κορυφαίο. Ύστερα ήρθε και δεύτερη φορά και… κλειδωθήκαμε στο γραφείο ένα πρωί μαζί με τον προπονητή Κριστόφ Γκαλτιέ και η κουβέντα αφορούσε τακτικές. Επίσης του εξηγήσαμε τι στόχο έχουμε ως σύλλογος στις διοργανώσεις που συμμετέχουμε, αλλά και για τον ίδιο τον παίκτη».

Οι πωλήσεις που γέμισαν με «ζεστό» χρήμα τα ταμεία της Νις


Όσον αφορά τις αποχωρήσεις παικτών από την ομάδα της Νίκαιας, σε άλλες «πολιτείες», εκεί θα συναντήσουμε μεγάλα ποσά που «καρπώθηκαν» τα ταμεία του συλλόγου. Μόνο από τους Μικαέλ Σερί, Αλασάν Πλεά, Νταλμπέρτ, Σεντ Μαξιμέν, Λοΐκ Ρεμί και Ναμπαλίς Μεντί, τα έσοδα ξεπερνούν τα 130 εκατομμύρια ευρώ. Μάλιστα, κατά την θητεία του Φουρνιέ στην γαλλική ομάδα, πολλοί ποδοσφαιριστές πραγματοποίησαν το όνειρο τους να αγωνιστούν στο αγγλικό πρωτάθλημα.

Φεύγει σαν «φίλος» από την Νίκαια και «βάζει» πλώρη για άλλες πολιτείες


Η αποχώρηση του από τη Νις, έγινε αποδεκτή κάτω από «βαρύ» κλίμα συγκίνησης. Οι διαφωνίες του με την ιεραρχία του συλλόγου και η σύγκρουση του με τον νέο προπονητή της Παρί Σεν Ζερμέν, Κριστόφ Γκαλτιέ, τον «οδήγησαν» στην απομάκρυνση, προκαλώντας την δυσαρέσκεια του προέδρου Ζαν Πιέρ Ριβιέρ.

Ο ίδιος δεν είχε διστάσει να ασκήσει δημόσια κριτική στον Γκαλτιέ. «Σε ελάχιστα παιχνίδια μέσα στη σεζόν είχαμε τον έλεγχο. Πετυχαίναμε γκολ με ατομικές προσπάθειες. Οι παίκτες μας έχουν ταλέντο, αλλά δεν είχαμε ένα δυνατό σύνολο. Η ομάδα θα μπορούσε να έχει πολύ καλύτερα αποτελέσματα», είχε πει δείχνοντας τη δυσφορία του για τον Γάλλο προπονητή.

Ολυμπιακός: Ζουλιέν Φουρνιέ… εμπιστευτικό

Ο ισχυρός άνδρας της Νις, είχε δηλώσει για την φυγή του Φουρνιέ: «Με τον Ζουλιάν περάσαμε έντεκα χρόνια μαζί. Υπάρχει μια φιλία και μια ειλικρίνεια μεταξύ μας. Θα μπορούσαμε να έχουμε διαφορετικά οράματα για τη στρατηγική αυτές τις τελευταίες δύο ή τρεις σεζόν. Το μέλλον του μπορεί να είναι αλλού, αλλά θα έχει πάντα την εκτίμηση , τη φιλία μου και τον σεβασμό μου».

Τι θα προσφέρει στον Ολυμπιακό, εφόσον οι δύο πλευρές συνεργαστούν


Ο «Γάλλος αλιευτής», Ζουλιαν Φουρνιέ, «κουβαλά» μαζί του, μία μεγάλη ατζέντα με γνωριμίες και διασυνδέσεις. Γνωρίζει καλύτερα από την παλάμη του την αγορά της Γαλλίας. Αν και του αρέσει να προσεγγίζει νέους και ανερχόμενους ποδοσφαιριστές, συχνά πηγαίνει σε λύσεις με έμπειρους παίκτες για να καλύψει τα κενά των ομάδων που έχει συνεργαστεί. Πέρα από υπεύθυνος μεταγραφών, μπορεί να προσφέρει και από άλλα πόστα, αφού στο παρελθόν έχει διατελέσει μέχρι και πρόεδρος συλλόγου. Αυτό που μένει είναι αν θα τελεσφορήσει η προσέγγιση και οι Πειραιώτες συνεχίσουν «γαλλικά».

Επιμέλεια: Ανδρέας Παπαγιαννόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x