Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

Ελλάδα με μάτι που γυαλίζει, «καθάρισε» το Μαυροβούνιο και έφυγε για ημιτελικά!

Με μία μυθική εμφάνιση και άμυνα που... τσάκιζε κόκκαλα, η Ελλάδα «βούλιαξε» το Μαυροβούνιο με σκορ 10-4 και προκρίθηκε για πρώτη φορά μετά από 17 χρόνια στα ημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων!

Μπορούμε πλέον να το... φωνάξουμε: Πάμε για μετάλλιο!

Με μία μυθική εμφάνιση και παραδίδοντας ακόμη ένα δωρεάν σεμινάριο για άμυνα, η Ελλάδα «βούλιαξε» το Μαυροβούνιο με σκορ 10-4 και προκρίθηκε για πρώτη φορά μετά από 17 χρόνια στα ημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων στο πόλο!

Εκεί, θα αντιμετωπίσει την Ουγγαρία την Παρασκευή (06/08, 09:30), μετά τη νίκη των Μαγυάρων με 15-11 επί της Κροατίας το μεσημέρι της Τετάρτης.

Μεγάλο παιχνίδι από τον Γενηδουνιά με 5 γκολ, ενώ ο Μάνος Ζερδεβάς κατέβασε και πάλι ρολά, σε ένα παιχνίδι, ωστόσο, όπου κανένα από τα παιδιά δεν υστέρησε! Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν δεχθήκαμε ούτε ένα γκολ με παίκτη λιγότερο!

Η Εθνική μας έχει τώρα... διπλή ευκαιρία να φέρει στην ελληνική ανδρική υδατοσφαίριση το πολυπόθητο Ολυμπιακό μετάλλιο, που τόσο αξίζει! Ήδη ισοφάρισε την καλύτερη επίδοση της σε Ολυμπιακούς Αγώνες (4η θέση στην Αθήνα το 2004), αλλά κοιτάει πιο ψηλά!

Το ματς

Οι δύο ομάδες ήταν σφιγμένες στο ξεκίνημα, δίνοντας μεγάλη βάση στην άμυνα. Στα νοκ άουτ, άλλωστε, η άμυνα δίνει προκρίσεις. Στα μισά περίπου του 1ου οκταλέπτου και ενώ Ελλάδα και Μαυροβούνιο δεν μπορούσαν να περάσουν την μπάλα στα δύο μέτρα, με μια τρομερή λόμπα ο Ντίνος Γενηδουνιάς άνοιξε το σκορ. Το 1-0 ήταν και το αποτέλεσμα της περιόδου, αφού οι ομάδες είχαν και από 0/2 χαμένες επιθέσεις με παίκτη παραπάνω.



Ο Μπργκούλιαν με την έναρξη του 2ου οκταλέπτου αιφνιδίασε και ισοφάρισε, αλλά στην αμέσως επόμενη επίθεση ο αρχηγός της ελληνικής ομάδας, Γιάννης Φουντούλης, έκανε το 2-1, με την μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι και στο πρόσωπο του Κάντιντς πριν καταλήξει στα δίχτυα. Την ίδια στιγμή, η άμυνά μας συνέχιζε να είναι από... γρανίτη, για να έρθει ο Γκιουβέτσης και σε παίκτη παραπάνω να «γράψει» το 3-1!

Από εκεί και πέρα το πράγμα... ξέφυγε! Με μάτι που γυάλιζε, η Ελλάδα στο 3ο οκτάλεπτο έκανε το 4-1 με πέναλτι του Γενηδουνιά, ο ίδιος με ένα τρομερό σουτ πέτυχε το 5-1, ενώ εκμεταλλεύτηκε και το πέναλτι που κέρδισε ο Παπαναστασίου με μία απίθανη ενέργεια (ανάμεσα σε δύο αντιπάλους του), «γράφοντας» το 6-1.



Το 4ο οκτάλεπτο ξεκίνησε με τον Βλάχο να τραβάει τα μαλλιά του μετά τα γκολ των Ίβοβιτς και Τσούτσκοβιτς για τη μείωση του σκορ σε 6-3, γρήγορα, ωστόσο, συνήλθαμε, συγκεντρωθήκαμε ξανά και οι Παπαναστασίου με γκολ στον παραπάνω και Αργυρόπουλος με απίθανο τέρμα από τα δύο μέτρα τελείωσαν την ιστορία και την πρόκριση, κάνοντας το 8-3. Γενηδουνιάς και Καπότσης έβαλαν στο τέλος τα κερασάκια στην τούρτα και... ραντεβού, πλέον, την Παρασκευή για μια θέση στον τελικό της Κυριακής!



Τα highlights του αγώνα:



Τα οκτάλεπτα: 1-0, 2-1, 3-1, 4-2.

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 5, Σκουμπάκης, Καπότσης 1, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου 1, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 1, Μουρίκης, Κολόμβος, Γκιουβέτσης 1, Βλαχόπουλος.

Μαυροβούνιο (Βλάντιμιρ Γκοΐκοβιτς): Κάντιτς, Μπργκούλιαν 1, Πέρκοβιτς, Πέτκοβιτς, Τσούσκοβιτς 1, Πόπαντιτς, Βίντοβιτς, Ουκρόπινα, Ίβοβιτς 2, Σπάιτς, Μάτκοβιτς, Μπανίσεβιτς.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x