Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

Αποσύρθηκαν από την εθνική Ισπανίας Πάου και Μαρκ Γκασόλ

Την απόφαση να βάλουν τίτλους τέλους στην σπουδαία πορεία τους με την Ισπανία, έλαβαν τα αδέλφια, Πάου και Μαρκ Γκασόλ, μετά και τον αποκλεισμό από τις ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τίτλους τέλους για τον σπουδαίους Πάου και Μαρκ Γκασόλ στην εθνική ομάδα της Ισπανίας!

Λίγα λεπτά μετά την ήττα της «φούρια ρόχα» από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής με 95-81, τα δύο αδέλφια έκαναν γνωστή την απόφασή τους, με τον 41χρονο εμβληματικός σέντερ, Πάου, να ανακοινώνει πρώτος πως αποχωρεί από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του έπειτα από 20 χρόνια πορείας με το εθνόσημο στο στήθος.

Σε αυτή τη μεγάλη σταδιοδρομία του με την εθνική, ο Γκασόλ κατέκτησε τα πάντα! Ένα Mundobasket το 2006 στην Ιαπωνία κόντρα στην Εθνική μας ομάδα, τρία Ευρωμπάσκετ (2009, 2011, 2015), αλλά και δύο ασημένια (2003, 2007) και ισάριθμα χάλκινα (2001, 2017) στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Τέλος, αναδείχθηκε δύο φορές ασημένιος Ολυμπιονίκης και μία χάλκινος στις τρεις προηγούμενες Ολυμπιάδες που συμμετείχε.

Μάλιστα, ο ίδιος μετά το τέλος του αγώνα εμφανώς συγκινημένος τόνισε πως:

«Νιώθω πολύ τυχερός για όσα έχω ζήσει με την εθνική ομάδα της Ισπανίας. Είναι κρίμα να τελειώνει έτσι, όχι με βάση τη σημερινή εικόνα, αλλά με βάση τη συνολική πορεία τα τελευταία 20 χρόνια».


Από την άλλη, ο Μαρκ Γκασόλ λίγη ώρα μετά την απόφαση του μεγάλου του αδελφού ανακοίνωσε και αυτός πως θα αποχωρήσει από την εθνική Ισπανίας, όμως θα συνεχίσει να αγωνίζεται στο ΝΒΑ και τους Λος Άντζελες Λέικερς.

Δύο χρυσά σε Mundobasket (2006, 2019), δύο ασημένια σε Ολυμπιακούς Αγώνες (2008, 2012) και ακόμα πέντε μετάλλια σε Ευρωμπάσκετ (2 χρυσά, 1 ασημένιο, 2 χάλκινα) κοσμούν το πλούσιο παλμαρέ του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x