Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

Τι και αν έχασαν;

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησαν Θάλεια Κουτρουμανίδου και Μαρία Τσιαρτσιάνη κόντρα στις Σούε/Ζανγκ Σι, μια εκ των κορυφαίων ομάδων του μπιτς βόλεϊ. Το ελληνικό δίδυμο γνώρισε την ήττα με 2-1 σετ από τις Κινέζες, όμως έδειξε ότι μπορεί να κοντράρει, οποιονδήποτε μεγάλο αντίπαλο και άφησε υποσχέσεις για τη συνέχεια. Την ερχόμεμη Τρίτη (06:00, ET1) οι Κουτρουμανίδου/Τσιαρτσιάνη θα αντιμετωπίσουν τις Αυγουστίδη/Νελ και οι Γκόλερ/Λούντβιγκ τις Κινέζες, Σούε/Ζανγκ Σι στις 14:00. Νωρίτερα, έχασαν με 2-0 σετ από τις Σβάιγκερ/Σβάιγκερ.

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησαν Θάλεια Κουτρουμανίδου και Μαρία Τσιαρτσιάνη κόντρα στις Σούε/Ζανγκ Σι, μια εκ των κορυφαίων ομάδων του μπιτς βόλεϊ. Το ελληνικό δίδυμο γνώρισε την ήττα με 2-1 σετ από τις Κινέζες, όμως έδειξε ότι μπορεί να κοντράρει, οποιονδήποτε μεγάλο αντίπαλο και άφησε υποσχέσεις για τη συνέχεια. Την ερχόμεμη Τρίτη (06:00, ET1) οι Κουτρουμανίδου/Τσιαρτσιάνη θα αντιμετωπίσουν τις Αυγουστίδη/Νελ και οι Γκόλερ/Λούντβιγκ τις Κινέζες, Σούε/Ζανγκ Σι στις 14:00. Νωρίτερα, Βάσω Καραντάσιου και Βίκυ Αρβανίτη έχασαν με 2-0 σετ από τις Σβάιγκερ/Σβάιγκερ.

Το ματς

Εντυπωσιακά ξεκίνησαν Θάλεια Κουτρουμανίδου και Μαρία Τσιαρτσιάνη το ματς. Με εξαιρετικό σέρβις και αποτελεσματική υποδοχή, προηγήθηκαν 8-2, προκαλώντας ενθουσιασμό σε 100 Έλληνες φιλάθλους που βρέθηκαν στις εξέδρες και παγωμάρα στους Κινέζους που κατέκλυσαν το γήπεδο του μπιτς βόλεϊ. Ωστόσο, απέναντι στο ελληνικό δίδυμο βρισκόταν μια εκ των κορυφαίων ομάδων της άμμου.

Οι Σούε/Ζανγκ Σι με διαδοχικούς άσους πλησίασαν αρχικά σε 6-8 και εν συνεχεία ισοφάρισαν σε 9-9. Θάλεια και Μαρία ανέκτησαν το προβάδισμα με 12-10, όμως, οι Κινέζες με καλές επιθέσεις πέρασαν μπροστά 15-14, ενώ κατέκτησαν και το σετ με 21-18. Τα κορίτσια του Μανώλη Ρουμελιώτη δεν πτοήθηκαν, μπαίνοντας πιο δυνατά και στο δεύτερο σετ. Προηγήθηκαν με 2-0 και 5-2, αλλά οι Σούε/Ζανγκ Σι προσπέρασαν με 10-9. Προς στιγμήν, Κουτρουμανίδου και Τσιαρτσιάνη προηγήθηκαν ξανά με 14-13, όμως γρήγορα η ομάδα της Κίνας ανέκτησε το προβάδισμα, παίρνοντας διαφορά 4 πόντων (18-14).

Οι Ελληνίδες αθλήτριες δεν τα παράτησαν και με συνεχόμενους πόντους μείωσαν σε 18-17, αναγκάζοντας τις Κινέζες σε τάιμ άουτ. Συνέχισαν να εντυπωσιάζουν, ισοφαρίζοντας αρχικά σε 19-19 και κατακτώντας εν συνεχεία το σετ με καρφί της Τσιαρτσιάνη, 21-19. Στο τάι μπρέικ Θάλεια και Μαρία πάλεψαν μέχρι το τέλος και με όπλο το μπλοκ και την υποδοχή έκαναν δύσκολη την ζωή των αντιπάλων τους, όμως έχασαν στις λεπτομέρειες το σετ 15-12.

Νίκη για Γκόλερ/Λούντβιγκ

Στο άλλο ματς του ομίλου οι Γερμανίδες Γκόλερ/Λούντβιγκ επικράτησαν με σχετική άνεση 2-0 σετ (21-12, 21-14) των Αυγουστίδη/Νελ (Νότια Αφρική), κάνοντας αποφασιστικό βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση. Την ερχόμεμη Τρίτη (06:00, ET1) οι Κουτρουμανίδου/Τσιαρτσιάνη θα αντιμετωπίσουν τις Αυγουστίδη/Νελ και οι Γκόλερ/Λούντβιγκ τις Κινέζες, Σούε/Ζανγκ Σι στις 14:00.

4ος Όμιλος

Βαθμολογία:

1. Γκόλερ/Λούντβιγκ (Γερμανία) 2 (2-0)
2. Σούε/Ζανγκ Σι (Κίνα) 1 (2-1)
3. Θάλεια Κουτρουμανίδου/Μαρία Τσιαρτσιάνη (Ελλάδα) 1 (1-2)
4. Αυγουστίδη/Νελ (Νότια Αφρική) 1 (0-2)

Επόμενη αγωνιστική (Τρίτη, 12/8)

06:00 (ET1) Θάλεια Κουτρουμανίδου/Μαρία Τσιαρτσιάνη (Ελλάδα)- Αυγουστίδη/Νελ (Νότια Αφρική)
14:00 Γκόλερ/Λούντβιγκ (Γερμανία)- Σούε/Ζανγκ Σι (Κίνα)

Αλέξανδρος Κουλούρης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x