Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

«Ξεμάλλιασμα» στις πισίνες του Ρίο

Κόντρα ξέσπασε μεταξύ των δύο φαβορί στα 100 μ. πρόσθιο γυναικών, με την Αμερικανίδα Κινγκ να αφήνει αιχμές σχετικά με το ντόπινγκ για την Ρωσίδα Εφίμοβα.

Η Αμερικανίδα Λίλι Κίνγκ έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στην αντίπαλό της στα 100 μ. πρόσθιου γυναικών, Γιούλια Εφίμοβα, αμέσως μετά τη λήξη της ημιτελικής σειράς.

Η Ρωσίδα, εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο Ρίο το Σάββατο, κερδίζοντας την υπόθεση στην οποία είχε κατηγορηθεί για τη χρήση ντόπινγκ. Αμέσως μετά την επικράτησή της στην ημιτελική σειρά, έδειξε με το δάχτυλό της το Νο 1, θέλοντας να δείξει πως είναι φαβορί για τον τελικό. Η Κινγκ, η οποία παρακολούθησε την προσπάθειά της στην τηλεόραση, έδωσε τη δική της απάντηση.

Η Αμερικανίδα κέρδισε στη δική της σειρά με καλύτερο χρόνο από αυτόν της Εφίμοβα και όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για την κίνηση της συναθλήτριάς της, η 19χρονη απάντησε χαρακτηριστικά: «Δείχνεις με το δάχτυλο σου ότι είσαι Νο 1, αλλά έχεις πιαστεί να κάνεις χρήση ντόπινγκ… Δεν το επικροτώ».

Η 24χρονη Ρωσίδα, η οποία κατέχει τον τίτλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας, είχε τιμωρηθεί από τη ΔΟΕ για παράβαση του κώδικα ντόπινγκ . Άσκησε όμως έφεση στο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο, υποστηρίζοντας πως είχε εκτίσει ήδη την ποινή της και κατάφερε την ύστατη ώρα να εξασφαλίσει την συμμετοχή της στους αγώνες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x