Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

Θρήνος για τον Χέντσε, έχασε τη μάχη

Ο Γερμανός προπονητής κανόε σλάλομ και αργυρός ολυμπιονίκης στην Αθήνα, Στέφαν Χέντσε, υπέκυψε στα τραύματά του μετά το τροχαίο που είχε υποστεί στο Ρίο την περασμένη εβδομάδα.

Στο πένθος βυθίστηκε η γερμανική αποστολή και σύσσωμη η οικογένεια του αθλητισμού στο Ρίο. Ο Στέφαν Χέντσε υπέκυψε στα τραύματά του και έφυγε από τη ζωή.

Ο 35χρονος Γερμανός, ήταν προπονητής στο κανόε σλάλομ, ενώ το 2004 είχε κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο στην Αθήνα. Την περασμένη εβδομάδα είχε τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι σε τροχαίο, καθώς επέβαινε σε ταξί που είχε ατύχημα.

Η γερμανική ολυμπιακή επιτροπή και η ΔΟΕ εξέφρασαν τη θλίψη τους για το θάνατό του.

«Οι λέξεις δεν μπορούν καν να πλησιάσουν στην περιγραφή των συναισθημάτων μας. Απόψε περνά σε δεύτερη μοίρα ο αθλητισμός, για τον οποίο βρισκόμαστε εδώ» αναφέρει η ανακοίνωση της γερμανικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

«Η ΔΟΕ πενθεί την απώλεια ενός αληθινού Ολυμπιονίκη. Οι σκέψεις μας βρίσκονται στην οικογένεια του Στέφαν Χέντσε, τους φίλους του, τη γερμανική ομάδα. Θα τιμήσουμε αύριο τη μνήμη του, καθώς σε όλες τις εγκαταστάσεις οι γερμανικές σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες» είπε ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, ο οποίος έως το 2013 ήταν επικεφαλής της Γερμανικής επιτροπής.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x