Οργισμένη γραπτή δήλωση έδωσε στη δημοσιότητα ο Χρήστος Αφρουδάκης, με την οποία καταφέρθηκε εναντίον του Σάκη Κεχαγιά, ενώ αφήνει αιχμές και για την διοίκηση της ΚΟΕ. Αφορμή για το «ξέσπασμά» του στάθηκε το «κόψιμό» του απ’ τις κλήσεις της πρεμιέρας του World League.

Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας αφήνει αιχμές για μη αξιοκρατικές κλήσεις στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, κατηγορεί τους υπεύθυνους για ασέβεια, ενώ δήλωσε πως δεν θα είναι διαθέσιμος για την Εθνική, όσο παραμένει στον πάγκο ο Σάκης Κεχαγιάς.

Αναλυτικά:

«Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του εκάστοτε προπονητή να επιλέγει όποιους παίκτες κρίνει εκείνος κατάλληλους και ικανούς να στελεχώνουν την ομάδα του με σκοπό το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Είναι όμως επιεικώς απαράδεκτο, ανήθικο, άνανδρο και αντιεπαγγελματικό παίκτης που υπηρετεί τις Εθνικές ομάδες νέων-ανδρών από 15 χρονών και την Εθνική ομάδα ανδρών από 17 χρονών(2001),όντας μάλιστα αρχηγός της τα τελευταία 4 χρόνια, εξαιρουμένων των Ολυμπιακών αγώνων του 2012,να ενημερώνεται από τρίτους αντί του προπονητή του ή έστω του αρμόδιου εφόρου για την μη κλήση του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Το γεγονός αυτό αποτελεί μια τρανταχτή περίπτωση μη στοιχειώδους σεβασμού προς το πρόσωπο μου,προς τους συναθλητές μου και προφανώς προς τους κόπους και τις θυσίες που έχουμε κάνει όλοι εμείς οι ΑΘΛΗΤΕΣ όλα αυτά τα χρόνια για να κρατήσουμε την Ελληνική υδατοσφαίριση και κατ’ επέκταση την Εθνική ομάδα σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο.

Προσωπικά δεν θα περίμενα μία διαφορετική αντιμετώπιση και τον απαιτούμενο στοιχειώδη σεβασμό από έναν προπονητή όπου ανέλαβε τα ηνία της Εθνικής ομάδας, την ύψιστη τιμή για έναν προπονητή δηλαδή, με μη αξιοκρατικό τρόπο και χωρίς να πληρεί καμία προϋπόθεση για την θέση αυτή ούτε ως πρώην παίκτης με διάρκεια και μεγάλη καριέρα αλλά ούτε και ως προπονητής με «ηχηρό» βιογραφικό.

Ευελπιστώ οι αποφάσεις του προπονητή να είναι αξιοκρατικές και μη χειραγωγημένες από εμπαθείς ανωτέρους του και να μην λειτουργεί ως φερέφωνο, κάποιων που διοικούν το άθλημα μας, εδώ και 30 χρόνια, με ότι αυτό συνεπάγεται, ο νοών νοείτο!
Σε αυτό το σημείο και ο πιο καλόπιστος φίλαθλος του αθλήματος δεν νομίζω να πιστεύει ότι οι λόγοι που δεν κλήθηκα στην Εθνική ομάδα είναι καθαρά αγωνιστικοί.

Για όλα τα παραπάνω και θέλοντας να παραμείνω πιστός στις αρχές,στις αξίες και στο ήθος που μου δίδαξε η οικογένεια μου,δεν επιθυμώ να επιστρέψω στην Εθνική ομάδα όσο βρίσκεται στον πάγκος της ο συγκεκριμένος προπονητής.

Ο καθένας από εμάς είναι υπεύθυνος και θα κριθεί για τις επιλογές και τις πράξεις του στο άμεσο μέλλον»!

Με σεβασμό,
Χρήστος Αφρουδάκης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του ΣΠΟΡ FM στο youtube