F1

Όταν η Βασίλισσα Ελισάβετ «δίδαξε» τρόπους τον Λούις Χάμιλτον

Ο σταρ της F1 είχε βρεθεί προσκεκλημένος της Βασίλισσας το 2009, όμως τα πράγματα δεν πήγαν στην αρχή όπως τα περίμενε.

Ένα φοβερό περιστατικό από το 2009 αφηγήθηκε ο Λούις Χάμιλτον στον δημοσιογράφο του BBC Γκράχαμ Νόρτον. Ο πιλότος της Mercedes ήταν ένας από τους οκτώ προσκεκλημένους της Βασίλισσας Ελισάβετ σε γεύμα, έναν χρόνο αφότου είχε τιμηθεί ως μέλος του τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας (ΜΒΕ).

Ο Χάμιλτον μάλιστα είχε επιλεγεί από τη Βασίλισσα να καθίσει δίπλα της, ως η πιο ενδιαφέρουσα ανδρική παρουσία από τους καλεσμένους. Αντίστοιχα, ο Πρίγκιπας Φίλιπ θα καθόταν δίπλα στον σημαντικότερο θηλυκό επισκέπτη.

Ο Άγγλος πιλότος ήταν ιδιαίτερα ενθουσιασμένος που βρισκόταν στο παλάτι του Μπάκινγκχαμ και είχε τοποθετηθεί δίπλα στη Βασίλισσα. Έτσι, όταν κάθισαν στο τραπέζι άρχισε να της μιλάει. Όμως κάτι έδειχνε να μην πηγαίνει καλά. Όπως αποκαλύφθηκε, ο Χάμιλτον δεν είχε τηρήσει το πρωτόκολλο.

‘Ετσι, η Ελισάβετ του έκανε παρατήρηση: «Έδειξε αριστερά μου και μου είπε να μιλήσω πρώτα από εκείνη την πλευρά και εκείνη θα μίλαγε προς τα δεξιά της. Στη συνέχεια θα επέστρεφε και σε μένα».

Οι κανόνες εθιμοτυπίας στις συναντήσεις της Βασίλισσας είναι ιδιαίτερα αυστηροί. «Σε όλη τη διάρκεια του πρώτου και του δεύτερου σερβιρίσματος, η Βασίλισσα μιλάει στο πρόσωπο που βρίσκεται στα δεξιά της. Ενώ τρώγεται η πουτίγκα και τα τυριά, γυρίζει αυτόματα και συνομιλεί με τον καλεσμένο στα αριστερά της».

Αυτή η μη τήρηση του πρωτοκόλλου ευτυχώς ξεπεράστηκε γρήγορα και η συνέχεια της τιμητικής βραδιάς ήταν ιδανική για τον πιλότο: «Μιλήσαμε για το πώς ξοδεύει τα Σαββατοκύριακα, για τα σπίτια και για τη μουσική που ακούει. Είναι μια πολύ γλυκιά γυναίκα».

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Μαούτσος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x