sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Η πολύπλευρη σημασία της απόκτησης του Λημνιού από τον Παναθηναϊκό για ένα επιτυχημένο comeback!

Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του Δημήτρη Λημνιού για τα επόμενα 3,5 χρόνια, συνεχίζοντας να ενισχύει το ελληνικό στοιχείο με το οποίο στο παρελθόν μεσουράνησε. Το sport-fm.gr αναλύει.

Την πρώτη του χειμερινή προσθήκη επισημοποίησε ο Παναθηναϊκός, καθώς έκανε γνωστή την απόκτηση του Δημήτρη Λημνιού. Ο 25χρονος Έλληνας εξτρέμ θα φοράει την πράσινη φανέλα για τα επόμενα 3,5 χρόνια, ενισχύοντας το ελληνικό στοιχείο, αλλά και την ποιότητα του ρόστερ του «τριφυλλιού».

O ταλαντούχος ακραίος επιθετικός επαναπατρίζεται για να φορέσει τη φανέλα τέταρτης διαφορετικής ελληνικής ομάδας, μετά από εκείνες της Νίκης Βόλου, του Ατρομήτου και του ΠΑΟΚ, έχοντας πάρει και την κατάλληλη ποδοσφαιρική παιδεία, σε Γερμανία και Ολλανδία αγωνιζόμενος για την Κολωνία και την Τβέντε αντίστοιχα.

Το sport-fm.gr αναλύει τη μεταγραφή του Δημήτρη Λημνιού στον Παναθηναϊκό, που σίγουρα μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο σε βάθος χρόνου, όχι μόνο για το φετινό πρωτάθλημα, όσο και για το «χτίσιμο» μιας ελληνικής ομάδας, η οποία μπορεί να ξεχωρίσει τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων.


Η επιθετική γραμμή ενισχύεται ακόμη περισσότερο


Eίναι ξεκάθαρο ότι οι εξελίξεις στον Παναθηναϊκό, από τις 26 Δεκεμβρίου του 2023 ήταν ραγδαίες και εκτυλίχθηκαν πολύ γρήγορα. Οι «πράσινοι» προχώρησαν σε αλλαγή της τεχνικής τους ηγεσίας, αφού ο στόχος είναι ένας και αδιαπραγμάτευτος για τον οργανισμό: Η κατάκτηση του πρωταθλήματος, για το οποίο ολόκληρος ο σύλλογος «διψά».

Ήδη οι βάσεις είχαν μπει με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς τα τελευταία δυόμισι χρόνια, καθώς ο Σέρβος τεχνικός δημιούργησε ένα σύνολο, το οποίο κατέκτησε το Κύπελλο το 2022, έφτασε μια ανάσα από το πρωτάθλημα το 2023, επέστρεψε σε ευρωπαϊκούς ομίλους και μπήκε δειλά-δειλά σε μια κανονικότητα.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον Λημνιό, για να πάμε στο προκείμενο, η απόκτηση του 25χρονου εξτρέμ έρχεται να «κουμπώσει» σε μια επιθετική γραμμή, η οποία έχει ποιότητα και αυτό έχει μετουσιωθεί στη φετινή Stoiximan Super League, καθώς ο Παναθηναϊκός έχει την καλύτερη επίθεση με 41 γκολ ενεργητικό σε 15 αγωνιστικές. Για αυτόν τον λόγο η προσθήκη ενός νέου μεν, έμπειρου δε γηγενούς επιθετικού, προσδίδει στο ρόστερ και ποιότητα και… ποσότητα!

Μεγάλο συν για τον Παναθηναϊκό είναι ότι κάνει δικό του έναν ποδοσφαιριστή, που σε ένα «άγουρο» στάδιο καριέρας, ξενιτεύτηκε και πήρε ποδοσφαιρική παιδεία, από την Ολλανδία και τη Γερμανία. Από δύο χώρες, δηλαδή, όπου η φυσική κατάσταση και η πειθαρχία κυριαρχούν.

Ανακεφαλαιώνοντας ο Παναθηναϊκός, έχει πλέον να «καυχιέται» για τους επιθετικούς του. Με εξτρέμ όπως οι Παλάσιος, Βέρμπιτς, Αϊτόρ, Μαντσίνι, αλλά και τους Μπερνάρ, Τζούριτσιτς, να είναι ικανοί να αγωνιστούν στα «φτερά», ο Λημνιός θα αποκτήσει μεγαλύτερο κίνητρο, τόσο για να ξεχωρίσει στο ρόστερ και να γίνει βασική επιλογή του Τερίμ όσο και για να θέσει σοβαρή υποψηφιότητα για το Euro 2024, σε περίπτωση που η Εθνική προκριθεί από τα playoffs του Nations League. Άλλωστε και ο ίδιος ο παίκτης, έχει ανάγκη να κάνει ένα δυναμικό comeback μετά τον τραυματισμό του.

Ο ελληνικός κορμός ενισχύεται με τον σωστό τρόπο


Με την απόκτηση του Δημήτρη Λημνιού, ο Παναθηναϊκός επιβεβαιώνει ότι θέλει να τονώσει το ελληνικό στοιχείο στο ρόστερ του. Ήδη οι «πράσινοι» έχουν επενδύσει με τον σωστό τρόπο σε ποδοσφαιριστές που, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο «τριφύλλι» και την Εθνική.

Τρανταχτό παράδειγμα, ο Φώτης Ιωαννίδης. Ο κορυφαίος Έλληνας ποδοσφαιριστής έχει εξελιχθεί πολύ γρήγορα και με εντυπωσιακό τρόπο και είναι το «Μήλον της Έριδος» για ομάδες του εξωτερικού. Φυσικά, δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε και τον Γιώργο Βαγιαννίδη. Ο νεαρός δεξιός μπακ έχει τα χαρακτηριστικά που χρειάζεται ένας προπονητής για να αναπτύξει παίκτες και να τους περάσει στο επόμενο επίπεδο. Γέννημα θρέμμα του Παναθηναϊκού, εργατικός, ικανός με την μπάλα και φιλότιμος σε κάθε ματς, ο Βαγιαννίδης θα μπορεί να γίνει το… alter ego, του Λημνιού στη δεξιά πτέρυγα.

Στην εξίσωση θα μπει από τη νέα σεζόν και ο Γιώργος Νίκας. Ο 24χρονος μέσος ήταν η τελευταία προσθήκη του περασμένου καλοκαιριού, υπέγραψε συμβόλαιο ως το 2027 και παρέμεινε ως δανεικός στον Λεβαδειακό, προκειμένου να πάρει παιχνίδια στα πόδια του και να έρθει έτοιμος στο Κορωπί, ώστε να προσφέρει τις υπηρεσίες του.

Μιλάμε, λοιπόν, για τέσσερις ποδοσφαιριστές, οι οποίοι είναι ταλαντούχοι, δουλεύουν αρκετά και σε συνδυασμό με την καθοδήγηση του Φατίχ Τερίμ, μπορούν να βοηθήσουν τα μέγιστα την ομάδα στο έμμεσο και άμεσο μέλλον.


Η ιστορία «γράφτηκε» από Έλληνες


Διαχρονικά ο Παναθηναϊκός είχε την ευλογία να παράγει και να εξελίσσει ποδοσφαιριστές, που στελέχωναν τη βασική ομάδα, αλλά και την Εθνική. Από την Παιανία μέχρι και το Κορωπί, ο σύλλογος πίστευε και εξακολουθεί να πιστεύει στους Έλληνες παίκτες, οι οποίοι είτε πωλήθηκαν νωρίς, είτε ωρίμασαν ποδοσφαιρικά στον Παναθηναϊκό και άνοιξαν τα «φτερά» τους για το εξωτερικό.

Από τις αρχές του 1990 το «τριφύλλι» δούλεψε υπομονετικά και παρουσίασε στον κόσμο μια ομάδα, που αποτέλεσε τον «κορμό» του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, το οποίο έφτασε το 2004 στο έπος της Πορτογαλίας με την κατάκτηση του Euro.

Mάλιστα, αν ανατρέξει κανείς στις ένδοξες στιγμές του συλλόγου, θα διαπιστώσει ότι και οι μεγάλες ευρωπαϊκές πορείες διεγράφησαν με Έλληνες ποδοσφαιριστές, όπως ο Γιώργος Καραγκούνης, ο Αντώνης Νικοπολίδης, ο Τάκης Φύσσας, ο Γιούρκας Σεϊταρίδης κα ο Άγγελος Μπασινάς ή και ακόμη πιο παλιά, η «φουρνιά», που έφερε τον Παναθηναϊκό στα ημιτελικά του Champions League.

Aυτή ακριβώς η φιλοσοφία αρχίζει να φουντώνει ξανά στον σύλλογο με την απόκτηση Λημνιού, την ύπαρξη των τριών προαναφερθέντων, αλλά και εκείνων που… έρχονται!


Τα στοιχεία που θα δώσει ο Λημνιός


Ας επικεντρωθούμε, όμως και σε αυτή καθαυτή τη μεταγραφή. Ο Δημήτρης Λημνιός είναι ένας ποδοσφαιριστής που διαθέτει χαρακτηριστικά παρόμοια με του Σεμπάστιαν Παλάσιος. Διεισδυτικός, ταχύς και αρκετά… θρασύς, ο 25χρονος εξτρέμ μπορεί να ταλαιπωρήσει την αντίπαλη άμυνα.

Στο σκοράρισμα σίγουρα μπορεί να βοηθήσει, ενώ και στο ρόστερ μπορεί να βρει θέση είτε ως βασικός είτε ως μια λύση που μπορεί να ξεκλειδώσει την ομάδα σε δύσκολες συνθήκες.

Σε 251 επίσημα ματς καριέρας, ο Λημνιός έχει αποδείξει ότι μπορεί να σταθεί σε υψηλό επίπεδο. Στον Ατρόμητο ξεχώρισε από την αρχή, «αναγκάζοντας» τον ΠΑΟΚ να επενδύσει επάνω του βγάζοντας από τα ταμεία σχεδόν ενάμιση εκατ. ευρώ. Η καριέρα στον «δικέφαλο του βορρά» μόνο αμελητέα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, αφού εκεί ο διεθνής ποδοσφαιριστής σε μια γεμάτη τριετία, σκόραρε 10 φορές σε 112 ματς και μοίρασε 14 ασίστ, βοηθώντας την ομάδα της Θεσσαλονίκης να πανηγυρίσει την κατάκτηση ενός πρωταθλήματος και δύο Κυπέλλων.

Η μεταγραφή του στην Κολωνία δεν είχε την κατάληξη, που επιθυμούσε ο ίδιος και ο σύλλογος, ωστόσο ο δανεισμός του στην Τβέντε τον κράτησε ενεργό, αφού σε 36 ματς βρήκε οκτώ φορές δίχτυα και μοίρασε δυο ασίστ.



Καταλαβαίνει, λοιπόν, κανείς, ότι ο Δημήτρης Λημνιός είναι μια προσθήκη σημαντική για τον Παναθηναϊκό, αλλά και για τον ίδιο ποδοσφαιριστή, με τις δυο πλευρές να είναι έτοιμες να βάλουν «υποθήκη» την επιτυχία τους στον βωμό της κατάκτησης του πρωταθλήματος, αλλά και του «φωτεινού» μέλλοντος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x