sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Παναθηναϊκός: H χρονιά που πέρασε μέσα από 12 «κλικς»

Το 2022 αποτελεί παρελθόν και το sport-fm.gr διάλεξε 12 χαρακτηριστικές φωτογραφίες, μια για κάθε μήνα του περασμένου έτους, από τα... πεπραγμένα του Παναθηναϊκού.

Εδώ και λίγες ώρες διανύουμε την πρώτη ημέρα του 2023, με τον Παναθηναϊκό να μπαίνει στη νέα χρονιά ως πρωτοπόρος της Super League 1 και με στόχο να μείνει στην κορυφή μέχρι τέλους!

Το sport-fm.gr κάνει… αναδρομή στον χρόνο και «θυμάται» όλα όσα πέρασαν μέσα στο 2022 οι «πράσινοι» προκειμένου να φτάσουν σε αυτή την θέση αλλά και στην κατάκτηση του Κυπέλλου, την έτερη σημαντική τους επιτυχία…

Ιανουάριος


Ο Παναθηναϊκός ξεκινάει το 2022 με νίκη επί του Άρη, με 2-0 στο «Απόστολος Νικολαΐδης», χάρη σε γκολ των Σεμπάστιαν Παλάσιος και Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα. Με τους δύο Λατίνους να έχουν «εμπλοκή» σε αμφότερα τα «πράσινα» τέρματα και να το πανηγυρίζουν… δεόντως.



Φεβρουάριος


Μια σημαντική στιγμή για τον Δημήτρη Κουρμπέλη και κατ’ επέκταση τον Παναθηναϊκό καταγράφεται στο ματς Κυπέλλου κόντρα στην Αναγέννηση Καρδίτσας. Εκεί όπου ο αρχηγός του «τριφυλλιού» επιστρέφει σε επίσημο αγώνα μετά από σχεδόν 14 μήνες απουσίας!

Παναθηναϊκός: H χρονιά που πέρασε μέσα από 12 «κλικς»

Μάρτιος

Αν και αποδεκατισμένος ο Παναθηναϊκός έχει ψυχή, πλάνο και μένει όρθιος απέναντι στον Άρη. Παρότι κατεβαίνει χωρίς 11 ποδοσφαιριστές, με δύο τερματοφύλακες και παίκτες από την δεύτερη ομάδα, το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς παίρνει το 0-0 και αρχίζει να βγάζει χαρακτήρα… αήττητου.



Απρίλιος

Στα τελειώματα του μήνα, ο Παναθηναϊκός καταφέρνει να επιστρέψει στη διεκδίκηση του πρώτου του τίτλου μετά από οκτώ χρόνια… Οι Πράσινοι κάνουν το χρέος τους και… τελειώνουν τη δουλειά που άρχισαν πριν από μια εβδομάδα στη Λεωφόρο. Κερδίζοντας εκ νέου και στη Λαμία με 2-0 και προκρίνονται στον τελικό Κυπέλλου με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ!

Παναθηναϊκός: H χρονιά που πέρασε μέσα από 12 «κλικς»

Μαΐος

Στου… μήνα τα μισά ο Παναθηναϊκός διαλύει 4-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα στο «Απόστολος Νικολαΐδης» και «τσεκάρει» το ευρωπαϊκό του εισιτήριο. Τα… καλύτερα για το «τριφύλλι» έρχονται, ωστόσο, στις 21/5. Όταν περισσότεροι από 25.000 φίλοι του το βλέπουν να επικρατεί δίκαια του ΠΑΟΚ με 1-0, χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Αϊτόρ και να πανηγυρίζει το 19ο Κύπελλο της ιστορίας του!

Παναθηναϊκός: H χρονιά που πέρασε μέσα από 12 «κλικς»

Ιούνιος

Αγωνιστική δράση δεν υπάρχει αλλά αυτό δε σημαίνει ότι στον Παναθηναϊκό… ξεκουράζονται. Αντιθέτως, γίνονται «ζυμώσεις» αναφορικά με το ρόστερ της νέας αγωνιστικής περιόδου και στο πλαίσιο αυτό ανακοινώνονται τόσο οι μεταγραφές του Γιούρι Λοντίγκιν και του Κρίστιαν Γκάνεα. Όσο και οι επεκτάσεις των συμβολαίων των Χουάνκαρ και Φακούντο Σάντσες.

Παναθηναϊκός: H χρονιά που πέρασε μέσα από 12 «κλικς»

Ιούλιος

Ο Παναθηναϊκός δίνει τα πρώτα του φιλικά παιχνίδια, έχοντας καλή εικόνα και συμπαγή μετόπισθεν, καθώς σε πέντε ματς δέχεται ένα τέρμα μόνο. Παράλληλα, συνεχίζεται η μεταγραφική ενίσχυση για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, που αποκτάει τόσο τον Αντράζ Σπόραρ όσο και τον Μπένιαμιν Βέρμπιτς, προσθέτοντας κι άλλη ποιότητα.

Παναθηναϊκός: H χρονιά που πέρασε μέσα από 12 «κλικς»

Αύγουστος

Ο αποκλεισμός από την Ευρώπη, με αρκετές διαιτητικές «ανορθογραφίες», μετά από δύο παιχνίδια κόντρα στην Σλάβια Πράγας προκαλεί πίκρα. Η εικόνα του Παναθηναϊκού, όμως, όχι, ενώ στη δεύτερη αναμέτρηση στη Λεωφόρο γίνεται σαφές ότι ομάδα και κόσμος θα είναι «ένα» φέτος, με την εντυπωσιακή ατμόσφαιρα να κλέβει την παράσταση!

Παναθηναϊκός: H χρονιά που πέρασε μέσα από 12 «κλικς»

Σεπτέμβριος

Ιδανικός μήνας για τον Παναθηναϊκό, καθώς περιλαμβάνει το απόλυτο σε επίπεδο αποτελεσμάτων στην Super League 1, με νίκες απέναντι σε Λεβαδειακό, ΑΕΚ και ΠΑΣ Γιάννινα. Όλες τους στο «Απόστολος Νικολαϊδης». Η επικράτηση επί της «Ένωσης», όμως, με 2-1 και ανατροπή αφενός έχει μεγαλύτερη «βαρύτητα» αφετέρου επαληθεύει την μενταλιτέ της ομάδας…



Οκτώβριος

Χαρμολύπη θα ήταν η κατάλληλη λέξη για να περιγραφούν τα συναισθήματα στο «στρατόπεδο» του Παναθηναϊκού στην προκειμένη περίπτωση. Αγωνιστικά, οι «τριφυλλοφόροι» πάνε… τρένο. Πέντε νίκες, με «διπλά» σε Τούμπα και Βόλο, παρουσία 15.000 και πλέον φίλων του μάλιστα! Ωστόσο, προκύπτουν οι σοβαροί τραυματισμοί των Αϊτόρ, Αλέξις Τρουιγιέ και Λεάντρο Φρόκου επισκιάζουν την γενικότερη ικανοποίηση.

Παναθηναϊκός: H χρονιά που πέρασε μέσα από 12 «κλικς»

Νοέμβριος

Το ντέρμπι «αιωνίων» απειλεί να δώσει τέλος στο αήττητο σερί του Παναθηναϊκού, ο οποίος μάλιστα προέρχεται από το ρεκόρ των 10 σερί νικών! Ωστόσο, το εύστοχο πέναλτι του Σπόραρ φέρνει το 1-1 απέναντι στον Ολυμπιακό και την… έκρηξη στις κερκίδες, για να ακολουθήσουν δύο διαδοχικά «τρίποντα» και η διακοπή ελέω Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Παναθηναϊκός: H χρονιά που πέρασε μέσα από 12 «κλικς»

Δεκέμβριος

Επιστροφή στις επίσημες υποχρεώσεις με το… δεξί για τον Παναθηναϊκό, καθώς κερδίζει και μάλιστα με το εμφατικό 3-0 τον Βόλο, στο πρώτο μεταξύ τους ματς για τους «16». Σημαντικότερη της εμφάνισης, το γεγονός ότι στη ρεβάνς κι εν μέσω πολύ δύσκολων εκτός έδρας αγώνων, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα έχει τη δυνατότητα να προβεί σε rotation.

Παναθηναϊκός: H χρονιά που πέρασε μέσα από 12 «κλικς»

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x