sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Βαγιαννίδης ο… 13ος: Ο Παναθηναϊκός αποδεικνύεται «Λερναία Ύδρα» στο σκοράρισμα!

Ο Παναθηναϊκός έφτασε τους 13 διαφορετικούς σκόρερ φέτος, όσους είχε πέρσι αλλά σε… όλη τη σεζόν, βάζοντας ανά μέσο όρο δύο γκολ με τη συμβολή και των θερινών μεταγραφών του! Το sport-fm.gr αναλύει.

Το αγωνιστικό κομμάτι σε ό,τι αφορούσε στο κυριακάτικο (22/10) παιχνίδι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, πέρασε -δυστυχώς- σε δεύτερη μοίρα.

Απόλυτα λογικό, βέβαια, με βάση τα όσα έλαβαν χώρα στο Φάληρο και οδήγησαν αρχικά στον τραυματισμό του Χουάνκαρ αλλά και εν τέλει στην διακοπή του ντέρμπι των «αιωνίων»…

Ωστόσο, υπήρξαν και 49 λεπτά στα οποία παίχτηκε κανονικά ποδόσφαιρο και μάλιστα… ωραίο. Με τους «πράσινους» να είναι -κατά γενική ομολογία- ανώτεροι των Πειραιωτών, να έχουν το πάνω χέρι και να βγάζουν αρκετά ωραία πράγματα στο χορτάρι του «Γεώργιος Καραϊσκάκης»!

Παναθηναϊκός: Αποδεικνύεται «Λερναία Ύδρα» στο σκοράρισμα

Το sport-fm.gr καταγράφει τα τρία στοιχεία που κρατάει από την προχθεσινή εμφάνιση του Παναθηναϊκού και τα οποία επιβεβαιώνουν ότι η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι στον… σωστό δρόμο.

Ισοφάρισε ήδη το περυσινό ρεκόρ!


Ο Γιώργος Βαγιαννίδης ήταν αναμφίβολα από τους μεγάλους πρωταγωνιστές του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι. Σκόραρε το μοναδικό τέρμα της ομάδας του, είχε μια ακόμα πολύ μεγάλη στιγμή και γενικώς δικαίωσε τον προπονητή του για την απόφαση να τον ξεκινήσει, σε μια φουλ επιθετική «λογική» από πλευράς Γιοβάνοβιτς!

Άλλωστε, μην ξεχνάμε ότι ο Σέρβος τεχνικός έβαλε στο βασικό σχήμα στην απέναντι πλευρά και τον -επίσης… δραστήριο από τη μέση και μπροστά- Φίλιπ Μλαντένοβιτς, με αποτέλεσμα την πολύ καλή εικόνα των φιλοξενούμενων (και) από τα άκρα…

Παναθηναϊκός: Αποδεικνύεται «Λερναία Ύδρα» στο σκοράρισμα

Επιστρέφοντας, ωστόσο, στο τέρμα του «Βάγια» το οποίο προήλθε από τη συνεργασία του με τον... Μλαντένοβιτς παρεμπιπτόντως, το «τριφύλλι» έφτασε τους 13 διαφορετικούς σκόρερ την φετινή σεζόν, όταν πέρυσι μέτρησε… εννιά στο αντίστοιχο διάστημα!

Πέραν του ότι οι τέσσερις λιγότεροι συνιστούν έναν σημαντικό αριθμό, αξίζει να σημειωθεί πως, είχε τον ίδιο ακριβώς αριθμό δηλαδή 13 παίκτες να βάζουν και πέρυσι γκολ, αλλά σε… ολόκληρη την χρονιά!


Οι σκόρερ Παναθηναϊκού στα πρώτα 16 παιχνίδια του έως τώρα:
Ιωαννίδης 6 γκολ
Σπόραρ 5 γκολ
Μπερνάρ 4 γκολ
Τζούριτσιτς 4 γκολ
Παλάσιος 3 γκολ
Βέρμπιτς 2 γκολ
Γερεμέγεφ 2 γκολ
Αϊτόρ 1 γκολ
Αράο 1 γκολ
Βαγιαννίδης 1 γκολ
Μάγκνουσον 1 γκολ
Μαντσίνι 1 γκολ
Τσέριν 1 γκολ



Έχει σκοράρει σχεδόν τα 2/3 των γκολ του…


Η πολυφωνία στην επίθεση, πέραν του ότι μετατρέπει τον Παναθηναϊκό σε «Λερναία Ύδρα» και ταυτόχρονα τους αντίπαλους να μην ξέρουν από… πού θα τους έρθει, προσφέρει αυτόματα και την αύξηση των τερμάτων μιας ομάδας.

Με τον απολογισμό για το «τριφύλλι» να είναι φετος 32 γκολ ήδη, ενώ περυσι στο αντίστοιχο διάστημα είχε φτάσει στα 28 τέρματα κάτι που δείχνει την βελτίωση της ομάδα στο σκοράρισμα μέσα σε μια μόλις σεζόν.



Για να το αποτυπώσουμε και σε αριθμούς: Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε την χρονιά πέρυσι έχοντας σημειώσει 54 γκολ σε 42 παιχνίδια σε όλες τις επίσημες διοργανώσεις. Όπερ εστί 1,3 τέρματα μέσο όρο.

Φέτος, οι «τριφυλλοφόροι» έχουν… προλάβει να πετύχουν ήδη 32 γκολ και μάλιστα έχοντας παίξει μόλις 16 ματς. Αφενός, λοιπόν, μετρούν 2 γκολ ανά αγώνα. Αφετέρου έχουν ήδη σκοράρει σχεδόν τα 2/3 σε σχέση με τον συνολικό περυσινό απολογισμό τους!


Βάζουν… σφραγίδα οι «νέοι»


Προφανώς, τίποτα από όλα αυτά δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί από την πλευρά του Παναθηναϊκού αν δεν είχε έρθει και η μεταγραφική ενίσχυση του περασμένου καλοκαιριού.

Δεν είναι ένα δικό μας, αυθαίρετο, συμπέρασμα αυτό. Κάθε άλλο… Το γεγονός ότι η απόφαση της διοίκησης να συνδράμει στην βελτίωση του ρόστερ του Παναθηναϊκού και να καλύψει σε απόλυτο βαθμό τα «θέλω» του Γιοβάνοβιτς έπαιξε καθοριστικό ρόλο, αποδεικνύεται και από την συμβολή των «νέων» στο σκοράρισμα…

Η αναβάθμιση της ομάδας σε επίπεδο δημιουργίας και κατ’ επέκταση εκτέλεσης, με την προσθήκη ποδοσφαιριστών που διαθέτουν τέτοια στοιχεία υπήρξε καθοριστική ως προς το να δούμε έναν πιο επιθετικό Παναθηναϊκό!



Για του λόγου το αληθές, ήδη, Φίλιπ Τζούριτσιτς και Αλεξάντερ Γερεμέγεφ έχουν να κάνουν «απόσβεση». Ακόμα και ο Γουίλιαν Αράο έχει… προλάβει να βρει δίχτυα, προσφέροντας και αυτός στην συνολική «οικονομία» της επίθεσης.

Κάπως έτσι, δε, οι παίκτες του Παναθηναϊκού που δεν έχουν χριστεί ακόμα σκόρερ είναι «μόλις» 10 στο σύνολο, πέραν -φυσικά- των τριών τερματοφυλάκων της ομάδας.

Μιλάμε για τους Γιάννη Κώτσιρα, Μπαρτ Σένκεφελντ, Τιν Γεντβάι, Έρικ Πάλμερ-Μπράουν, Χουάνκαρ, Μλαντένοβιτς, Ρούμπεν Πέρεθ, Ζέκα, Λάζλο Κλεϊνχέισλερ και Τόνι Βιλένα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x