sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Μήτογλου και Παναθηναϊκός θα κάνουν μαζί… επανεκκίνηση

Ο Ντίνος Μήτογλου επιστρέφει στον Παναθηναϊκό και μπορεί να γίνει κομβικό κομμάτι στην προσπάθεια αναγέννησης της ομάδας επιχειρώντας και ο ίδιος τη δική του.

Ο Παναθηναϊκός επιχειρεί το δικό του restart αυτό το καλοκαίρι μετά από μια 2-3 εφιαλτικά χρόνια και ήδη μια δεκαετία πλέον μακριά από τα Final 4. Μαζί του τη δική του αναγέννηση θα επιχειρήσει ο Ντίνος Μήτογλου. Ένα παιδί που πλήρωσε, όπως και το «τριφύλλι», πολύ ακριβά τα λάθη του αλλά επιστρέφει αποφασισμένος να κερδίσει πίσω τον χαμένο χρόνο.

Σύντομα έτοιμος, σίγουρα σοφότερος


Ασφαλώς μια προσθήκη παίκτη που προέρχεται από τόσο μεγάλο διάστημα αγωνιστικής απραξίας ενέχει ρίσκο. Πρακτικά, ο Ντίνος Μήτογλου έχει να παίξει σε αγώνα από τις 26 Μαρτίου του 2021, αλλά ουσιαστικά στη διετία που αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό ήταν ενεργός για κάτι λιγότερο από τρεις μήνες και ειδικότερα έχει παίξει σε μόλις 24 αγώνες! Κι αυτό γιατί στις 17 Νοεμβρίου του 2021, πριν καν συμπληρώσει δίμηνο στη νέα του ομάδα, υπέστη κάταγμα στο μετατάρσιο του αριστερού του ποδιού στον αγώνα με την Ούνιξ στο Καζάν. Μέχρι τότε είχε προλάβει να αγωνιστεί σε δέκα ματς Ευρωλίγκας έχοντας 8,3 πόντους, 4,7 ριμπάουντ, 1,6 ασίστ και 0,7 κλεψίματα σε 18:17 κατά μέσο όρο.

Παναθηναϊκός: Επανεκκίνηση μαζί με Μήτογλου

Λίγες μέρες μετά υποβαλλόταν σε επέμβαση οστεοσύνθεσης και τρεις μήνες μετά, στις 24 Φεβρουαρίου, επανερχόταν στα παρκέ στον αγώνα με τον Ολυμπιακό μετρώντας 8 πόντους, 2 ριμπάουντ και 1 τάπα σε 14 λεπτά. Πρόλαβε, ωστόσο, να παίξει σε μόλις έξι ματς, με 7,5 πόντους και 4,6 ριμπάουντ σε κάτι λιγότερο από 18 λεπτά ανά αγώνα. Το σοκ ήρθε στις 29 Μαρτίου 2022, όταν ανακοινώθηκε πως βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ που-θαρρείς και από τραγική σύμπτωση-έγινε μετά τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ!

Ο πέλεκυς βαρύς κι ασήκωτος, 32 μήνες αποκλεισμού και μια καριέρα σε κίνδυνο αφανισμού! Η Αρμάνι Μιλάνο άμεσα πήρε αποστάσεις, με τον Έτορε Μεσίνα να… αδειάζει δημοσίως τον παίκτη, που είδε τα όνειρά του να καταρρέουν. Ένας μακρύς δικαστικός αγώνας άρχισε, ο Μήτογλου συνεργάστηκε με τις αρχές καταγγέλλοντας την γιατρό που του χορήγησε τα παράνομα σκευάσματα εν αγνοία του και αφού απέδειξε πως δεν είχε κανέναν δόλο, δικαιώθηκε από το CAS που τον απελευθέρωσε με την απόφασή του.

Πλέον έχοντας κλείσει τα 27 αλλά ουσιαστικά μετά από μια άγονη διετία, ο Ντίνος Μήτογλου επιστρέφει στη δράση. Ασφαλώς και θα χρειαστεί χρόνο για να επανέλθει σε επιθυμητή αγωνιστική κατάσταση, αλλά έχει ένα ολόκληρο καλοκαίρι για να τα καταφέρει, με τη βοήθεια της Εθνικής ομάδας και του Παναθηναϊκού, που σε όλη αυτή τη δύσκολη περίοδο ήταν στο πλευρό του. Ο ίδιος είναι πλέον σίγουρα σοφότερος μετά το πάθημα των περασμένων μηνών και σύντομα θα δείξει και πάλι τις μεγάλες του αρετές. Άλλωστε όλο αυτό το διάστημα της τιμωρίας του, παρά το βαρύ ψυχολογικό πλήγμα που υπέστη, δεν έμεινε κλεισμένος στο σπίτι του, αλλά γυμναζόταν εντατικά και βελτίωνε κομμάτια του παιχνιδιού του που μπορεί και να… εκπλήξουν με την επιστροφή του στη δράση.

Λύνει τα χέρια του Παναθηναϊκού


Ο Παναθηναϊκός ουδέποτε χώρισε άσχημα με τον Μήτογλου. Αναγνωρίζοντας πως αποχώρησε σε μια περίοδο… μνημονίου στην ΚΑΕ και χωρίς να «προδώσει» κανέναν, οι «πράσινοι» ήταν οι πρώτοι που του ευχήθηκαν ταχεία ανάρρωση στον τραυματισμό του, αλλά και από τους πρώτους που στάθηκαν στο πλευρό του στο διάστημα της δικαστικής του περιπέτειας. Είχαν φροντίσει να του στείλουν το μήνυμα πως έχουν πλήρη εμπιστοσύνη στον ίδιο ότι έπεσε θύμα της δικής του αφέλειας και δεν είχε κανέναν δόλο, αλλά και να του κάνουν σαφές πως η ομάδα θα είναι εκεί για να τον περιμένει όταν λάβει τέλος η περιπέτειά του. Η στάση αυτή εκτιμήθηκε και από τον ίδιο τον παίκτη, που έδωσε απόλυτη προτεραιότητα στον Παναθηναϊκό εξ αρχής και τελικά υπέγραψε λίγες μέρες μετά την λήξη της τιμωρίας του.

Παναθηναϊκός: Επανεκκίνηση μαζί με Μήτογλου

Η επιστροφή του Μήτογλου, πέρα από τη συναισθηματική της αξία, έχει και τεράστια αγωνιστική σημασία. Σε μια εποχή που οι μεγάλοι ψάχνουν εναγωνίως καλούς γηγενείς παίκτες, ο 27χρονος άσος λύνει τα χέρια των «πράσινων», που αν κρατήσουν τον Παπαγιάννη και προσθέσουν τον Ντόρσεϊ ή κάποιον άλλον Έλληνα όπως τον Παπαπέτρου (αρκετά πιθανό) ή τον Καλάθη (δύσκολο αυτή τη στιγμή λόγω Αταμάν), θα έχουν έναν πολύ αξιόλογο κορμό στον οποίο υπάρχουν ήδη οι Μαντζούκας, Μωραΐτης, Κ. Αντετοκούνμπο και πιθανώς Π. Καλαϊτζάκης. Και θα έχουν διαθέσιμες από 3-4 ακόμη (ή και παραπάνω αν πάνε σε επτά ξένους) θέσεις για προσθήκες ξένων παικτών.

Παράλληλα, με την προσθήκη του Μήτογλου και την παρουσία των Λεσόρ, Κ. Αντετοκούνμπο και Μαντζούκα, σχεδόν κλείνει η front line, αφού θα απομένει η παραμονή του Παπαγιάννη ή η προσθήκη κάποιου άλλου σέντερ και ένα ακόμη 4άρι (ή… 4-3άρι) για να συμπληρωθούν οι θέσεις των ψηλών. Κάτι που λογικά σημαίνει πως η παραμονή του Αγραβάνη δυσκολεύει και ο δανεισμός Σαμοντούροβ και Χουγκάζ είναι μονόδρομος για να εξελιχθούν παίζοντας και όχι να είναι μονίμως θεατές.

Αμιγώς αγωνιστικά, ο Μήτογλου μπορεί να δώσει πολλές λύσεις στην πεντάδα, αφού ταιριάζει να παίξει τόσο δίπλα σε κάποιο από τα 5άρια της ομάδας, όσο και ως 5άρι ο ίδιος σε ένα πιο ελαφρύ σχήμα. Είναι ικανότατος ριμπάουντερ, με βελτιωμένο παιχνίδι κοντά στο καλάθι χρόνο με το χρόνο και πολύ καλό μακρινό σουτ, κάτι που αποτελεί και λόγο για να τον... ερωτευτεί ο Αταμάν που θέλει απειλή από μακριά ει δυνατόν και από τις πέντε θέσεις. Μπορεί-επίσης-να υπηρετήσει την άμυνα με αλλαγές, όπως και να παίξει πολύ off-ball αφού είναι ένας παίκτης που διακρίνεται για την ευφυΐα του και την κίνησή του μακριά από την μπάλα. Παράλληλα είναι ένα πολύ υγιές κομμάτι για μια κανονική ομάδα, αφού πρόκειται για παιδί με άριστο χαρακτήρα, εργασιομανή και μακριά από μουρμούρες.

Παναθηναϊκός: Επανεκκίνηση μαζί με Μήτογλου

Πρόκειται για την απόλυτη win-win situation δηλαδή. Παναθηναϊκός και Ντίνος Μήτογλου μόνο κερδισμένοι μπορούν να βγουν από τον δεύτερο «γάμο» τους. Αρκεί ο Εργκίν Αταμάν να δώσει χώρο και χρόνο στον παίκτη, που θα πρέπει να τον κερδίσει-βέβαια-αποδεικνύοντας πως όσα πέρασε σε αυτούς τους 15-16 μήνες απλώς καθυστέρησαν την εκτόξευση σε μια καριέρα που έχει όλες τις προδιαγραφές να γίνει σπουδαία.

YΓ1: Ο Ντίνος Μήτογλου έκανε ένα σοβαρό λάθος, από αφέλεια και εμπιστοσύνη σε λάθος ανθρώπους. Σε καμία περίπτωση από δόλο, αφού αν κάποιος αθλητής ρισκάρει την καριέρα του για να αποκτήσει ένα επουσιώδες πλεονέκτημα είναι ανόητος. Πλήρωσε το σφάλμα του αρκετά ακριβά και δεν χρειάζεται να στιγματιστεί γι' αυτό. Αν ένας αθλητής (ή γενικότερα... άνθρωπος) αξίζει δεύτερη ευκαιρία, ο συγκεκριμένος είναι τέτοιος.

ΥΓ2: Σπουδαία κίνηση, για πολλούς λόγους του Μήτογλου. Όμως ο πήχης του Παναθηναϊκού θα καθοριστεί από την ποιότητα των 2-3 γκαρντ που εκκρεμεί να αποκτηθούν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x