sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Γιοι πρώην παικτών που παίζουν μπάλα στον Παναθηναϊκό: Το μήλο κάτω από την… πράσινη μηλιά!

Ούτε ένας, ούτε δύο αλλά μια 11άδα παίκτες που βρίσκονται στο ρόστερ του Παναθηναϊκού φέτος βαδίζουν στα χνάρια των πατεράδων τους, οι οποίοι υπήρξαν επίσης ποδοσφαιριστές.

Ο Παναθηναϊκός ανέκαθεν αποτελούσε… θελκτικό προορισμό για τους γονείς που ήθελαν να στρέψουν τα παιδιά τους στο ποδόσφαιρο.

Η Ακαδημία του ήταν και παραμένει σημείο αναφοράς για τα εγχώρια δεδομένα, με ουκ ολίγους ποδοσφαιριστές να έχουν ξεπηδήσει από τα… φυτώρια του «τριφυλλιού», βλέπετε!

Σε αυτό το δεδομένο, υπάρχει και το «μικρόβιο» που ούτως ή άλλως είχαν κάποιοι νεαροί παίκτες, λόγω του… πρότερου βίου των πατεράδων τους, οι οποίοι επίσης υπήρξαν επαγγελματίες παίκτες.

Αποτέλεσμα; Ούτε λίγο, ούτε πολύ, μια ολόκληρη… 11άδα παιδιών να βρίσκονται φέτος στο ρόστερ του Παναθηναϊκού, από την Β’ ομάδα μέχρι και τα μικρότερα ηλικιακά κλιμάκια, έχοντας αποφασίσει να βαδίσουν στα χνάρια των μπαμπάδων.

Το μήλο… έπεσε κάτω από την μηλιά κατά το κοινώς λεγόμενο, εν προκειμένω την «πράσινη», και το sport-fm.gr παραθέτει ποιοι είναι οι 11 νεαροί άσοι που φιλοδοξούν να γράψουν την δική τους ιστορία στον χώρο του ποδοσφαίρου, με τον Παναθηναϊκό να τους προσφέρει αυτή την ευκαιρία…



Πρώτος και καλύτερος της σχετικής λίστας, ο Κώστας Νταμπίζας. Όπως γίνεται αντιληπτό και βάσει επωνύμου, ο… πρωτότοκος του Νίκου Νταμπίζα, που ναι μεν δεν αγωνίστηκε με την φανέλα του Παναθηναϊκού αλλά «υπηρέτησε» τον Σύλλογο ως τεχνικός διευθυντής δύο φορές ενώ φυσικά έχει και μια μεγάλη διεθνή καριέρα ως αμυντικός πίσω του…

Ο Κώστας, λοιπόν, είναι ο μεγαλύτερος ηλικιακά της «κατηγορίας» μας. Γεννημένος το 2000, αγωνίζεται στην νεοσύστατη β’ ομάδα, ως κεντρικός αμυντικός.



Ο Γιάροσλαβ Ποπιέλα είναι ο μοναδικός μπαμπάς που δεν έχει την παραμικρή σχέση με τον Παναθηναϊκό. Υπήρξε ωστόσο κι αυτός ποδοσφαιριστής και δη στόπερ στα νιάτα του, οπότε η απόφαση του Ξαβιέ να ασχοληθεί και εκείνος με το άθλημα φαντάζει… φυσιολογική.

Επί του παρόντος, ο γεννηθέντας το -«χρυσό» για την Ελλάδα- 2004 Πολωνός αγωνίζεται με την Κ19 του «τριφυλλιού» στην μεσαία γραμμή.

0

Συνεχίζουμε… ελληνικά με τον Θανάση Νταμπίζα να παίρνει την σκυτάλη. Ο δεύτερος γιός του «Ντάμπι» έχει επίσης γεννηθεί το 2004, ενώ αγωνίζεται επίσης με την Κ19 του Παναθηναϊκού.

Ωστόσο, σε αντίθεση με τον Ποπιέλα, αποτελεί έναν εκ των επιθετικών της ομάδας του Βαγγέλη Σάμιου. Μάλιστα, πρόσφατα υπέγραψε και το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με την «πράσινη» ΠΑΕ!



Το όνομα του Γιώργου Καραγκούνη δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Τόσο ως προς τα του Παναθηναϊκού, όσο και για το ελληνικό ποδόσφαιρο, γενικότερα…

Ο Θανάσης Καραγκούνης είναι το… βλαστάρι του, το πρώτο για την ακρίβεια. Με έτος γέννησης το 2005, τον συναντάμε στο έμψυχο δυναμικό της Κ17 του Παναθηναϊκού, έχοντας προηγουμένως αναρριχηθεί από τα μικρότερα τμήματα, αγωνιζόμενο στην θέση του επιθετικού.



Μια ακόμα χαρακτηριστική περίπτωση όπου ο γιός ακολούθησε τα βήματα του πατέρα, και μάλιστα από το ίδιο «πόστο» είναι και αυτή του Γιώργου Ναλιτζή.

Τέκνο του παλαίμαχου άσου των Πανιωνίου, ΠΑΟΚ, Σπόρτινγκ Λισαβόνας και ΑΕΚ -μεταξύ άλλων- Δημήτρη, έχει γεννηθεί το 2005, συμμετέχει στις υποχρεώσεις της Κ17 και μάλιστα με ιδιαίτερη επιτυχία, ενώ όπως και ο πρεσβύτερος, είναι επιθετικός



Η δεύτερη περίπτωση από το εξωτερικό αφορά στον Τιάγκο Ρομάνο, το παιδί του γνωστού και μη εξαιρετέου για το πέρασμα του πρωτίστως από τον Εργοτέλη αλλά και εν συνεχεία από Ηρακλή, Απόλλων Σμύρνης και Εθνικό, Ντιέγκο.

Έχει γεννηθεί το 2006 είναι ένα ακόμα μέλος της Κ17 των «πράσινων» και προσφέρει τις υπηρεσίες του στον Βασίλη Παπαδάκη ως πλάγιος επιθετικός.

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από όταν ο μπαμπάς του βρισκόταν στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού. Ενώ σαφώς περισσότερα χρόνια πριν, τίμησε και την φανέλα του…

Για τον Αλέξη Ουζουνίδη ο λόγος, με τον… πατήρ Μαρίνο να καμαρώνει τον γεννημένο το 2007 γιό του αγωνιζόμενο στην Κ15 όχι στα μετόπισθεν όπως εκείνος όταν μεσουρανούσε στα γήπεδα αλλά σαν επιθετικό μέσο, ερχόμενος μάλιστα με μεταγραφή από τον Πανιώνιο!



Ξεχωριστή περίπτωση ποδοσφαιριστή αυτή του Άγγελου Βύντρα, όντας ο μοναδικός από τους «πρωταγωνιστές» μας που βρίσκεται στους αγωνιστικούς χώρους παράλληλα με τον πατέρα του…

Βλέπετε, ο Λουκάς συνεχίζει να… κλωτσάει το τόπι για λογαριασμό της Λαμίας, την ώρα που ο γεννηθέντας το 2008 κάνει το ίδιο με την Κ14 του Παναθηναϊκού! Ως αμυντικός, φυσικά, όπως κάνει και ο «μεγάλος», υπό τις οδηγίες του Σατύρου Τζιωρτζόπουλου.

Παναθηναϊκός: Γιοί πρώην παικτών που παίζουν μπάλα

Η οικογένεια Καραγκούνη διαθέτει διπλή εκπροσώπηση στο Κορωπί, με τον… junior Χριστόφορο Καραγκούνη να είναι κι αυτός στέλεχος της Ακαδημίας του Παναθηναϊκού, έχοντας ξεκινήσει από τα… χαμηλά και περιμένοντας παράλληλα την αναβάθμισή του.

Ο μικρός «Κάρα» έχει γεννηθεί το 2009, τον συναντάμε στο ρόστερ της Κ13 ενώ η θέση του είναι κεντρικός χαφ, όπως ήταν και ο μπαμπάς.

Το τρίτο μέλος της οικογένειας Νταμπίζα είναι και το μικρότερο ηλικιακά. Στον Μάξιμο Νταμπίζα αναφερόμαστε, που, όπως και οι περισσότεροι απόγονοι που έχουμε συναντήσει δεν παίζει στην ίδια θέση με τον πατέρα του…

Έχοντας γεννηθεί το 2009, αποτελεί και αυτός μέλος της Κ13 του «τριφυλλιού» όπου παίζει ως επί το πλείστον σαν μέσος.

Η 11άδα του θέματός μας ολοκληρώνεται με ένα ακόμα τέκνο μιας παλιάς «καραβάνας» των ελληνικών γηπέδων, τον Μάριο Καραδήμο.

Ο νυν προπονητής του Φωστήρα και άλλοτε άσος των Καλλιθέας, Καβάλας, ΠΑΟΚ, Ατρόμητου και Κέρκυρας έχει την τύχη να βλέπει τον γιό του, που είναι γεννηθείς το 2009, να παίζει με την Κ13 του Παναθηναϊκού -με τον οποίο ο ίδιος δεν είχε ποτέ… σχέση- να παίζει σαν μέσος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x