sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Φάουλ, κόρνερ και… μια ντουζίνα γκολ: Το 29% των τερμάτων του Παναθηναϊκού ήρθε από στατικές φάσεις!

Οι «στημένες μπάλες» αποδεικνύονται καθοριστικός και αξιόπιστος τρόπος σκοραρίσματος για τον Παναθηναϊκό που έχει πετύχει σχεδόν το 1/3 των γκολ του στο πρωτάθλημα χάρη σε εκτελέσεις φάουλ και κόρνερ.

Οι «στημένες μπάλες» αποδεικνύονται καθοριστικός και αξιόπιστος τρόπος σκοραρίσματος για τον Παναθηναϊκό που έχει πετύχει σχεδόν το 1/3 των γκολ του στο πρωτάθλημα χάρη σε εκτελέσεις φάουλ και κόρνερ.

Ο Παναθηναϊκός όχι μόνο είναι πρώτος… σταθερά στο φετινό πρωτάθλημα, από το ξεκίνημά του και με δύο «διαλλείματα», αλλά έχει και αρκετές πιθανότητες να κατακτήσει εν τέλει τον τίτλο.

Γεγονός το οποίο οφείλεται, σε αρκετά μεγάλο βαθμό μάλιστα, στην εξαιρετική δουλειά που κάνουν ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και οι συνεργάτες του για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο «τριφύλλι»!

Δουλειά, που αποτυπώνεται ξεκάθαρα μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Εμφανίζεται μέσω των τοποθετήσεων των μελών της ομάδας και του πνευματικού κομματιού που αγγίζει στο τεχνικό επιτελείο. Ενώ, απόλυτα φυσιολογικά, έχει οδηγήσει τον κόσμο του Παναθηναϊκού στην… λατρεία του για τον Γιοβάνοβιτς.

Σχεδόν ένα στα τρία!


Επιστρέφοντας σε αμιγώς ποδοσφαιρικό επίπεδο, τώρα, με μια πρώτη ματιά άπαντες -έχουν και- θα σταθούν στο κομμάτι της άμυνας. Με τους «πράσινους» να καταγράφουν εντυπωσιακά επιτεύγματα σε επίπεδο διατήρησης του μηδέν στα μετόπισθεν.

Ωστόσο, μια δεύτερη «ανάγνωση» των φετινών πεπραγμένων του Παναθηναϊκού στην Stoiximan Super League καθιστά σαφή και την επιδραστικότητα του προπονητικού τιμ και σε έναν ακόμα τομέα. Αυτόν της εκμετάλλευσης των στατικών φάσεων…

Μετά από 30 αγωνιστικές σε κανονική διάρκεια και playoffs, βλέπετε, ο Παναθηναϊκός έχει καταφέρει να πετύχει όχι ένα ή δύο, ούτε πέντε αλλά… μια ντουζίνα γκολ από «στημένες μπάλες»!

Ή, αν προτιμάτε να μιλήσουμε με την γλώσσα των αριθμών και των ποσοστών, 12 από τα 41 συνολικά τέρματα του έχουν επιτευχθεί χάρη σε εκτελέσεις φάουλ και κόρνερ. Με το ποσοστό να ανέρχεται στο 29,26%.

Μάλιστα, το… επίτευγμα του Σέρβου τεχνικού και των συνεργατών του αποκτάει ακόμα μεγαλύτερη σημασία αν αναλογιστεί κανείς ότι, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, αυτά τα γκολ έκριναν αποτελέσματα, χαρίζοντας πολύτιμους βαθμούς στους «τριφυλλοφόρους» στη «μάχη» για την κούπα!

Ένα και… προς το τέλος


Το αυτόγκολ του Γιουσέφ Ελ Αραμπί στο πρόσφατο ντέρμπι «αιωνίων» και τη… σβηστή, όπως εξελίχτηκε, νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού με 2-0 στο «Απόστολος Νικολαΐδης» ήταν το τελευταίο χρονικά. Και, προφανώς, η… αφορμή για το εν λόγω θέμα.

Κι αν πριν από αυτό προηγήθηκαν άλλα 11 «χτυπήματα» φέτος, για να αναλογιστεί κανείς την πρόοδο που έχει συντεθεί στο συγκεκριμένο κομμάτι στον Παναθηναϊκό, αρκεί μόνο να δει τα ανάλογα περυσινά του στατιστικά.

Με την πρώτη φορά που συνέβη αυτό την σεζόν 2021-22 να καταγράφεται στην… 23η αγωνιστική και το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Λαμία. Όταν από εκτέλεση κόρνερ του Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα, ο Φώτης Ιωαννίδης είχε σκοράρει με καρφωτή κεφαλιά, στις 13 Φεβρουαρίου του 2022.

Πάμε, όμως, να θυμηθούμε αναλυτικά όλα τις περιπτώσεις:
Παναθηναϊκός - Λεβαδειακός 1-0 (03/09/2022)
Μόλις στο 3’, ο Αϊτόρ εκτελεί φάουλ από τα αριστερά και ο Μπένιαμν Βέρμπιτς με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι σκοράρει το παρθενικό γκολ του, που έμελλε να διαμορφώσει και το τελικό αποτέλεσμα…



Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 2-1 (11/09/2022)
Από εκτέλεση κόρνερ του Άνταμ Τσέριν στο δεύτερο δοκάρι και κεφαλιά του Άντραζ Σπόραρ, η μπάλα βρίσκει στο χέρι του Εχσάν Χατζισαφί. Ο Αϊτόρ ευστοχεί στο πέναλτι και ισοφαρίζει σε 1-1 στο 43ο λεπτό.



Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα 3-0 (17/09/2022)
Ο Αϊτόρ σκοράρει με απευθείας εκτέλεση φάουλ από τα 20 μέτρα στο 44’, ανοίγοντας το σκορ, ενώ δέκα λεπτά μετά, από νέα εκτέλεση του Ισπανού εξτρέμ, η μπάλα γλιστράει από τα χέρια του Αθανασίου και καταλήγει στα δίχτυα του, για το 2-0!



Παναθηναϊκός - Λαμία 0-2 (16/10/2022)
Κόρνερ του Μπερνάρ Ντουάρτε από την δεξιά πλευρά, κεφαλιά του Φακούντο Σάντσες, η μπάλα χτυπάει σε σώματα και επιστρέφει στον Αργεντινό αμυντικό που σκοράρει με δεύτερη προσπάθεια, στο 74’ «καθαρίζοντας» την υπόθεση νίκη…



Παναθηναϊκός - Άρης 1-0 (23/10/2022)
«Συστημένο» φάουλ του Βέρμπιτς από αριστερά, στο δεύτερο δοκάρι όπου ο Σπόραρ… καραδοκεί και σκοράρει με κοντινή κεφαλιά, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων «σφραγίζοντας» το «τρίποντο»!



Παναθηναϊκός - Ατρόμητος 2-0 (13/11/2022)
Τρομερή απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μάγκνουσον, με το αριστερό πόδι, «άγαλμα» ο Ανδρέας Γιαννιώτης και ο Ισλανδός κεντρικός αμυντικός βάζει το… κερασάκι στην τούρτα της νίκης, στο τρίτο λεπτό του επιπλέον χρόνου.



ΠΑΣ Γιάννινα Παναθηναϊκός 0-1 (15/01/2023)

Από γρήγορη εκτέλεση κόρνερ του Μπερνάρ, πάσα του στον Τιμοτέους Πούχατς και γέμισμα του Πολωνού αμυντικού, ο Μέντες Μορέιρα ανατρέπει τον Δημήτρη Κουρμπέλη μέσα στην περιοχή, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο διαιτητής Τσαγκαράκης καταλογίζεται τελικά το πέναλτι, μέσω VAR, ο Σπόραρ ευστοχεί στην εκτέλεση δύο λεπτά μετά και προσθέτει τρεις ακόμα πόντους στο… σακούλι!



Άρης - Παναθηναϊκός 1-2 (12/02/2023)
Υποδειγματική εκτέλεση κόρνερ του Βέρμπιτς από την δεξιά πλευρά, ο Ζβόνιμιρ Σάρλια παίρνει την πρώτη κεφαλιά-πάσα και ο Σεμπάστιαν Παλάσιος σκοράρει με… περιπετειώδες πλασέ, στο 86’ και χαρίζει άλλους τρεις σημαντικούς βαθμούς στην ομάδα του!



Παναθηναϊκός Παναιτωλικός 2-0 (06/03/2023)
Κόρνερ του Τσέριν, καρφωτή κεφαλιά του Ιωαννίδη που αποκρούει προσωρινά ο Ζοέλ Γκρατερόλ αλλά ο Παλάσιος σπρώχνει τη μπάλα στα δίχτυα, στο 84ο λεπτό, διαμορφώνοντας παράλληλα το τελικό αποτέλεσμα.



Άρης - Παναθηναϊκός 0-1 (05/04/2023)
Κόρνερ του Τσέριν από τα δεξιά, κεφαλιά του Σάρλια στο πρώτο δοκάρι και ο επερχόμενος στη μικρή περιοχή Σπόραρ με κεφαλιά -που δίνει ύψος στη μπάλα- σημειώνει το νικητήριο τέρμα στο 69’!



Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 2-0 (09/04/2023)
Πολύ καλή εκτέλεση κόρνερ του Μπερνάρ, από την αριστερή πλευρά, κεφαλιά του Ελ Αραμπί υπό την πίεση του Κουρμπέλη στο πρώτο δοκάρι με τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Αλέξανδρου Πασχαλάκη και τη Λεωφόρο να… φλέγεται για το 2-0 στο 36ο λεπτό!



«Διπλός» και στο Κύπελλο…


Προς… επίρρωση όλων όσων αναφέραμε παραπάνω, θα πρέπει να σημειωθεί εδώ ότι ο Παναθηναϊκός έχει χρησιμοποιήσει τις στατικές φάσεις για να σκοράρει και σε παιχνίδια στο Κύπελλο Ελλάδας Novibet. Όχι μία, αλλά δύο φορές μάλιστα, αμφότερες με αντίπαλο τον Βόλο.

Παναθηναϊκός - Βόλος 3-0 (15/12/2022)
Κόρνερ του Μπερνάρ από τα δεξιά, κεφαλιά του Βέρμπιτς προς τα πίσω και στην εξέλιξη της φάσης ο Σπόραρ σπρώχνει τη μπάλα στα δίχτυα από κοντά, στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ανοίγοντας το σκορ!



Βόλος - Παναθηναϊκός 0-2 (11/01/2023)
Κόρνερ του Μπερνάρ από την αριστερή πλευρά, κεφαλιά-πάσα προς τα πίσω από τον Σάντσες με τον Σπόραρ να κάνει την προβολή στο δεύτερο δοκάρι, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα στο 80ο λεπτό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x