sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Παναθηναϊκός: Οι τέσσερις που άλλαξαν την εικόνα τους στο πιο κρίσιμο σημείο

Έξι αγωνιστικές απομένουν για την ολοκλήρωση των playoffs και η βελτίωση τεσσάρων παικτών του Παναθηναϊκού στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν, δίνουν κάθε δικαίωμα στο «τριφύλλι» να πιστεύει στον τίτλο.

Η τελευταία διακοπή της φετινής Stoiximan Super League λόγω των εορτών του Πάσχα, βρήκε τον Παναθηναϊκό με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία. Νίκη σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, πειστική εμφάνιση από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό, παραμονή στην κορυφή της βαθμολογίας και το κυριότερο, πίστη ότι αυτό το δεμένο γκρουπ παικτών, είναι ικανό να βάλει «τέλος» στα 13 χρόνια «ανομβρίας» και να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει κάθε δικαίωμα να είναι χαρούμενος αφού εκτός των παραπάνω λόγων, έχει δει την αγωνιστική εικόνα μερικών παικτών του να βελτιώνεται σε μεγάλο στην πιο κρίσιμη «καμπή» της σεζόν, εκεί όπου θα κριθούν όλα. Κάποιοι από την εκτός έδρας νικηφόρα επικράτηση επί του Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και κάποιοι άλλοι, από το 2-0 επί του Ολυμπιακού, δηλαδή, έξι βαθμοί που κατάφεραν να «διαγράψουν» όσο περισσότερο γίνεται την απώλεια βαθμών απέναντι στο Βόλο.

Αντράζ Σπόραρ, Φακούντο Σάντσες, Χόρντουρ Μάγκνουσον και Μπερνάρ περί ων ο λόγος, ήταν απόλυτα καθοριστικοί στα τελευταία παιχνίδια και μέσω αυτών, κατάφεραν να αφήσουν πίσω τα διαφορετικά προβλήματα που ο καθένας αντιμετώπιζε. Το sport-fm.gr αναλύει την κάθε περίπτωση ξεχωριστά, για τους τέσσερις «πράσινους» που έκαναν το δικό τους comeback και δικαίωσαν την εμπιστοσύνη που τους έδειξε ο Σέρβος τεχνικός.



Αντράζ Σπόραρ


Η πρώτη χρονιά του Σλοβένου επιθετικού που αποκτήθηκε το καλοκαίρι αντί 3,5 εκατ. ευρώ έχει παρουσιάσει πολλές μεταπτώσεις που έχουν επηρεάσει όπως είναι λογικό την απόδοση του. Από τον πρώτο πολύ καλό πρώτο γύρο με πέντε γκολ και μια ασίστ σε 11 παιχνίδια, στην «πτώση» του δεύτερου μισού όπου έχασε τη θέση του από την αποκάλυψη της σεζόν, Φώτη Ιωαννίδη.

Μάλιστα, το χαμένο πέναλτι στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης με τον Βόλο έφερε ακόμα περισσότερη κριτική προς το πρόσωπο του, αλλά ο 29χρονος «απάντησε» με τον καλύτερο τρόπο. Στο γήπεδο, σκοράροντας κρίσιμα τέρματα που έδωσαν νίκες στον Παναθηναϊκό.

Αρχικά, στο «Κλεάνθης Βικελίδης» πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στη μία ώρα παιχνιδιού και τέσσερα λεπτά αργότερα «προειδοποίησε» τον Σιαμπάνη χάνοντας μεγάλη ευκαιρία, αφού το πλασέ που επιχείρησε έπειτα από την πάσα του Παλάσιος έφυγε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του. Πέντε λεπτά αργότερα όμως, πήρε την «εκδίκηση» του όταν από το κόρνερ του Τσέριν, ο Σάρλια πήρε την πρώτη κεφαλιά με τον Σλοβένο να πιάνει τη δεύτερη, με την μπάλα να περνάει τη γραμμή. Ενδεικτικό της πίεσης που κουβαλούσε όλο αυτό το διάστημα, ο έξαλλος πανηγυρισμός του μπροστά από τον πάγκο του Παναθηναϊκού.
Παναθηναϊκός: Οι τέσσερις που άλλαξαν άρδην την εικόνα τους

Απόλυτα κομβικός αποδείχθηκε και απέναντι στον Ολυμπιακό όπου αγωνίστηκε βασικός, «ανοίγοντας» το σκορ και δίνοντας το προβάδισμα στο «τριφύλλι». Στο 28’ δεν άφησε τη φάση να πάει χαμένη, πίεσε τον Παπασταθόπουλο που έκανε λάθος γύρισμα και με εξαιρετικό τελείωμα έβαλε «φωτιά» στη Λεωφόρο, δηλώνοντας ότι είναι παρών τώρα που η μπάλα… καεί!


Φακούντο Σάντσες


«Για μένα δεν είναι έκπληξη. Ο Σάντσες είναι ένας παίκτης που έχει να παίξει τρεις μήνες αλλά μπορεί να προσφέρει. Ένα παιδί που είναι χαμηλού προφίλ, εργατικό, χρήσιμο, είτε παίζει ο Σάντσες, είτε δεν παίζει ο τρόπος της δουλειάς του είναι τέτοιος που πάντα ξέρουμε πως όταν στηριχθούμε θα μας δώσει αυτό που θέλουμε. Είχε ξεκινήσει τη χρονιά. Δεν με εκπλήσσει η απόδοση του, αυτός είναι ο Φακούντο». Τα λόγια αυτά ήταν του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό και αποτυπώνουν ξεκάθαρα την αξία του Αργεντινού δεξιού μπακ.

Μέχρι και το ματς με τον Άρη θεωρούταν τρίτος στην ιεραρχία των δεξιών οπισθοφυλακών, αλλά τόσο ο τραυματισμός του Κώτσιρα, όσο και η προτίμηση του Σέρβου προπονητή για ένα παίκτη με πιο συνεπή ανασταλτικά καθήκοντα από τον Βαγιαννίδη, έδωσαν φανέλα βασικού στον 33χρονο για το παιχνίδι απέναντι στους Θεσσαλονικείς.

Έτσι, εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε και παρά το «μουδιασμένο» ξεκίνημα ήταν εξαιρετικός κρατώντας ακίνδυνους, τόσο τον Ιτούρμπε, όσο και τον Χριστοδουλόπουλο με τον Καμάτσο που είχαν περάσει ως αλλαγή και άλλαζαν συχνά πλευρές.

Ο Γιοβάνοβιτς τον εμπιστεύτηκε και στο αμέσως επόμενο παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό και ο Σάντσες δεν τον διέψευσε. Μπορεί να αντιμετώπισε ζητήματα στο πρώτο μέρος με το μαρκάρισμα του Φορτούνη, ωστόσο, στο δεύτερο μέρος ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση του, με αρκετά τρεξίματα, ενέργεια, πάθος και παρά το 1,71 ύψος που διαθέτει, μέτρησε 4/4 κερδισμένες εναέριες μονομαχίες.
Παναθηναϊκός: Οι τέσσερις που άλλαξαν άρδην την εικόνα τους

Μπορεί να συνεχίσει σε ανάλογους ρυθμούς και στα έξι εναπομείναντα παιχνίδια και πιθανότητα να παραμείνει στο ρόστερ και της επόμενης περιόδου; Αν συνεχίσει σε ανάλογους ρυθμούς, οι πιθανότητες είναι με το μέρος του!

Χόρντουρ Μάγκνουσον


Η πιο ξεχωριστή περίπτωση από όλες της σχετικής λίστας, αφού η απόδοση του Μάγκνουσον καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα, όμως τα προβλήματα που αντιμετωπίζει δεν τον αφήνουν να βρει το ρυθμό που επιθυμεί.

Έχασε τη θέση του από το βασικό σχήμα λόγω της ίωσης με την οποία επέστρεψε από τις υποχρεώσεις με την εθνική ομάδα της Ισλανδίας, με τον Σάρλια να τα πηγαίνει πολύ καλά στο παιχνίδι με τον Άρη και να προτιμάται και απέναντι στον Ολυμπιακό. Ωστόσο, ο Κροάτης αποχώρησε με αναγκαστική αλλαγή λόγω τραυματισμού στο 15ο λεπτό, με τον Μάγκνουσον να τον αντικαθιστά, αποτελώντας έναν από τους καλύτερους παίκτες των «πράσινων» μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της λήξης.
Παναθηναϊκός: Οι τέσσερις που άλλαξαν άρδην την εικόνα τους

Συγκεκριμένα, μέτρησε δυο επεμβάσεις, ισάριθμα κλεψίματα και τάκλιν, 3/4 κερδισμένες μονομαχίες και δεν άφησε σε κανένα χρονικό σημείο του ματς τον Ελ Αραμπί αρχικά και στη συνέχεια τον Μακαμπού να φανούν απειλητικοί, προσφέροντας ασφάλεια στα μετόπισθεν του «τριφυλλιού». Χαρακτηριστικό της τεράστιας επίδρασης που έχει στην άμυνα, τα 12 από τα 18 παιχνίδια που έχει αγωνιστεί στο πρωτάθλημα, ο Παναθηναϊκός έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία του.

Σίγουρα, ο Γιοβάνοβιτς βασίζει πολλά στον υγιή και ετοιμοπόλεμο Μάγκνουσον, ιδιαίτερα τώρα που κάθε αγώνας είναι ντέρμπι και οι αμυντικοί κίνδυνοι, μόνο λίγοι δεν είναι…

Μπερνάρ


Ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης του φετινού Παναθηναϊκού δεδομένα, δεν έχει ανταποδώσει τα αναμενόμενα, με τους φίλους των «πράσινων» να περιμένουν πολλά περισσότερα από το ένα γκολ και τις τέσσερις ασίστ που έχει προσφέρει σε 25 συμμετοχές, όμως η εικόνα που παρουσίασε απέναντι στον Ολυμπιακό δημιουργεί ελπίδες για τη συνέχεια.

Απέναντι στον Άρη πέρασε ως αλλαγή στο τελευταίο εικοσάλεπτο του παιχνιδιού, με το ρεπορτάζ να αναφέρει ότι στον πάγκο θα καθίσει και απέναντι στους ερυθρόλευκους. Παρ’ όλα αυτά, ο Γιοβάνοβιτς επέλεξε τον Μπερνάρ στο βασικό σχήμα, δίνοντας του ένα διαφορετικό ρόλο. Να ξεκινάει ως αριστερό εξτρέμ και να συγκλίνει προς τα μέσα, τόσο στη φάση επίθεσης, όσο και στη φάση άμυνας προσθέτοντας ακόμη ένα παίκτη στη μεσαίας γραμμής πέραν των Κουρμπέλη, Τσέριν και Ρούμπεν Πέρεθ.
Παναθηναϊκός: Οι τέσσερις που άλλαξαν άρδην την εικόνα τους

Ανταποκρίθηκε εξαιρετικά, πρόσθεσε μεγάλη ενέργεια σε όλους τους τομείς κάτι που δείχνουν τα πέντε κερδισμένα φάουλ, ήταν μέσα στις περισσότερες επιθετικές προσπάθειες των πρωτοπόρων και εκτέλεσε υποδειγματικά το φάουλ που οδήγησε στο αυτογκόλ του Ελ Αραμπί για το 2-0.


Μια εμφάνιση που είχε μεγάλη ανάγκη για την τόνωση της ψυχολογίας του και μοναδικός στόχος τώρα για τον Μπερνάρ, είναι η συνέπεια και η συνέχεια της εικόνας κόντρα στους «ερυθρόλευκους» στις έξι εναπομείναντες αναμετρήσεις, που θα κρίνουν τον φετινό πρωταθλητή Ελλάδας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x