sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Παναθηναϊκός: Ο απρόσμενος ήρωας Κασελάκης και η «σύνδεση» με Ζενίτ

Ο Λεωνίδας Κασελάκης αποτέλεσε τον απρόσμενο πρωταγωνιστή του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ και απέδειξε ότι μπορεί να προσφέρει στο «τριφύλλι».

Ο απρόσμενος ήρωας του ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός στο ΣΕΦ ήταν αναμφίβολα ο φόργουορντ του «τριφυλλιού», Λεωνίδας Κασελάκης, ο οποίος αποτέλεσε άξιο συμπαραστάτη του ασταμάτητου Νέντοβιτς στον δρόμο προς το διπλό (76-81).

Ο 31χρονος ήρθε από τον πάγκο και πέτυχε 11 πόντους (9 εξ αυτών στο δεύτερο μέρος) με 4/5 δίποντα, 1/1 τρίποντο και κατέβασε 5 ριμπάουντ (όλα αμυντικά και τα περισσότερα σε καίριες στιγμές) σε 18 λεπτά συμμετοχής, ενώ κατέγραψε 16 μονάδες στο ειδικό σύστημα αξιολόγησης κι έπαιξε σημαντικό ρόλο με την αμυντική του προσήλωση.

Ο «Κασέλ», όπως είναι το παρατσούκλι του, ήταν ο απρόσμενος πρωταγωνιστής της ομάδας του Πρίφτη, αφού συνέβαλε τα μέγιστα στην ανατροπή και πέτυχε ένα καθοριστικό τρίποντο στα δύο λεπτά πριν από το τέλος, με το οποίο έδωσε «αέρα» 3 πόντων στους «πράσινους» (70-73).

Παράλληλα, με τους 11 πόντους που πέτυχε, ισοφάρισε την καλύτερη επίδοσή του στο φετινό πρωτάθλημα. Το τρομερό της υπόθεσης είναι πως είχε ακριβώς τα ίδια ποσοστά στα σουτ εντός παιδιάς (4/5 δίποντα, 1/1 τρίποντο) στον εκτός έδρας αγώνα με τον ΠΑΟΚ.

Ο Κασελάκης εκμεταλλεύεται στο έπακρο τον χρόνο συμμετοχής που του δίνει ο Πρίφτης στη Stoiximan Basket League, παρότι στην Ευρωλίγκα έχει περιορισμένο ρόλο. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο ελληνικό πρωτάθλημα μετράει 6,4 πόντους και 2,7 ριμπάουντ σε 17 λεπτά συμμετοχής/μέσο όρο (με 66,7% στα δίποντα και 33,3% στα τρίποντα).

Αντιθέτως, στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση μειώνονται στο… μισό περίπου οι μέσοι όροι του: 2,6 πόντοι και 1,8 ριμπάουντ σε σχεδόν 9 λεπτά συμμετοχής (με 43,8% στα δίποντα και 27,3% στα τρίποντα), έχοντας ως καλύτερη επίδοση τους 6 πόντους κόντρα στη Ζαλγκίρις στο ματς της 9ης αγωνιστικής (16/11).

Παρ’ όλα αυτά, το επερχόμενο παιχνίδι του Παναθηναϊκού έχει μια ιδιαίτερη «σύνδεση» με τον 31χρονο φόργουορντ. Κι αυτό διότι κόντρα στη Ζενίτ έχει σημειώσει την καλύτερη επίδοση της καριέρας του σε πόντους και μονάδες αξιολόγησης στην Ευρωλίγκα.

Συγκεκριμένα, στις 7 Ιανουαρίου του 2021, στην εντός έδρας αναμέτρηση με την ομάδα του Πασκουάλ, ο Κασελάκης πέτυχε 9 πόντους με 2/2 τρίποντα, 1/1 δίποντα και ½ βολές, ενώ είχε επίσης 2 ασίστ, 1 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 15 μονάδες στο ειδικό ranking σε 15 λεπτά συμμετοχής. Για την ιστορία, οι «πράσινοι» ηττήθηκαν σε εκείνο το παιχνίδι (77-98), παρά τις προσπάθειες του έμπειρου φόργουορντ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x