sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Οδηγός του Παναθηναϊκού για τη συνέχεια το… περσινό 0/2 στα playoffs!

Ο Παναθηναϊκός γκέλαρε με τον Βόλο στη 2η αγωνιστική των playoffs, χάνοντας δύο πολύτιμους βαθμούς και καλείται να κάνει ό,τι και πέρυσι, όταν ξεκίνησε στο μίνι πρωτάθλημα με 0/2: Να πάει… τρένο!

«Στο ίδιο έργο θεατής»… Κάπως έτσι θα μπορούσε να χαρακτηρίσει ο Παναθηναϊκός την εκκίνησή του στα φετινά playoffs της Stoiximan Super League, μετά και την εντός έδρας «λευκή» ισοπαλία με τον Βόλο στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς «κόλλησε» στο 0-0 με την ομάδα της Μαγνησίας και πλέον ισοβαθμεί στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με την ΑΕΚ, μετά και τη νίκη της στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ.

Οι «πράσινοι», λοιπόν, παρά την αδιαμφισβήτητη φετινή τους βελτίωση, που τους έχει βάλει σε τροχιά πρωταθλητισμού, είναι υποχρεωμένοι, πλέον, να συνεχίσουν με νικηφόρα αποτελέσματα, αρχής γενομένης από το ματς του «Κλεάνθης Βικελίδης» με αντίπαλο τον Άρη για την 3η αγωνιστική των playoffs, εκεί όπου στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος πέρασαν, έστω και δια πυρός και σιδήρου.

Έχει ενδιαφέρον, ωστόσο, το γεγονός ότι και πέρυσι, το «τριφύλλι», με δύο ισοπαλίες ξεκίνησε και παρότι έκανε την 4η αγωνιστική τη μεγάλη γκέλα με τον ΠΑΣ Γιάννινα -αντίστοιχη με τη φετινή, δηλαδή, απέναντι στον Βόλο- πήγε… τρένο στη συνέχεια, συγκεντρώνοντας 19 βαθμούς στα playoffs, τερματίζοντας πρώτος στην ειδική βαθμολογία του μίνι πρωταθλήματος και βγαίνοντας, φυσικά, στην Ευρώπη!

Πώς ήταν και πώς έγινε


Όλοι θα θυμούνται και θα παρατηρούν ότι οι διαφορές του Παναθηναϊκού σε σχέση με πέρυσι είναι πολλές. Μια ομάδα, που χτίστηκε το καλοκαίρι του 2021, έχοντας ως απώτερο σκοπό την επιστροφή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά και την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να κάθεται στο «τιμόνι», ώστε να επιτύχει αυτόν τον στόχο. Μετά από μια μέτρια κανονική διάρκεια στο πρωτάθλημα της περιόδου 2021-22, στην οποία είχε συγκομιδή 13 νίκες, τρεις ισοπαλίες και 10 ήττες, τερμάτισε στην πέμπτη θέση και δεν είχε… σκεφτεί επ' ουδενί το ενδεχόμενο να κάνει πρωταθλητισμό!

Το πρόγραμμά του στα playoffs, μάλιστα, μόνο εύκολο δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, αφού έπρεπε στις 5 πρώτες αγωνιστικές να αντιμετωπίσει κατά σειρά την ΑΕΚ εντός, τον Άρη εκτός, τον ΠΑΟΚ εντός, τον ΠΑΣ Γιάννινα στους «Ζωσιμάδες» και τον Ολυμπιακό στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Δεδομένης της κακής κατάστασης, στην οποία βρισκόταν η «Ένωση», αλλά και βάσει της πρόσφατης νίκη με 3-0 για την 25η αγωνιστική στο ίδιο γήπεδο, πολλοί ήταν εκείνοι, που περίμεναν ότι οι «πράσινοι» θα ξεκινούσαν με το δεξί τις υποχρεώσεις τους σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν συνέβη, αφού οι «κιτρινόμαυροι» κατάφεραν να φύγουν με το 1-1.



Επόμενος σταθμός ήταν το «Κλεάνθης Βικελίδης», απέναντι στον Άρη. Ο Παναθηναϊκός, σε ένα ματς ειδικών συνθηκών, με πάμπολλες απουσίες και ενδεκάδα ανάγκης, κατάφερε να φύγει με το 0-0 και να πιστέψει ότι, παρά τη σημαντική απώλεια βαθμών, θα μπορέσει να ανακάμψει, για να πετύχει τον στόχο του, που ήταν, φυσικά, η έξοδος στην Ευρώπη.

Από εκεί και πέρα ακολούθησε η εντός έδρας νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ, που αναπτέρωσε το «πράσινο» ηθικό, μέχρι που ήρθε η γκέλα στα Γιάννενα με τον ΠΑΣ. Ο Παναθηναϊκός, ωστόσο, ανασυγκροτήθηκε, πραγματοποιώντας ένα τρομερό ντεμαράζ, το οποίο εμπεριείχε «ντουμπλάρισμα» κόντρα στον Ολυμπιακό, ισοπαλία στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ, δύσκολη επικράτηση (1-0) επί του Άρη, αλλά και εμφατικό 4-0 κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, με το οποίο ο Παναθηναϊκός έβαλε τη «σφραγίδα» στο διαβατήριο για την Ευρώπη και είχε την άνεση να είναι… αδιάφορος για το ματς της τελευταίας αγωνιστικής στην Τούμπα, όπου γνώρισε και τη μοναδική του ήττα.

Συμπέρασμα; H ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, μάζεψε 19 βαθμούς στα playoffs της περασμένης σεζόν παρά το κακό ξεκίνημα και έφτασε με πανηγυρικό τρόπο στην κατάληψη της 4ης θέσης, η οποία του εξασφάλισε την επιστροφή στα ευρωπαϊκά «σαλόνια»!


«Ναι, αλλά φέτος πάει για πρωτάθλημα»


Ο μοναδικός «αντίλογος», τον οποίο μπορεί κανείς να βάλει στο τραπέζι, προκειμένου να συγκρίνει τη φετινή πορεία του Παναθηναϊκού με την περσινή, είναι ένας, αλλά σημαντικός! Οι «πράσινοι» είναι μια συμπαγής, σοβαρή και πιο έτοιμη ομάδα, η οποία κάνει πρωταθλητισμό! Ο Παναθηναϊκός μπήκε στα playoffs ως πρωτοπόρος, έχοντας το πλεονέκτημα για τον τίτλο σε περίπτωση ισοβαθμίας και βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας στα 26 από τα 28 ματς της φετινής σεζόν συμπεριλαμβανομένων και των αναμετρήσεων της κανονικής διάρκειας!

Όμως, και σε αυτήν τη χρονική στιγμή, έκανε τα ίδια με πέρυσι! Ξεκίνησε, δηλαδή, χωρίς νίκη στα δύο πρώτα ματς του μίνι πρωταθλήματος, ενώ την περσινή γκέλα με τον ΠΑΣ την… επανέλαβε φέτος κόντρα στον Βόλο.

Συγκεκριμένα, οι «πράσινοι» μπήκαν στα playoffs ως πρωτοπόροι, έχοντας νωρίτερα περάσει από το Περιστέρι και την έδρα του Ατρομήτου με 2-0 για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας χάρη στα ισάριθμα τέρματα του Φώτη Ιωαννίδη. Μάλιστα, κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και την περασμένη αγωνιστική περίοδο, αφού με τη νίκη του στα Δυτικά Προάστια «σφράγισε» την είσοδό του στα playoffs, έχοντας πάλι σκόρερ των δύο τερμάτων τον ίδιο παίκτη (Σεμπάστιαν Παλάσιος).

Στην πρώτη αγωνιστική, φέτος, οι ρόλοι αντιστράφηκαν, αφού το ματς με την ΑΕΚ έγινε στην «OPAP Arena» σε αντίθεση με το περσινό της πρεμιέρας, το οποίο έλαβε χώρα στη Λεωφόρο. Αμφότερα ολοκληρώθηκαν ισόπαλα.

Φέτος, στη Λεωφόρο, ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε για τη 2η αγωνιστική τον Βόλο, μένοντας ξανά στο 0-0! Τα μόνα πράγματα, που διαφέρουν σε αυτήΝ τη συγκεκριμένη συνθήκη, είναι η ομάδα, αφού πέρυσι ο Παναθηναϊκός είχε αντιμετωπίσει τον Άρη, αλλά και η έδρα, μιας και το ματς έγινε στο «Κλεάνθης Βικελίδης»!



Επομένως, τόσο ο κόσμος όσο και οι ίδιοι παίκτες, δεν θα πρέπει να… πανικοβάλλονται, αφού, παρά το γεγονός ότι ο δρόμος για το τέλος είναι ακόμα μακρύς, ο «οιωνός» του 0/2 στην εκκίνηση των playoffs δεν αποκλείεται να μετατραπεί σε συνταγή για την επιτυχία. Ο Παναθηναϊκός, με λίγα λόγια, καλείται να κάνει το περσινό ντεμαράζ, ώστε να κατακτήσει το 21ο πρωτάθλημα της ιστορίας του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x