sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Οι κρυφοί άσοι για το 3/3 και ο κορυφαίος Σένκεφελντ: Τα σημεία από την εμφάνιση του Παναθηναϊκού

Ο Παναθηναϊκός παραμένει σε θέση ισχύος για την κατάκτηση του τίτλου μετά το 0-0 με την ΑΕΚ και το sportfm.gr αναλύει τα σημεία από την «πράσινη» εμφάνιση αλλά και όσα… έρχονται στην τελική ευθεία.

Το ντέρμπι στη Λεωφόρο έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα (0-0), με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να διατηρήσει προβάδισμα… τίτλου απέναντι στην ΑΕΚ. Η ισοβαθμία, πλέον, είναι και τυπικά με τους «πράσινους» από τη στιγμή που διεξήχθησαν και τα τέσσερα μεταξύ τους παιχνίδια σε κανονική διάρκεια και playoffs.

Το «τριφύλλι» ψάχνει το 3/3 για να σηκώσει το πρωτάθλημα, έχοντας κέρδη από το σημερινό ματς. Χωρίς, βέβαια, να έχει κάνει καλή εμφάνιση, αλλά παίζοντας με… δυόμιση χαφ τραυματίας και χωρίς φυσικά να γνωρίζει κανείς τι θα γινόταν αν έβγαινε μια δεύτερη κίτρινη από το τσεπάκι του διαιτητή σε Μουκουντί ή Βίντα.

-Όταν είσαι πρώτος μια σεζόν, είσαι ικανός και για το 3/3: Ο Παναθηναϊκός πάντα εξαρτιόταν από τον εαυτό του και μόνο! Ποτέ δεν «βοηθήθηκε» από κανένα, αλλά όριζε ο ίδιος τη μοίρα του. Και το ίδιο θα συνεχίζει να κάνει και τώρα, την ώρα που η ΑΕΚ θα ελπίζει σε δώρα από τους αντιπάλους της στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές.

Αυτό που μετράει είναι πως το «τριφύλλι» συνεχίζει στην κορυφή, όντας σε αυτή από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος και μέχρι σήμερα με ελάχιστες εξαιρέσεις… Την ώρα αυτή που μιλάμε και μέχρι να τελειώσει η επόμενη αγωνιστική, το «τριφύλλι» θα κρατάει την τύχη στα χέρια του. Διότι συνεχίζουν τα πάντα να εξαρτώνται από τον ίδιο και τους ποδοσφαιριστές του. Όταν είσαι πρώτος και πιο σταθερός ως ομάδα, τότε είσαι ικανός για το 3/3 και τον τίτλο, τον οποίο δικαιούται.

-Κλεϊνχέισλερ, Μαντσίνι, οι άσοι στο μανίκι για τη συνέχεα: Ο Παναθηναϊκός από το εν λόγω παιχνίδι πέραν της ισοβαθμίας, είχε κέρδη και σε επίπεδο ποδοσφαιριστών. Διότι ο Μαντσίνι μπήκε και έδωσε ώθηση (συνεχίζοντας από το ματς με τον Βόλο), όπως και ο Ιωαννίδης που έδωσε πολλές μάχες και κέρδισε τις περισσότερες, παρότι ορισμένα φάουλ δεν του σφυρίχτηκαν και άλλα έμειναν ατιμώρητα από τον διαιτητή. Ωστόσο, ένας από τους κορυφαίους παίκτες του «τριφυλλιού» ήταν ο Κλεϊνχέισλερ που πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του στην Ελλάδα. Μπήκε και σουλούπωσε τα κακώς κείμενα στον άξονα, έβαλε φρένο στην ορμή που θέλησε η ΑΕΚ να έχει στο γήπεδο, κράτησε μπάλες, κέρδισε φάουλ και μονομαχίες. Έχει ανάγκη τον Ούγγρο χαφ ο Παναθηναϊκός, αφού είναι ένα εργαλείο που μπορεί να παίξει σε πολλές θέσεις. Μεταδίδει ηρεμία στο παιχνίδι της ομάδας του και ενδέχεται να αποβεί καθοριστικός στη μάχη του τίτλου και στα τρία τελευταία ματς. Ακόμη και ο Τσόκαϊ έδωσε τρεξίματα και ανάσες, αλλά μετά την κουτουλιά του Βίντα ήταν φανερό πως δεν μπορούσε να συνεχίσει σε ανάλογο ρυθμό...



-Πώς να κρατήσει μπάλα με… δυόμιση τραυματίες στον άξονα; Σε μια σειρά τεσσάρων αγώνων φέτος, ήταν το μοναδικό παιχνίδι που η ΑΕΚ κατάφερε να ακυρώσει τον Παναθηναϊκό και τη «δύναμή» του που είναι ο άξονας. Διότι με τον ξεκούραστο Γαλανόπουλο πρέσαρε διαρκώς τα χαφ των «πράσινων», μην επιτρέποντάς τους να γυρίσουν με φάτσα προς την εστία του Αθανασιάδη και να πάνε με ορθολογικό τρόπο την μπάλα μπροστά.

Βέβαια, σε αυτό έπαιξε κομβικό ρόλο πως το «τριφύλλι» είχε στο ματς τους… δυόμιση από τους τρεις χαφ με προβλήματα. Ο Ρούμπεν από το 3’ είχε ενοχλήσεις και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από το τιμ, ενώ τον είδαμε και δέκα λεπτά μετά να του δένουν το αριστερό του πόδι. Φάνηκε και κατά τη διάρκεια του αγώνα πως ο Ισπανός χαφ δεν πατούσε τόσο καλά όσο θα ήθελε, αφού στη δημιουργία δεν συμμετείχε και απέφυγε τις 50άρες μπαλιές που έχει στο ρεπερτόριό του. Ο Τσέριν βγήκε αναγκαστική αλλαγή στο ημίχρονο και ήταν ευδιάκριτο πως ήταν εκτός κλίματος αγώνα, αφού δεν είχε ένταση και ενέργεια στο παιχνίδι του εξαιτίας των ενοχλήσεων. Ούτε στο να ανέβει ψηλά στο γήπεδο για να πρεσάρει, ούτε και για να βοηθήσει στο transition game. Με τον Κουρμπέλη να είναι σε καλύτερη κατάσταση από τους άλλους δύο μέσους, αλλά να βγάζει πρόβλημα στον οπίσθιο μηριαίο (σσ. όπως φάνηκε από την τηλεόραση), σφίγγοντας τα δόντια μέχρι το 88’. Η δύναμη του άξονα έγινε… αδυναμία για το «τριφύλλι» και η ΑΕΚ από εκεί τον χτύπησε.




-Ο Σένκεφελντ ήταν κορυφαίος και συνάμα καθοριστικός: Επιβλητικός, ογκόλιθος, καθοριστικός! Ο Μπαρτ Σένκεφελντ έκανε τρομερό ματς, όντας ο κορυφαίος του γηπέδου. Από την εξαιρετική του τοποθέτηση ο Παναθηναϊκός γλιτώνει τα χειρότερα στο σουτ του Γαλανόπουλου σχεδόν από τη μικρή περιοχή, ενώ ο ίδιος ήταν που δεν… μάσησε από Τσούμπερ και Λιβάι Γκαρσία, οι οποίοι είχαν στο μυαλό τους πως θα ποντάρουν στην ταχύτητά τους αλλά δεν τον πέρασαν «μισή φορά». Μάλιστα, ο Ολλανδός στόπερ «ανάγκασε» αρκετές φορές τον Λιβάι να αλλάξει πλευρά και να πάει προς τον Μάγκνουσον και τον Χουάνκαρ. Καθοριστικός ο Σένκεφελντ, αρχηγική και συνάμα ηγετική εμφάνιση, βοηθώντας σημαντικά ώστε η ομάδα του να κρατήσει το μηδέν ακόμη και σε μια κακή απόδοση.




-Μουκουντί και Βίντα... φλέρταραν με τις κόκκινες που δεν είδαν: Θέλοντας και μη, δεν γίνεται να μην ασχοληθείς στη χώρα που ζούμε με τη διαιτησία. Διότι πάντα θα κυριαρχεί η καχυποψία και πολλές φορές δικαίως. Ο Πορτογάλος elite ρέφερι, ο Αρτούρ Σοάρες Ντίας, ήταν διαφορετικός στα κριτήρια που σφύριζε μέσα στο ματς. Διότι τη μία έδειχνε πως δεν ήθελε να αφήσει το παιχνίδι να ξεφύγει, ενώ στη συνέχεια άφηνε τα δυνατά μαρκαρίσματα στις δύο πλευρές και δεν έδινε διάφορα φάουλ. Με το να λέγεται πως είναι αποβολή του Μπερνάρ μια φάση που κλέβει την μπάλα και βρίσκει με το χέρι στο πρόσωπο τον Ρότα επειδή έχει κακή ισορροπία, προφανώς και δεν συμφωνούμε. Επειδή μάτωσε και δεν μπόρεσε να συνεχίσει, δεν γίνεται να λέμε για αποβολές. Ούτε να κλείνουμε τα μάτια στην αντίθετη πλευρά και στους παίκτες των αντιπάλων όταν τα κάνουν.

Ο Μουκουντί φλέρταρε δύο φορές με την αποβολή. Και αν για τη δεύτερη κίτρινη στο β’ μέρος που ζήτησαν οι «πράσινοι» προηγείται ένα τράβηγμα του Ιωαννίδη από αυτό του Καμερουνέζου, δεν συμβαίνει το ίδιο στο α’ 45λεπτο και όταν ο Σπόραρ απέκτησε πλεονέκτημα αφήνοντας πίσω του τον στόπερ της ΑΕΚ που τον γκρέμισε (σε κόντρα-επίθεση). Όπως και ακόμη πιο καθαρή φάση ήταν η δεύτερη κίτρινη που δεν δόθηκε στον Βίντα, μετά την κουτουλιά στον Τσόκαϊ που είχε τσιμπήσει την μπάλα και φαινόταν χωρίς ριπλέι. Αλλά εν τέλει δεν δόθηκε ούτε φάουλ στα όρια της περιοχής…



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x