sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Δεν έχασαν και δεν μοιάζουν… χαμένοι για τον τίτλο: Τα συμπεράσματα από το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός

ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός έμειναν στο 0-0 που «φτιάχνει» Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, αλλά από την άλλη δεν χαλάει, ουσιαστικά, ούτε τον «δικέφαλο του βορρά» ούτε και τους «ερυθρόλευκους».

«Μάχη» δίχως νικητή στην Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ ήταν συνολικά ανώτερος, αλλά δεν μπόρεσε να λυγίσει τον Ολυμπιακό του εξαιρετικού Πασχαλάκη και οι δύο ομάδες (που είχαν από ένα δοκάρι) έμειναν στο 0-0.

Ένα αποτέλεσμα που εκ πρώτης απόψεως δείχνει να χαλάει τις δύο ομάδες και να φτιάχνει Παναθηναϊκό-ΑΕΚ, αλλά ουσιαστικά οι δύο μονομάχοι της Τούμπας μένουν… μέσα στο κόλπο του τίτλου.

Το sportfm.gr παρουσιάζει τα συμπεράσματα από το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός:

-Η στόχευση του ΠΑΟΚ και η… διαφυγή του Ολυμπιακού:

Το πρώτο 20λεπτο ανήκε πλήρως στους γηπεδούχους, οι οποίοι είχαν το πάνω χέρι και δημιουργούσαν τη μία φάση μετά την άλλη για να σκοράρουν, χωρίς όμως να το καταφέρουν. Ο ΠΑΟΚ στόχευσε ξεκάθαρα τον Ρέαμπτσουκ, πάνω στον οποίο έπεφτε ο Νάρεϊ και δημιουργούσε διαρκώς προβλήματα και «θέματα» στην αντίπαλη άμυνα. Γενικότερα, ήταν ξεκάθαρο πως ο Λουτσέσκου ήθελε διαρκώς να παίζει η ομάδα του από τις πλευρές, φορτώνοντάς τες με διαδοχικά ντουμπλαρίσματα.

Την ίδια ώρα, ο Μίτσελ είχε καταστρώσει ένα «πλάνο διαφυγής» από την Τούμπα, κάτι που εν τέλει του βγήκε. Ο Ολυμπιακός ήταν σοβαρός, προσπαθώντας να μην δώσει δικαιώματα και μετά το 20λεπτο έκλεισε καλά τους χώρους προς την εστία του Πασχαλάκη. Με μαέστρο τον Χάμες, ο οποίος το είχε πάρει… πάνω του, οι «ερυθρόλευκοι» άρχισαν να ανεβαίνουν στο χορτάρι και να είναι σαφώς πιο επικίνδυνοι. Ο Μίτσελ ήξερε πως η ομάδα του θα δεχτεί πίεση στο ξεκίνημα κάθε ημιχρόνου, ενώ γνώριζε και πως θα έπρεπε να βγει «αλώβητη» από αυτή. Τελικά τα κατάφερε και προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τις στιγμές του για να φύγει νικητής, χωρίς να το καταφέρει.

- Νάρεϊ εναντίον Χάμες: Αν μη τι άλλο, δύο από τα πρόσωπα του αγώνα ήταν ο Κάλιντ Νάρεϊ από πλευράς ΠΑΟΚ και ο Χάμες Ροντρίγκες από αυτή του Ολυμπιακού, με το μπρα-ντε-φερ των δύο ποιοτικών μεσοεπιθετικών να μην βγάζει… νικητή. Ο Νάρεϊ πήρε πρωτοβουλίες στο ξεκίνημα, είχα δοκάρι στα 18 δευτερόλεπτα από τη σέντρα και έφτιαχνε διαρκώς για τους συμπαίκτες του. Στο δεύτερο μισό του πρώτου μέρους, ο Ροντρίγκες ήταν αυτός που ανέλαβε τη δημιουργία και την κυκλοφορία της μπάλας, αλλά και ο ποδοσφαιριστής που «απάντησε» στα δοκάρια, με τρομερή οβίδα. Ασφαλώς, η καριέρα του δεύτερου δεν συγκρίνεται με του πρώτου, αλλά αν μη τι άλλο μιλάμε για δύο τρομερά ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που στην καλή τους ημέρα (σσ. αλλά ακόμη και στην κακή τους) μπορούν να κάνουν τη διαφορά, τραβώντας την ομάδα τους από το χέρι…

-Κουλιεράκης-Ντόη, οι επόμενοι στόπερ της Εθνικής: Άλλο ένα «δίδυμο» που πρέπει να σταθούμε, είναι αυτό του Κουλιερακή με τον Ντόη. Μιλάμε για δύο νεαρούς και ταλαντούχους στόπερ, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν τις συγκυρίες, αλλά κυρίως τις ευκαιρίες που τους έδωσαν οι προπονητές τους και καθιερώνονται. Δύο «παιδιά» -όπως συνηθίζουμε να λέμε τους 20άρηδες στην Ελλάδα- που γίνονται «άντρες» μέσα από τα συνεχόμενα παιχνίδια, βγάζοντας στο χορτάρι το ταλέντο τους και την προσωπικότητα που διαθέτουν. Με βεβαιότητα και… αριθμητική ακρίβεια, ο Κουλιεράκης με τον Ντόη θα συνθέσουν τα επόμενα χρόνια το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας της Εθνικής ομάδας, η οποία δείχνει να βρίσκεται σε πολύ καλά πόδια!

-Ο Ραμόν προβάρει ενδεκάδα, ο Πασχαλάκης… απαντά: Στα τελευταία ματς, έστω και αν δεν παίρνει τόσο μεγάλο χρόνο συμμετοχής, ο Ραμόν δείχνει εξαιρετικά στοιχεία. Ίσως μοιάζει θέμα χρόνου για τον νεαρό Βραζιλιάνο αριστερό μπακ να πάρει και φανέλα βασικού, πετώντας εκτός αυτής τον Ρέαμπτσουκ. Ο Μολδαβός έχει «σκάσει» από τα συνεχόμενα ματς, πλέον ακόμη και ανασταλτικά έχει ζητήματα και ίσως είναι η ώρα για να καθίσει στον πάγκο. Παράλληλα, ο Πασχαλάκης γύρισε στην Τούμπα και έδωσε… απαντήσεις. Απέναντι στην πρώην ομάδα του, με την οποία είχε μια σχέση με σκαμπανεβάσματα, έκανε μια μεγαλειώδη εμφάνιση. Έδειξε για ακόμη μια φορά τα τρομερά προσόντα που έχει και μπορεί να κουβαλήσει μόνος του μια ομάδα στις πλάτες του. Κράτησε τον Ολυμπιακό όρθιο στο πρώτο εικοσάλεπτο, ενώ συνολικά έκανε εκπληκτική εμφάνιση.

-Ποιος είπε ότι το «Χ» τους… τελείωσε: Μπορεί ο Παναθηναϊκός πρωτίστως και δευτερευόντως η ΑΕΚ να τρίβουν τα χέρια τους με τη «λευκή» ισοπαλία (0-0) στο ντέρμπι της Τούμπας, αφού οι «πράσινοι» είναι στο +5 και η ΑΕΚ -με ματς λιγότερο- στο +4. Παρόλα αυτά, δεν μπορεί κανείς να θεωρεί «τελειωμένο» ούτε τον ΠΑΟΚ αλλά ούτε και τον Ολυμπιακό στη μάχη του τίτλου. Διότι ο «δικέφαλος του βορρά» ίσως αποδίδει αυτή τη στιγμή το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα και οι «ερυθρόλευκοι» ξέρουν να κάνουν πρωταθλητισμό, αλλά και να γυρίζουν τις εις βάρος τους καταστάσεις. Αν αναλογιστεί κανείς πως έχουμε ακόμη να δούμε Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ-ΑΕΚ και ΑΕΚ-Ολυμπιακός ως το τέλος της κανονικής διάρκειας, αλλά και στα… καπάκια υπάρχουν 10 ντέρμπι στα playoffs, όλα είναι ακόμη ανοιχτά για την κούπα του πρωταθλητή.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x